21.10.2012

KrP:n C2-pojat jäivät niukasti SM-sarjakarsintojen ulkopuolelle sijoittumalla alkulohkossaan kolmanneksi. Alkusarjan päätteeksi joukkue pelasi 3-3 tasapelin Kooveeta vastaan oltuaan kahden erän jälkeen vielä kahden maalin taka-ajoasemassa. Toisessa ottelussa KrP voitti O2:n maalein 9-3.

KrP:n alkulohkosta SM-karsintaan menivät Classic ja KrP:n kanssa tasapisteisiin yltänyt Koovee. Koovee kiilasi sarjataulukossa KrP:n edelle paremman maalieronsa turvin.

Alkulohkon kolmas sija tarkoittaa, että KrP karsii pääsystä ylempään loppusarjaan. Sunnuntaina 28. lokakuuta pelattavassa karsintapelissä vastaan tulee viime kaudelta tuttu vastus, SC Top Riihimäeltä.

Alkulohkon päätösturnauksen avauskamppailussa KrP oli alakynnessä koko avauserän, mutta tauolle päästiin vielä 0-0 numeroissa. Koovee hallitsi peliä selvästi, mutta vaaralliset tilanteet jäivät sittenkin vähiin. Kiitos tästä kuuluu nokialaisten tiiviille puolustuspelille, jossa jokainen hoiti hyvin tehtävänsä.

Toisessa erässä Koovee siirtyi nopeasti 2-0 johtoon. KrP kavensi, mutta Koovee hankkiutui heti seuraavassa vaihdossa taas kahden maalin johtoon.

Nokialaisten selkä ei tästä suoristunut vaan kolmannessa erässä KrP syttyi taisteluun. Ensiksi Patu Mäkelä sörkki irtopallon maalin edestä sisään. Kolme minuuttia ennen pelin päättymistä Juho Väinölä tasoitti pelin upean syöttökuvion päätteeksi.

Lopussa KrP:lle tarjoiltiin vielä voittoa, kun joukkue pääsi pelaamaan viimeisen minuutin ylivoimalla. Paras puristus oli kuitenkin käytetty jo kahden maalin takaa nousuun eikä ylivoimalla saatu aikaiseksi yhtään kunnollista tekopaikkaa.

Toiseen otteluun KrP tuli puolivaloin. Jyväskyläläinen O2 karvasi aggressiivisesti ja siirtyi johtoon jo pelin ensimmäisessä vaihdossa. Ylivoimalla O2 rankaisi toistamiseen ja siirtyi ensimmäisen erän puolivälin jälkeen jo 3-0 johtoon.

”Pojat joko aloitettaisiin pelaamaan”, kysyi valmentaja Reijo Mäkelä. Ja pojat aloittivat.

Samuli Vornasen rikottua joukkueen kuparisen ensimmäisen erän lopulla pelin hallinta siirtyi selvästi KrP:lle. Toisessa erässä O2:n karvaus purettiin toistuvasti nopeilla hyökkäykseen lähdöillä, ja ottelun puoliväliin mennessä KrP oli siirtynyt jo 5-3 johtoon.

Sama tahti jatkui ottelun loppuun saakka. Ensimmäisen erän salama-alun jälkeen O2 ei tehnyt enää maaliakaan. Vastaavasti KrP maalasi vielä neljästi vieden pelin selvästi numeroin 9-3.

Kooveeta vastaan KrP tuli tasoihin kahden maalin takaa, O2:sta vastaan noustiin voittoon kolmen maalin tappioasemasta. Joukkueen onnistujista on mainittava D-99-joukkueelta lainattu kolmikko Ilmari Aatola, Toni Jaakkola ja Oskari Mäkinen. Kovia vahvistuksia jokainen.