01.09.2012

Suomen Salibandyliiton (SSBL) B-poikien SM-sarjaa pelataan tällä kaudella 12 joukkueen voimin. SM-sarjan karsinnat pelattiin kaksivaiheisena 25.-26.8. ja 1.9. Ensimmäisessä vaiheessa oli mukana 48 joukkuetta ja tästä ryhmästä selvisi SM-sarjaan kuusi joukkuetta. Toisessa vaiheessa oli mukana 18 joukkuetta, joista ratkottiin loput kuusi SM-sarjapaikkaa. SM-sarjajoukkueet

"Karsintaturnaukseen lähdettiin ennakkoluulottomasti ja pelaajille painotettiin, että boksista pitää pysyä poissa. Olimmehan itse sössineet OLS-pelin viimeisen erän pelikurin ja hermon petettyä edellisenä viikonloppuna. Alivoimapelimme oli edellisessä turnauksessa ollut suorastaan murheellista, vain yksi kunnialla tapettu av. Onneksi saimme sen viikon harjoittelulla käännettyä itse asiassa joukkueen vahvuudeksi, ainoatakaan av-maalia ei meille tehty 2. turnauksen aikana", analysoi joukkueen valmentaja Timo Vehmaro Nokian KrP B-juniorien valmistautumista 2. SM-karsintavaiheen koitoksiin.

Oilers -Nokian KrP 8-3 (2-2, 1-0, 5-1)

Päivän ensimmäisessä pelissä kohtasimme Espoon Oilersin, joka valmennuksen sittemmin virheellisiksi osoittautuneissa ennakkokaavailuissa vaikutti helpommalta vastustajalta. Kaksi erää pysyttiin hyvin Oilersien mukana, mutta kolmannessa erässä keskittyminen herpaantui eikä maalintekosektorilla oman maalin edustalla enää jaksettu puristaa mieheen kiinni. Näistä lapsuksista Oilers pääsi nakuttamaan ottelun ratkaisumaalit, jotka kaiken lisäksi olivat lähes kopioita toisistaan, irti puolustajasta ja nopea kääntölaukaus. Jälkeenpäin spekuloiden olisi pitänyt uskaltaa painaa koko rosterilla kolmannen erän alkupuoliskolle asti, eikä hakea parempaa sykettä tiiviimmällä peluutuksella liian aikaisin.

Ottelun jälkeen joukkueen kanssa keskusteltiin, ettei tänne asti ole häviämään tultu ja päätettiin lähteä näyttämään osaamistamme seuraavassa ottelussa.

Nokian KrP – Josba 3-2 (2-0, 1-0, 0-2)

Otteluun lähdettiin ennakkoluulottomasti ja omaan tekemiseen uskoen. Alun molemmin puolisen tunnustelun jälkeen KrP iski perä perää kaksi maalia vain 37 sekunnin erolla toisistaan. Josban valmennus oli hereillä ja katkaisi pyörityksemme aikalisällä. Muutoin erä sujui vauhdikkaasti päästä toiseen aaltoillen. KrP:n onneksi koitui, että täysin sattumalta Josba käytti hyökkäyksen rakentelussa kuviota, jonka kontraamista oli edellisellä viikolla treeneissä harjoiteltu. Muutaman kerran puolustuksemme purki kolmen pelaajan sumputuksen todella näyttävästi ja pääsimme nopeisiin ylivoimavastahyökkäyksiin, valitettavasti sutien ohi muutamaan kertaan täysin avoimista paikoista.

Toinen erä oli tasaista puurtamista ja tolpat kilisivät yhtenään. Maalivahtivalmentaja Erkka Javanainen taisi laskea 5 oman pään tolppaa, toisen pään tolppalaukauksia emme tilastoineet 🙂 KrP kuitenkin onnistui tekemään erän ainoan maalin hienon vaparikuvion päätteeksi jo heti erän alkuminuuteilla, samalla kellonlyömällä vastustaja vaihtoi myös maalivahtia.

