29.10.2009

Oilers testaa vuorostaan KrP:n tason

Nokian KrP:n kotiottelut jatkuvat maanantaina 2.11 Espoon Oilersia vastaan. Ottelu pelataan Tampere Areenalla Kalevassa kello 18.30 alkaen.

Oilers tulee maanantaina testaamaan KrP:n kotikunnon valmentajansa Kai Ahlstedtin johdolla. Alhstedt valmensi KrP:tä kausien 2007-2009 aikana ja kohtaa nyt KrP:n ensi kertaa uuden joukkueensa peräsimessä. Oilers on pelannut 5 ottelua, joista saaliiksi on kertynyt kuusi pistettä ja 8.sija sarjataulukossa. Oilers on hankkinut kaikki pisteensä kotipeleistään, joten vieraspelisaldo näyttää toistaiseksi nollaa. Käsikirjoitus espoolaisilla on ollut siis täysin toinen kuin nokialaisilla. KrP:llä on 8 pistettä, joista vieraspisteitä on peräti 7 (4 ottelua) ja kotona on onnistuttu ainoastaan 1 pisteen (3 ottelua) arvoisesti. KrP on sarjataulukossa sijalla neljä.

Oilers on nuorekas joukkue, johon kokemusta hankittiin tuomaan Joni Niiranen (Erä) ja Markus Olkkonen (TPS). Parivaljakko onkin vastannut Oilersin suurimmista tehoista. Niiranen on kerännyt 11 pistettä ja Olkkonen 9 pistettä tällä kaudella. Tilastojen mukaan myös maalivahdit Niko Nordström ja Mikko Alanko ovat onnistuneet tällä kaudella hyvin molempien ollessa torjuntatilastoissa sarjan kärkipäätä.

KrP:n otteet ovat kauden aikana vaihdelleet loistavista esityksistä vaisuihin. Parhaat esitykset ovat tulleet tällä kaudella pääasiassa vieraissa, kun kotipeleissä otteet ovat olleet murheellisempia. Joukkueessa on todella paljon potentiaalia, mutta suoritusvarmuus on puuttunut ja -taso on vaihdellut paljon ottelusta toiseen ja toisinaan jopa ottelun sisällä. Silmiinpistävää oli myös vaisuus ottelun alussa Happeeta ja NST:tä vastaan kotona. Molemmissa peleissä KrP jäi pahasti vastustajan jalkoihin ensimmäisen erän alussa lähes kaikilla osa-alueilla.

Positiivista on ollut, että pisteitä on kuitenkin kasassa kohtuullinen määrä ja on pystytty voittamaan kovia vierasotteluita. Toivottavasti peli lähtee kulkemaan samalla tavalla vihdoin myös kotiotteluissa. Oilersia vastaan tätä olisi hyvä testata, sillä vastustaja ei tule olemaan ainakaan helpompi kuin aikaisemmissa kotipeleissä ja liikettä espoolaisilla varmasti riittää.

KrP:n potentiaalin puolesta puhuu se, että ratkaisijoita joukkueesta on löytynyt hyvin. Henri Johansson johtaa liigan piste- ja maalipörssiä tehoilla 14+3=17. Veli-Matti Hynynen on seitsemäntenä tehoilla 6+6=12. Heikki Rantala (5+5=10) ja Lasse Salminen (4+5=9) seuraavat myös lähituntumassa. +/- tilastossa Johansson, Rantala ja Niko Nordlund ovat viiden parhaan joukossa.

Nokian KrP:n yhteistyökumppani PunaMusta oy tarjoaa kaikille salibandyn ystäville ILMAISEN sisäänpääsyn katsomaan jännittävää liigaottelua! Tervetuloa!