22.03.2019

Viimeinen minuutti. Lauri Hietala nousee oikeaa laitaa. Syöttö lähtee kohti vastustajan maalin vasenta tolppaa. Maali ammottaa tyhjyyttään. Tapahtuuko tämä todella!? Onko tämä mahdollista!? Katsojat nousevat seisomaan. Meneekö!? Ei!! Jouni Yli-Korpela ei saa avopaikasta laitettua sisään. Pistesaldo jää kolmeen (2+1). Ehkä hyvä niin. Jo aiemmin Jounin tyhjiin tehty toinen maali herätti yleistä pahennusta. Yli-Korpela tuuletti sydämensä kyllyydestä. ”JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEESSHHH!” Katsomosta kuului: ”häpeis ny”. Kommentti on ymmärrettävä, sillä maali syntyi tyhjiin ja vastustaja MäntU:lle  takaisku oli karvaisa. Joukkuetta odottaa todennäköisesti tippuminen. On kuitenkin tunnettava tarina maalin taustalla.

Huittinen 1972. Roteva poika voimakkaalla nenällä ja suurella sydämellä syntyy pieneen työläisperheeseen. Muutaman minuutin ikäiseksi hän on yllättävän karvainen. Jo varhaisvuosistaan asti Jouni antaa äänensä kuulua. Pojalla on kova halu näyttää osaamistaan. Välillä nämä kaksi ominaisuutta ajavat miehenalun törmäyskurssille isompien poikien kanssa. Innokas urheilumies pelaa lentopalloa ja harrastaa kuntosalia. Penkistä nousee oman painon verran. Isä opettaa Jounille kortin pelaamisen jalon taidon. Kunpa pojalla vain pysyisi järki päässä ja tulevaisuus avoimena.

Nokia 2004. Nops Äijät rouhii nuoren lajin divisioonissa. Salibandysta innostunut Jouni on sutjakassa kunnossa. Jalka nousee ja elämäninto on suurimmillaan. 2008. Suomen PaperiPyyhe Oy perustetaan. Keski-iän kriisissä Jouni laittaa oman yrityksen pystyyn. Toimitusjohtaja puhkuu intoa. Yritys laajenee ja myynti nousee. 2014 Toijala. ”Soitto seis laulu seis!”, Jouni huutaa junan viidennessä vaunussa. Silmät ovat innostuksesta pyöreät. Jouni lyö kaksi ässää pöytään. ”OOOOOI!” Elämä hymyilee. Kortit ovat suotuisat. Ravintolasta löytyy tanssipartneri.

2016 Raholan palloiluhalli. Ulkona on pimeää ja loskaista. Nokian KrP II:n harjoituksista on jäljellä viimeinen kolmannes. Jouni saa pallon oman maalin takana, tekee äkkinäisen käännöksen ja parkaisee … ”AAAIIIIII!!” Jotakin repeää jalassa. Mies kaatuu maahan. Avioeron kokenut, kiloja ottanut hieman harmaantunut, mutta edelleen keskimääräistä karvaisempi mies on uransa pohjalla. Lattialla. Kirjaimellisesti. Pitkiä työpäiviä ympäri Suomea kiertävä toimitusjohtaja elää urheilusta. Jokainen kosketus palloon on kuin tuoreen äidin kosketus vastasyntyneeseen lapseensa. Jouni elää tunteesta. Nyt tunteet ovat mustia. Ambulanssi soitetaan paikalle. Yli-Korpela nostetaan paareille. Hallin valtavat päätyovet aukeavat. Tuuli puhaltaa sisään. Suuri tavarajuna kolisee hallin ohitse. Vai oliko se Jouni paareissa? Mies on mennyt. On hiljaista.

2019 syksy. Nokian KrP ll vastaan Sc Läsimäki. Jouni Yli-Korpela laukoo 14-2 voitto-osuman, jonka jälkeen peli keskeytetään 12 maalin eron vuoksi. Pelaajavalmentaja, toimitusjohtaja, rakastava isä, täysiä elävä poikaystävä, innokas urheilumies karjuu! Tuulettaa! Nostaa kädet kattoon! Huutaa! Iloitsee! Riemuitsee! HÄN ON PALANNUT!

