03.07.2013

Nokian KrP:n A-juniorit lähtee tulevaan sarjakauteen ryhmällä, joka on yhdistelmä kokemusta ja nuoruuden intoa. Joukkueessa on edustettuna ikäluokat 1993 – 1997 ja useita pelaajia, jotka ovat mukana myös edustusjoukkueen harjoitusringissä. Pelaajapolku liigaan on todellinen ja yhteistyö edustusjoukkueen kanssa toimii.

Valmennus on seuran urheilutoimenjohtajan, vastuuvalmentaja Mika Myllyniemen johdolla erittäin kokenut ja ammattitaitoinen. Kokonaisuutena taustajoukot on vahvasti miehitetty, joten poikkeuksellisen runsaslukuisesta rosterista pidetään hyvää huolta. Pelaajavalinnoissa on Myllyniemen ja valmentaja Jaakko Inhan mukaan kiinnitetty huomioita pelaajan urheilullisuuteen ja tavoitteellisuuteen kokonaisuutena.

Kova kesäharjoituskausi on painanut valinnoissa, mutta esimerkiksi varusmiespalvelustaan päättävien pelureiden aikaisempien vuosien näytöt on myös huomioitu. Tässä vaiheessa pelaajapolkua tarvitaan kuitenkin lajiin liittyvän lahjakkuuden ja harrastuneisuuden lisäksi myös kykyä harjoitella kovaa ja päämäärätietoisesti. Myllyniemi on erityisen tyytyväinen joukkueen runkopelaajien harjoitusilmeeseen. ”Nyt todellakin taistellaan paikasta joukkueessa ja peliajasta”, toteaa monivuotisen liigavalmentajataustan omaava pääkäskijä. Joukkueen alustava kokoonpano ilmoitetaan tämän jutun julkaisemisen yhteydessä, mutta uusille näytöille varataan toki vielä mahdollisuus.

Nokian KrP on saanut useita uusia ja vanhoja tuttavuuksia lähitalousalueen joukkueista. Classicissa viime vuodet pelannut pelimiehen mitat täyttävä Aleksi Anttila ja SC Urbansista siirtynyt veskarilupaus Santtu Pohjonen hakevat KrP:stä nimenomaan pelaajapolkua huipulle. Molemmat pojat toteavat edustuksen ja A-ikäluokan joukkueiden välisen yhteistyön toimivaksi ja ovat saaneet uutta virtaa harjoitteluunsa. ”Kesäkausi on menty kovempaa kuin koskaan”, toteaa Aleksi tyytyväisenä. Santtu kertoo motivaationsa olevan huipussaan ja KrP:n toiminnan erittäin laadukasta. ”Peliajasta taistellaan ja siirto KrP:n riveihin toteutettiin urakehityksen kannalta”, päättää haastattelun kovaa kesälläkin harjoitteleva Santtu.

Joukkue pelaa kaudella 2013 – 2014 SSBL:n 1. divisioonaa ja lähtee A-ikäluokan joukkueena ensimmäistä kertaa seuran historiassa myös Suomen Cupiin. Tämä kertoo joukkueen menestyksenhalusta. Kausi starttaa harjoituspeleillä muun muassa Keravalla ja Seinäjoella. Kauden tavoitteet ovat kaikille selvät. Liiga-seuralle kuuluu paikka myös A-juniorijoukkueen SM-sarjassa. Haaste on kivenkova, mutta niin on joukkuekin. Ammattimaisuudesta ei ole tingitty millään osa-alueella. Vaihtelevasta kesäharjoittelusta ovat pitäneet huolta valmennuksen lisäksi ammattilaisista koottu fysiikkaryhmä. Kesä on sisältänyt myös testejä, mm. useita 20 minuutin juoksuja. Pelurin pitää pystyä ylittämään 5000 metrin tulos, mikäli haluaa osoittaa kestävyysominaisuuksiltaan kuuluvansa tämän ryhmän eliittiin. Silläkin tuloksella tulee kuitenkin vielä kierroksella ohitetuksi 😀

Nokian KrP A-juniorit
Yhteystietoja