20.09.2018

Salibandyliiga on jo täydessä vauhdissa ja Nokian KrP kohtaa Raholassa Turun Palloseuran maanantaina 24.9. klo 18:30. Torstai-illan Steelers-KrP tulosta ei ole tätä kirjoitettaessa tiedetä, mutta maanantain ensimmäisessä pelissä tuli liiga-avauksessa kotitappio 8-9 Kuopion Welhoja vastaan. Liekö KrP-miehillä jäänyt käsijarru päälle vai mennyt latautuminen jännityksen vuoksi yli, mutta kohdallaan peliasenne ei ollut. 10 minuutin pelin jälkeen KrP johti jo 2-0, mutta sen jälkeen oma näätämäinen pelitapa unohtui ja Welhot menivät jo 4-8 johtoon ennen kuin Näädät heräsivät. Loppukiri ei aivan riittänyt ja Welhot veivät sarja pisteet Kuopion Tylypahkaan.

Liigassa on heti alussa erittäin tiivis pelitahti, koska joulukuun MM-kisoista johtuvat maajoukkuetauot keskeyttävät sarjapelaamisen 2-3 viikon ajaksi aina muutamien viikkojen välein. Otteluiden väleissä ei juuri ehditä harjoittelemaan isoja asioita, vaan välipäivät menevät ensin palauttaviin ja sitten valmistaviin harjoituksiin. Valmennus on siksi pitänyt harjoituksissa ja valmistavissa joukkue- ja viisikkopalavereissa focuksen voimakkaasti Näätien omassa peruspelaamisessa. Näädät haluavat olla hyökkäyspään karvauksessa kontroloidun aggressiivia ja kääntää peliä erittäin nopeasti heti pallon-riistojen jälkeen. Kuluneella viikolla on keskitytty juuri näihin asioihin.

Näätien terveystilanne on paranemassa kesän lievien loukkaantumisien jälkeen. Joonatan Kovanen palaa Joona Rantalan ketjun vasempaan laitaan. Valtteri Viitakosken alaraajavamma voi vaatia vielä lepoa, mutta mies on ollut jo mukana treeneissä, joten pitkään ei tarvitse odottaa Veven paluuta tekemään voimakkaita maalille ajojaan.

Turun Palloseura oli kesän siirtoruletin voittajia. TPS sai kovia nimiä hyökkäyspäähän Miko Kailialan, Mikko Hautaniemen ja Janne Hoikkasen siirtyessä mustapaitoihin. KrP tarvitsee voittoon kovan päivätyön ja koko Näätäyhteistön kannustuksen Raholassa.