Kolmas erä alkoi murheellisesti, vain 30 sekuntia ja pallo KrP:n verkossa. Ensimmäisessä vaihdossa ei oltu hereillä ja vastustaja rokotti tästä hetkellisestä nukahduksesta armotta. Toisen kerran vastustaja rokotti vielä ajassa 37:41 hetken KrP:n jäähyn päättymisen jälkeen, mutta tämän lähemmäksi heitä ei enää päästetty. Voitto kovalla taistelulla Nokialaisille.

Kahden pelin jälkeen meillä oli voitto ja tappio, jouduimme siis jännittämään myös Oilers – Josba – ottelun tulosta ennen kuin tietäisimme omasta jatkostamme. Huonon maalieromme vuoksi tarvitsimme Oilersien voiton tai tasurin. Onneksi öljymiehet eivät pettäneet luottamustamme ja klaarasivat pelin kahdella maalilla. Tämä tiesi, että Nokian KrP lohkokakkosena kohtaisi naapurilohkon voittajan, edelliskauden C1 SM-kultajoukkueen, LFT:n.

Valmennus seurasi tarkoin LFT- LoBS – ottelua, jossa tuleva vastustajamme rökitti lohjalaisia oikein kunnolla. Ennen kaikkea keskityimme vastustajan hyökkäyspelaamiseen ja siihen miten oma pää tulisi heitä vastaan pelata. Kävimme pelaajien kanssa oman pään pelaamista tarkoin läpi ja päätimme keskittyä iskemään vastahyökkäyksistä. Vähän tylsä pelitapahan se on, mutta pelien jälkeen kukaan ei muista miten voitto tuli… 😀

LFT – Nokian KrP 4-5 ja. (2-2, 0-0, 2-2, 0-1)

Peli eteni maaleja vuorotahtiin tehden loppusummeriin saakka. Vastustaja teki aina ensin maalin ja hetkisen kuluttua KrP tuli tasoihin. Hienoisesti vastustaja painosti pitkin ottelua, mutta osittain tämä myös johtui tavasta, jolla peliin lähdimme. Kalle Välimäki pisti pelin lopussa 4-4 tilanteessa vielä jännäksi ottamalla 1:28 ennen otteluajan päättymistä jäähyn, mutta tässä toisessa turnauksessa virheettömästi toiminut alivoimamme kesti. Ottelu päättyi 4-4 ja edessä oli 10 minuutin jatkoaika äkkikuolemalla. Jakoaika alkoi vielä vajaalla pelaten, mutta onneksi rynnistys kestettiin. Voittomaalin saimme ajassa 50:20, kun Markus Mattilan, vastustajan takapuolesta kimmonnut, laukaus yllätti vastustajan maalivahdin täysin ja onnistui jotenkin pomppimaan maaliin. Kaikki maalit lasketaan ja Nokian KrP ylsi voitolla SM-sarjaan.

"Pelin jälkeen oli uskomaton fiilis, tulimme täysin puskista ja raivasimme tiemme korkeimmalle sarjatasolle", tunnelmoi valmentaja Timo Vehmaro kahden viikonlopun SM-karsintataivalta ja lisää "Toki takana oli 1.5 vuotta sitten tehty päätös keskittyä tekemään juuri se mitä tehtiinkin. Toukokuusta asti joukkue on treenannut todella kovaa tavoitteenaan vain ja ainoastaan tämän viikonlopun pelit." Joukkueen valmentaja Pasi Rissanen mainitsee vielä: "Fyysisesti joukkue on ollut valmis jo hetken, mutta nyt alkaa henkinenkin puoli loksahtamaan kohdalleen. Usko omaan tekemiseen ja loppuun asti yrittämiseen tuottaa tällaista hedelmää."

Onnittelut koko joukkueelle ja kiitokset kannattajille! Tästä on hyvä suunnata tuleviin SM-koitoksiin!

SSBL:n sivuilta: