25.08.2024

Nokian KrP:n miesten edustusjoukkue aloitti uuden ajanjakson palatessaan Nokialle uuteen palloiluareenaan kotikaupunkinsa kotiyleisön eteen. Ensimmäinen ottelu uudessa hallissa ei ollut enempää eikä vähempää kuin ChampionsCupin puolivälieräsarjan ensimmäinen ottelu Storvreta IBK:ta vastaan, ja lähes 800 päinen yleisö sai todistaa Näätälauman voittoa hallitsevasta Ruotsin mestarista.

Ottelun ensimmäisessä erässä hyvinkin nopeasti kävi ilmi, että lauantai-illan kohtaaminen oli kaikkea muuta kuin alkukauden läpsyttelyä. Vaikka ensimmäisessä erässä ei maaleilla mässäilty, erän edetessä pidemmälle alkoi intensiteetti etenkin kamppailutilainteissa jo kehittymään, ja myös maalivahdit Roni Tuononen & Måns Parsjö ottivat muutaman maailmanluokan torjunnan kumpainenkin. Illan ensimmäisestä maalista pääsi vastaamaan KrP ajassa 15.04, kun Storvretan avaus jäi Juuso Aholalle, joka hyvällä maltilla käänsi syötön vielä joukkueen kapteeni Joona Rantalalle, joka viileän varmasti naulasi pallon maaliin, vaikka ruotsalaisvahti Parsjö osittain laukauksen eteen pääsikin. Ensimmäisessä erässä ei enempää tilastoihin merkintöjä saatu, ja KrP:n johdossa 1-0 lähdettiin ensimmäiselle erätauolle.

Toisessa erässä vauhti ja intensiteetti kasvoi entisestään, ja myös maaliherkkua yleisölle saatiin molempien joukkueiden toimesta. Ensin Juuso Ahola levitti pallon Luukas Hyväriselle vasempaan laitaan, josta Hyvärinen tykitti pallon Storvreta maalin oikeaan alakulmaan. Seuraavaksi oli kuitenkin vieraiden vuoro, kun Olli Arkkila komennettiin pehmeähkösti päivän muuhun linjaan verraten istumaan 2 minuuttista. Näädät kykkivät ahkerasti ja peittivät laukauksia, mutta Gabriel Kohosen laukaus ylivoimalla oli liikaa Näädille, ja vieraat tulivat maalin päähän. Ei kestänyt kuitenkaan kuin 50 sekuntia, kun ajassa 7.46 KrP-kapteeni Rantala pysäytti digitaalit toistamiseen, kun Juuso Aholan peitetyn laukauksen kakkospallon silkinpehmeästi poikittaissyötöksi muuntanut Hyvärinen tarjoili Rantalalle oikeaan siipeen, ja Näädät olivat jälleen kahden maalin johdossa. Vieraat kuittasivat tämän kuitenkin muutamassa minuutissa, kun Storvreta-pelaajan laukaus kimposi KrP-puolustuksen jaloista maalin edustalle parkkeeranneelle Ondrej Nemecekille, ja Tshekki sai lanata pelivälineen ohi Roni Tuonosen maalin yläkulmaan. Vielä hieman reilut 2minuuttia ennen toisen erän loppua Viktor Nystedtin pommi painui aivan oikeaan yläkulmaan KrP-maalia, ja erätaukolukemat olivatkin yhtäkkiä tasan 3-3.

Kolmannessa erässä KrP pääsi ylivoimalle Otto Weidmanin istuessa 2 minuuttista. Luukas Hyvärinen jakoi jälleen millintarkan poikittaissyötön, mutta tällä kertaa oikeasta laidasta oli Juuso Aholan vuoro pyssyttää pallo maaliin ja KrP 4-3 johtoon. Vajaan kaksi minuuttia myöhemmin Storvreta kapteeni Otto Weidman pääsi kuittaamaan tuon maalin, kun rannelaukaus pääsi KrP-peiton lävitse ja lävähti aivan tolpan viereen takakulmaan ja lukemat olivat jälleen tasan. Vieraat pääsivät ajassa 5.58 johtoon ottelussa ensimmäistä kertaa, kun Gabriel Kohonen katkaisi heppoisen KrP-syötön, ja pyssytti kaukolaukauksen vasempaan yläkulmaan. Viimeiselle kympille lähtiessä Storvreta pyrki pelaamaan pallollisena johtoasemapelaamista, mutta KrP sitkeästi odotti omaa paikkaansa tuoda ottelu tasoihin. Tähän paikka aukesi Hyvärisen katkaistua pomppupallon ja tökäten sen eteenpäin kiihdyttämässä olleelle Juuso Aholalle, joka pomputteli pallon Storvreta-puolustajien välistä karaten puolittain lävitse, ja nakuttaen pallon vuorenvarmasti vasempaan kulmaan ohi Måns Parsjön tuoden pelin tasoihin ajassa 51.53. Neljä ja puoli minuuttia myöhemmin vapaalyönnin seurauksena jälleen KrP-ykkönen oli iskussa, kun Hyvärisen ohimennyt laukaus kimposi päätyyn, Ahola oli paikalla ensimmäisenä kurottaen yhdellä kädellä pallon taaksepäin maalin edustalle, jossa puolustajana pelannut Vili Liponen oli aivan unohdettuna. Ennen kuin Storvreta-pelaajat pääsivät tilanteeseen väliin, pääsi Liponen nostamaan pallon lähietäisyydeltä maalin kattoon ja vieden Näätälauman johtoon lukemin 6-5. Ottelun viimeminuutit olivat tulikuumaa vääntöä, ruotsalaispelaajien jopa hieman lämmetessä kamppailutilanteiden seurauksena hakiessaan tasoitusmaalia. Etenkin Joona Rantala näytti viimeisten muutaman minuutin aikana kapteenin esimerkkiä ottaen usean hyvän peiton laukaksista, Roni Tuonosen hoitaessa loput. Vielä muutama kymmentä sekuntia ennen loppua Sakarias Ulriksson sai turhautuneena ajettuaan KrP pelaajaa selän puolelta komennon 2 minuuttiselle, ja Näätälauma pelasi kellosta pois tarvittavat sekuntit napaten kohtaamisesta voiton kotiyleisön riemuksi.

Joukkueidensa parhaina palkittiin Juuso Ahola (2+3), sekä Gabriel Kohonen (2+0). Ottelusarjan toinen osa on luvassa torstaina 29.8. klo19.30 alkaen Uppsalassa. Voittamalla tai tasapelillä varsinaisella peliajalla KrP etenee välieriin.