Soitto seis, laulu seis. Tässä vaiheessa kautta Yli-Korpealla on jo seitsemän pistettä. Toisin sanoen pöytäkirjoissa on varmaankin jokin virhe. Pelejä Nokian KrP:llä on jäljellä kaksi. 4-divisioonapaikan säilyttäminen on varmistunut ja nousuun on pieni teoreettinen mahdollisuus. Ensimmäisestä kahdeksasta pelistään KrP II voitti kuusi. Viimeisestä kahdeksasta pelistään KrP on voittanut kaksi. Tänä vuonna on siis voitu löysäillä puolet kaudesta, kun homma hoidettiin pakettiin jo syksyllä. Raportin alussa kuvaamani edellisen peliviikonlopun MäntU-voitto varmisti joukkueen sarjapaikan.

Viikonloppuna edessä on erittäin mielenkiintoinen haaste, kahden sarjan parhaan joukkueen SR III:n ja TahVe:n kohtaaminen. Kummallekaan joukkueelle KrP II ei ole tällä kaudella hävinnyt! Soittorasiasta taskussa on voitto ja TahVesta tasapeli. Luvassa on erittäin mielenkiintoiset ottelut. KrP haluaa varmasti tehdä kiusaa toisena sarjataulukossa majailevalle ja noususta haaveilevalle Soittorasialle ihan vaan, koska meidän joukkueessa on niin v-maisia pelaajia. Aiemmassa raportissa runsaasti huomiota herättänyt TahVe on mielenkiintoinen vastustaja. Väittääkö Tahmelan Vesan puolustaja tällä kertaa tuomaria maksulliseksi naiseksi? Pelaako liigassakin hajavaihtoja nuoruusvuosina pelannut Lassi Vänttinen? Saako Juho Lehtonen hänet kuumentumaan? Kuinka täynnä elämänintoa Jouni Yli-Korpela on? Ottaako Jouni yhteen toisen voimakkaan persoonan Veli-Matti Koivusen kanssa? Jos olisin sinä, en tulisi kuitenkaan katsomaan Kauppiin lauantaina pelejämme. Ei tämä niin mielenkiintoista ole, mutta sinä voit tehdä oman päätöksesi.

Ajatukset sarjahuipennuksen kynnyksellä:

Malttaako KrP II pelata molemmat pelit ennen kauden päätössaunailtaa? Kumpi saa tehtyä lauantaina enemmän maaleja, KrP II vai Huuhkajat? Voittaako ennätyskauttaan pelaava Lauri Hietala todella Perttu Mäkelän ja Jani Vileniuksen pistepörssissä? Kumpi romuluisista pakeista nousee pistepörssissä korkeammalle, Juho Lehtonen vai Olli Pusa? Jäävätkö he Jounista jälkeen? Tuleeko kenenkään tyttö- tai poikaystävä katsomaan pelejä? Onko Emil vaihtanut vartalovoiteensa Niveasta toiseen tuotemerkkiin? Aukeaako joukkueelle ovi 3. divisioonaan, makuuhuoneeseen, ulko-ovelle vai jäähyaitioon? Ah, kevät on tullut.

 • Late

KrP ll pistepörssi

 1. Markus Koskimäki 28+18 = 46
 2. Matti Koskimäki 4+19 = 23
 3. Jarkko Järvinen 8+11 = 19
 4. Markus Lätti 10+6 = 16
 5. Lauri Hietala 6+8 = 14
 6. Jani Vilenius 1+1 = 12
 7. Perttu Mäkelä 7+4 = 11
 8. Miika Sainio 7+2 = 9
 9. Emil Alander 2+6 = 8
 10. Jouni Yli-Korpela 5+2 = 7
 11. Juho Lehtonen 4+3 = 7
 12. Mikael Lehtonen 1+4 = 5
 13. Olli Pusa 1+2 = 3
 14. Janne Piiroinen 0+2 = 2
 15. Jaakko Valli 0+1 = 1
 16. Ilmari Hietala mv
 17. Ville Niemi mv