23.01.2019

Salibandyliigan runkosarjaa on jäljellä joukkueesta riippuen 6-8 ottelua. Näissä peleissä haetaan paitsi hyvää sijoitusta ja kenties kotikenttäetua jatkopeleihin, mutta myös joukkueiden välisiä henkisiä asetelmia tuleviin koitoksiin.  Voitot saattavat olla jatkossa peleistä saatavia pisteitäkin tärkeämpiä.

KrP:n kotiottelut jatkuva Raholassa perjantaina 25.1 klo 18.30 odotetulla paikalliskamppailulla salibandyliigaa hallitsevaa Classicia vastaan.  Näädät pelaavat vielä keskiviikkoiltana vieraspelin Vantaan Energia-areenalla EräViikinkejä vastaan, mutta KrP:n taustoilla ja kannattajilla ajatukset ja odotukset ovat jo perjantai-illassa ja Classic-pelissä.

Tampereen Classic on tehnyt Pasi Peltolan johdolla arvostettavan pitkäjänteistä työtä vuosien ajan seuran ja sen edustusjoukkueiden kehittämisessä.  Kolme perättäistä miesten Suomen mestaruutta ja juuri voitettu Champions Cupin finaali ruotsalaista Storvretaa vastaan tekevät siitä kiistämättä maailman parhaan salibandyseuran tällä hetkellä.  Joukkueessa pelaa 10 Suomen maajoukkuemiestä, jotka voittivat juuri Suomelle toisen peräkkäisen MM-kullan.

Haasteita siis riittää Nokian KrP:lle perjantain peliin.  Joukkue ei ole kuitenkaan lähdössä peliin pyytelemään nimikirjoituksia ja kumartelemaan vieraiden nimekkäille pelaajille. 

Itse asiassa Classic on pelannut nyt 50 ottelua salibandyliigassa peräkkäin niin, että ainoa tappio on tullut syyskaudella Ideaparkissa juuri KrP:n miehistölle, kun Näädät kuittasivat vieraspelistä 4-5 -jatkoaikavoiton.  KrP pelasi rohkeasti omilla vahvuuksilla, puolustus peitti Classicin vetoja isolla sydämellä ja maalissa Arvid Vonk venyi loistopelastuksiin niin kuin Classicia vastaan tarvitaankin.  Samalla pelirohkeudella ja sitkeydellä Näädät lähtevät myös perjantain peliin ja mikään ei estä sitä, ettei Classic voisi saada toisenkin merkinnän tappiosarakkeeseen.  Tähän KrP tosin tarvitsee ja haluaa täyden Rahola-Areenan yleisön tuen.