13.10.2015

KrP:n B:n päävalmentajaksi täksi kaudeksi siirtynyt Jani Heino oli odottavalla, mutta itsevarmalla kannalla ennen sunnuntain pelejä. Neljän puolustajan puute aiheutti nuorekkaalle Heinolle hieman ikävuosia, mutta onneksi KrP -00 ryhmästä saatiin muutama ukko ensimäiseen peliin rosteria leventämään.

Pelaajien kunnioitus ja usko itseensä olivat kasvaneet karsinnoissa koetun pettymyksen myötä, ja se näkyi YPA-pelin ekassa erässä. Näätä vei ja muut vikisivät. Mutta kuten usein käy, johtoasemassa oltiin liian ylpeitä ja tehtiin oma peli vaikeaksi. Pelin onnistuja oli Eero Heikkilä, joka nosti tasoaan juuri silloin kun Kai Suikkasen oppipoika tätä häneltä kaipasi.

Seuraavassa pelissä alkoi Töyrylä-Roth-Telenius show, ja Happee pysy pelissä vain KrP:n virheiden ja jäähyjen ansiosta. Sama kaava toistui myös Koovee -pelissä.

Lopputuloks oli tyydyttävä, kun ottaa huomioon että neljä pakkia sekä edustukseen siirtynyt Toni Jaakkola olivat poissa kokoonpanosta. Kuusi pistettä saatiin, ja pelit jatkuvat kuukauden päästä.

Sastamala

KrP B2 kokoontui ensimmäisiin peleihin Sastamalaan. Joukkueen kapteeni, Aurinkokuninkaan poika Teemu Viitala, valoi uskoa pieneen ryhmääni. Mukaan saatiin sentään vahvistusta 01-syntyneiltä. Pikkuisen yli kaksi kenttää lähti haastamaan Panthersia, joka oli entuudestaan täysin tuntematon porukka.

Pelissä lähdettiin puolustamaan ja iskemään vastaiskuista. KrP siirtyikin johtoon, kun Rauman Bojan kasvatti Kasper Kuusisto latoi pallon maaliin rokkikukko-Sipilän syötöstä. KrP:n maalissa pelasi ekassa erässä loistavasti Joonas "Nalle" Lahtiperä. Taukolukemat 0-1 KrP:lle.

Toisessa erässä Panthers jatkoi rummutusta, ja tasoitus syntyikin heti erän alkuun. Lilliputtiketju vei KrP:n uudelleen johtoon loistavan vastaiskun jälkeen, maalin tekijänä Roope Ylönen. OP Laakkonen siirsi KrP:n 3-1 johtoon Nallen avaukseta, mutta sitten Panthersin ylivoima alkoi näkyä. Pian lukemat olivat 4-3, kunnes KrP sai puoli minuuttia ennen erän loppua vaparin maalin edestä. Aikalisällä sovittu vaparikuvio toimi, Viitalan syötöstä Aleksi Lindbergin tajunnanräjäyttävä lämäri maalin alakulmaan toi KrP:n tasoihin. Erätauolle mentiin lukemissa 4-4.

Kolmannessa erässä alkoi jalka painaan ja loppulukemat olivat Panthersille 9-4. Loistava taistelu Goljatia vastaan.

Toisessa ottelussa KrP kohtasi TFT:n. Peli oli tasaista vääntöä. Huvittavin tilanne koettiin, kun TfT:n numero 3 kumartui aloitukseen lähes 40 senttiä 01-KrP:n pelaajan kanssa. Maalissa 00-syntynyt Aleksi Koivisto joka pelasi kelpo ottelun.