05.10.2014

KrP:n B-pojat jatkavat eliittisarjan karsintaa puhtaalla pelillä. Lauantaina Ylöjärvellä kaatuivat Ilves ja Ylöjärven Pallo.

KrP ja Ilves tarjosivat katsojille melkoisen jännitysnäytelmän ottelussa sarjan kärkipaikasta. KrP pelasi koko ottelun kolmella kentällisellä ja kaikki viisikot saivat aikaan ajoittain hienoja hyökkäyskuvioita. Edellisen turnauksen kokoonpanoon suurimmat muutokset olivat kolmannessa ketjussa, Mika Haapasen ja Mirko De Boniksen edessä pelasivat sentterinä Toni Rantala laidoillaan Anton Roth ja Toni Jaakkola.

Ilves aloitti pelin tiukalla asenteella ja piti palloa fyysisen karvauspelin ansiosta. Pitkät avaukset maalin edessä kyttäävälle pelaajalle olivat kuitenkin tehottomia. KrP:n hyökkäykset rakenneltiin enemmän maltilla. Ensimmäiselle erätauolle mentiin Ilveksen 1-0 johdossa, kun vastustaja murtautui laidasta maalitekosektoriin KrP:n hieman löysän puolustamisen avustuksella.

Toinen puoliaika oli enemmän KrP:n hallintaa ja maaliteko onnistui kahdesti ylivoimalla. Erä päästiin aloittamaan ylivoimalla ja alkuun hieno klap-klap syöttely Juho-Tuomas-Juho-Anssi päätyi kuitenkin vastustajan peittoon. Jäähyn loppupuolella Teemu käytti pallon Artulla ja tasoitti suoralla vedolla 1-1:een. Vastustajalla oli erän puolenvälin tienoilla paikkansa, mutta Jere hoiteli torjunnat tyylikkäästi. KrP meni 1-2 johtoon toisella ylivoimalla, kun Juhon namusyöttö tavoitti Artun takatolpalta ja pallo hallitusti maaliin.

KrP antoi kolmannessa erässä aluksi aloitteen vastustajalle, mutta Jere ja ylärima pitivät KrP:n johtoasemassa. Erän puolivälissä Juho syötti Tuomaksen läpiajoon, Tuomas kiersi maalivahdin ja teki 1-3 maalin. Ilves kavensi 2-3:een, kun KrP:llä oli pitkä vaihto meneillään ja maalin takaa tullut syöttö tavoitti hyökkääjän lavan maalin edestä. Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa viimeisten 5 minuutin aikana, mutta Jeren kaksi todellista haamutorjuntaa varmistivat pisteet KrP:lle.

Päivän toinen ottelu Ylöjärven Palloa vastaan ei ollut yhtä viihdyttävä, mutta arvokkaat pisteet matkasivat Nokialle. KrP aloitti melkoisella ilotulituksella ja ensimmäiseen 4 minuuttiin useita maalitekoyrityksiä. 1-0 johto syntyi kuitenkin Artun yksilösuorituksella… nousu päätyyn, pyörähdys, sektoriin ja pallo pömpeliin.

YPA tasoitti syötön katkon ansiosta saadulla nopealla vastahyökkäyksellä, mutta Jussi ja Anssi juonivat pallon toiseen aaltoon Teemulle, joka vei KrP taas johtoon. Juho lirutti vielä etukulmasta 3-1 ja se jäikin ensimmäisen erän lopputulokseksi, kun vastustajan viimeisen sekunnin laukaus osui tolppaan.

Ottelun taso meni koko ajan sekavammaksi loppua kohden. Vastustaja kavensi 2-3:een ja Teemu jutusteli itselleen 2+10 istunnon. Alivoima pääsi kuitenkin purkamaan pallon omalta puolelta Juholle, joka taisteli pallon itselleen ja vapautti Tonin maalintekoon. Viimeinen erä oli sähläilyä ympäri kenttää, mutta KrP osui kahdesti: Tuomas syöttökuvio Juhon kanssa 5-2 ja Joona Anssin syötöstä 6-2.

Päivän otteluiden voiton avaimet olivat KrP:n laaja pelaajamateriaali ja Jere Tomukorven hienot torjunnat sekä tarkka puolustaminen ja pallon ylösvienti pelaamalla.