18.01.2012

TFT – Nokian Krp II

Kello soi 09.05 sunnuntaiaamuna. Kahvi porisemaan ja puuro kiehumaan. Aurinko nousi kauniisti pakkaspäivän iloksi taivaanrannassa. Kahdeksannen kerroksen kattohuoneistostani hymyilin tyytyväisenä. Tulossa oli ”juhlapäivä”, kuten manageri/valmentaja/yksityisyrittäjä/taktikko sekä mainio sananiskijä Jouni Ylikorpela oli viestissään ilmaissut. Sammonkadulta hyppäsin Mercedeksen kyytiin ja läksimme yhdissä tuumin hakemaan joukkuetoveriamme, sekä hyvää ystäväämme Pertsaa samaiselta kadulta. Kaikkien yhteiseksi iloksi tätä nimeltämainitsematonta joukkuekaveriamme oli onnistanut edellisyönä. Hymysuin lähdimme kauniina peli- eli juhlapäivänä kohti Forssaa, tuota veikeää teollisuuskaupunkia.

Kun pilli soi Forssan teollisuushallissa pelin alkaneeksi, olivat juhlat ohitse. 1-0 ajassa 6.52, 2-0 8.58, 3-0 9.46, 4-0 20.19, 5-0 24.25 ja 6-0 34.34. Pelimme oli yhtä sekavaa kuin edellinen virke täynnä numeroita. Sarjakärki TFT osoittautui selvästi kovemmaksi joukkueeksi. Jos TFT oli Brasilia, me olimme Lichtenstein. Krp II:n pistemerkinnät jäivät kiikarien muotoiseksi. Valitettavasti talkoot eivät tuottaneet tulosta, ainakaan vielä. TFT oli taitavampi, parempi kuntoinen, kookkaampi, fyysisempi ja yksinkertaisesti parempi 2-divaritason joukkue. Juhlapäivään alkoi kerääntyä tummia pilviä. Vitsipussi alkoi tyhjetä.

V&L – Nokian Krp II

Pussi ei täyttynyt toisessa pelissä. Päinvastoin. Se valui tyhjiin. Tästä pelistä kertoessani voin kuitenkin kirjoittaa joitakin pelaajien nimiä, sillä onnistuimme tekemään 5 maalia! Pienenä miinuksena omiin meni 11, joten aihetta juhlaan ei edelleenkään ollut. Sarjakakkoseksi viikonlopun jälkeen noussut V&L hallitsi ottelua alusta asti, mutta Krp:lläkin oli hetkensä. Ensimmäisen erän jälkeen (2-0 V&L:lle) Krp oli vielä pelissä mukana. Ensimmäisessä erässä Krp:lläkin oli paikkansa, muun muassa Markus Lätin (1+2) läpiajo, mutta verkko ei heilunut. Ylivoima takkusi, jälleen. Mahdollisuudet kuitenkin roikkuivat ilmassa.

Toisessa erässä vastustaja iski kuitenkin 4-0:aan. Krp II vaihtopenkillä päät alkoivat painua. Uskoa kuitenkin löytyi. ”Emme me näin huonoja voi olla”. Krp II kavensikin 4-2:een. Ossi Mäkinen (2+1) jaksoi yrittää ja laukominen tuotti tulosta ajassa 23.52. Syöttöpiste Markus Lätille, joka Ossin kanssa muodosti ottelun tehokaksikon Krp:n puolelta. Tämä ilo jäi kylläkin laihaksi. 4-2 kavennuksen teki Jani Kosonen, joka näppärällä pikkukuljetuksella nousi esiin ja sivalsi maaliin. V&L:n vastaus tuli kuitenkin liian nopeasti. Kavennuksesta ehti kulua puoli minuuttia, kun V&L laittoi 5-2:een. Joukkue meni menojaan ja tilanne oli kahden erän jälkeen 7-2.

Positiivista Krp:n pelissä oli viiden maalin lisäksi rangaistusmerkinnät, jotka näyttivät pelin jälkeen pyöreää nollaa. Ylivoimalle päästiin kolmesti ja kerran onnistuttiinkin. 8-3 kavennuksesta ylivoimalla jaksoivat kuitenkin enää iloita vain syöttäjä Lauri Hietala sekä maalin edestä Hietalan reboundin sisään laittanut Jani Vilenius. Vastustajan syötöt napsuivat lapaan ja pallo pomppi onnekaastikin milloin mistäkin Krp II:n verkkoon. Ossi Mäkinen ja Markus Lätti tehtailivat vielä yhdessä kaksi maalia, jotka olivat laiha lohtu selvään V&L:n 11-5 voittoon päättyneessä ottelussa. Kaiken lisäksi ”Jamo” loukkaantui niin, ettei päässyt keskiviikon talkoisiin.

Kolmosdivarin huippujoukkueiden taso osoittautui kovaksi. Sen Krp II sai karvaasti kokea. Kevät on kuitenkin vielä täynnä pelejä ja mahdollisuuksia pisteisiin. Ehkäpä kaapinkantotalkoot tuottavat tulosta vasta seuraavina viikkoina. Ilmassa pyörii myös huhuja joukkueen kaipaamasta saunaillasta.