11.11.2008

Maanantai ja vettä tuli Esterin tavoin taivaalta. TV:n urheiluantikin oli illalla jotain koripallon, blaah, pääsarjaa. Who Cares, joten salibandypeliin Areenalle tuli vajaat neljäsataa katsojaa. Varmaan saman verran kuin koripallon tv-lähetyksen äärellä oli koko Suomessa.

KrP lähti siis peliin ilman Kai Ahlstedtia, joka pelikieltoisena istui katsomon puolella muistiinpanoja tehden. Molemmilla suurin piirtein paras rosteri paikalla ja peli käyntiin. Tuomaristokin oli juuri pelipäivänä saanut tutut raitapaidat käyttöön ja TaSen harmaat oli laitettu naulaan toistaiseksi.
Kotijoukkueen valmennus oli ilmeisesti lukenut otteluraporttien vinkit pelien voittamiseksi, ja tod.näk. myös Nykkykin. Erä oli nimittäin äärimmäisen varovaista pelailua ja virheet olivat kuin viina aikoinaan vuonna 1919–1932.
KrP piti suurimman osan palloa, mutta todelliset huippupaikat jäivät loppupeliä varten. Mutta kait se sokeankin kanan on syötävä; 9.27 Taajamaan vaaraton viivakuti muutti Haki-pakista suuntaa ja pomppi sisään. Vartin pelin jälkeen raitapaidat innostuivat hyökkäämään ilman ajatusta ja tämä virhe tarjosi KrP:lle kaksi loistavaa paikkaa. Ensimmäisestä ei natsannut, mutta 15.33 Lakasen passi päästi Häkkisen ja Katajiston nokikkain Tomi Ikosen kanssa och kaksi nolla. Tästä tikitti elämän pelikello vajaan minuutin ja Taskisen maalille heitto napsahti taas Haki-pakin kautta inekseen. 3-0 ja hyvälle näytti erätauolla.
Tauolla mediavastaavan nauttiessa VIP-tilojen mahtavasti tarjoilusta manageri Salmela kertoi pelkäävänsä kristallipallonsa näyttäneen romahdusta kotijoukkueelle toisessa erässä. Kuten niin monesti aiemmin tällä kaudella. Kristallipallossa ollut tähtisumut kohdallaan, sillä Haki naputti toisessa erässä pelin tasoihin viidessä minuutissa Lahtisen, Vappulan ja Kivisojan maaleilla. Paniikkinappulaan ei ollut tarvetta tarttua, eikä aikalisää tuhrata. Uutta virtaa tarjosi Jonne Haapasalo, joka käänsi Haki harhasyötön nopeasti vastaiskuun Heikki Rantalalle, jonka napakka ranne hankki ensin jäähyn vieraille ja lopuksi upotti pallon verkkoon 4-3 johto-osumaksi. Tätä iloa riitti vajaat neljä minuuttia, kunnes Juho Kantola sai räpätä omia reboundeja kolmesti ennen kuin sai pallon ohi torjuntavuorossa olleen Pasi Järvisen. Surkea toisten erien sarja täydentyi 38.07 pörssikärki Moilasen annettiin kikkailla maalilla mielensä mukaan. Ja Mikallehan maali kelpasi. Erä Hakille 1-5 ja takamatkalta lähdettiin viimeiseen erään.
Kolmannesta erästä kerrottavaa ei löydy. Yksi maali ja sekin lopussa tyhjiin. Muuten peli oli uskallus- ja tilanneköyhää. Huippusuoritteet jäivät epätasaisella alustalla huomiseen ja sitten kun laukaisupaikka saatiin rakennettua, kolisi takaseinä.
Hakin piikkikarva antoi sauman poikkisyöttöihin puolen kentän kohdalla. Kolmikko Häkkinen-Katajisto- Lakanen sai rakennettua KrP:n parhaat paikat, mutta tuurin tynkää olisi tarvittu enemmän. Kakkosketju oli lähinnä H.Rantalan käsien varassa. Kolmanteen erään maalille vaihdettu Lahti juoksutettiin vaihtoon vajaa minuutti ennen loppua, mutta vain Hakin Kivisoja sai pallon tolppien väliin ja varmistelemaan itselleen IS-tähtiä. Summeri pärähti ja McGyverin- miehet kerääntyivät veskarinsa ympärille.
Japa japa. Eipä sitten pinnoja tule kirveelläkään. Ensimmäinen erä oli hyvää peliä ja virheitä välttelevää. Toisessa erässä Haki lähti peliä avaamaan ja se loi paikkoja molemmille. Samalla kyllä KrP:nkin pakka avasi ja mm. kaikki toisen erän Haki-maalit tulivat vastaiskusta. Lisänä vielä se, että valkoisten maalilla raitapaitojen annettiin lyödä turhan monta kertaa ripareihin. Näistähän tuli juuri toisen erän kaksi viimeistä maalia.
No nyt sitten Happeen kanssa taistellaan jumbosijasta. Pelit kuitenkin jatkuvat jo keskiviikkona, kun surkean kotisaldon hankkinut Erä testaa KrP:n mattotaidot Mosalla. Ahlstedtkin vapautuu pelikiellosta ja pääkaupungin vahvistukset saavat itselleen kotiedun vieraspelissä.
Seuraava kotipeli KrP:llä perjantaina 21.11. klo 18.30, jolloin Areenaan saapuu FBT Pori ja se toinen KrP:hen ensi kaudella siirtyvä kaveri.