19.12.2011

Nokian KrP:n nousujohteinen vire ennen joulutaukoa päättyi lauantaina, KrP:n hävitessä Seinäjoella sarjakärki SPV:lle hyvän taistelun jälkeen 6-4. Viiden ottelun voittoputki antoi KrP:lle uskoa taistella myös kärkiporukoiden kanssa tasaväkisesti voitosta. Lauantaina kuitenkin kaksi ensimmäistä erää KrP:n pallollinen pelaaminen oli liian arkaa ja varovaista, eikä vastustajan viisikkoa uskallettu haastaa samaan tapaan kuin edellisissä otteluissa. Tietysti osansa tähän oli SPV:n todella tiiviillä ja syöttölinjoja hyvin peittävällä puolustuspelillä, tästä täysi kunnia sarjajohtajalle. Maalipaikoille pääseminen oli huomattavasti vaikeampaa ja kovemman työn takana, kuin koko kaudella aiemmin.

Itse ottelu oli alusta saakka hyvin viihdyttävä ja kovatempoinen vaikkei maalipaikoilla juhlittukaan. Joka pallosta käytiin tiukkaa taistelua ja fyysisyyttäkin oli sopivassa suhteessa. Lisäviihdettävä toi täyden katsomon lisäksi KrP:n kovaääninen faniporukka, joka toi väriä ottelutapahtumaan.

Kahden ensimmäisen erän pientä hermostuneisuutta kuvaa parhaiten Henri Johanssonin epäonnistunut rangaistuslaukaus toisessa erässä, pallon karatessa harhautuksen jälkeen. Myös Sami Nymanin läpiajo samassa erässä olisi toisena päivänä voinut päättyä jonnekin muualle kuin päätylaitaan. Toisen erän jälkeen SPV johti jo 4-1 Matti Tauraman päästyä tekemään koppimaalin sekunti ennen erän päätöstä KrP viisikon lopettaessa pelin kesken luullessaan ajan loppuvan.

Kolmanteen erään KrP vaihtoi hieman kokoonpanoaan ja saikin pallolliseen peliinsä huomattavasti lisää rohkeutta ja uskallusta. Paikkoja olikin kolmannessa erässä molemmilla joukkueilla varmasti samanverran kuin aiemmin pelissä yhteensä. Laihaksi lohduksi KrP:lle jäi erävoitto, mutta kiri ei riittänyt tälläkertaa voittoon asti.

SPV:n peli vaikuttaa tässä kohtaa jo pelottavan valmiilta, puolustuspeli on tiivistä ja huippupelin pelanneen maalivahti Jarno Ihmeen johdolla SPV kääntää peliä varmasti nopeiten koko sarjasta. Tästä ei ole mikään pienin ansio juuri Ihmeelle, joka avaa hyökkääjille vauhtiin heittämällä paremmin kuin keskiverto liigapakki.

Nokian KrP:n nousujohteinen syyskausi riitti lopulta sijaan seitsemän ennen joulutaukoa. Jatkossa voittoja täytyy tulla vähintään samanverran, jotta pudotuspelipaikka varmistuu keväälle. KrP:n pelit jatkuvat joulun jälkeen 30.12 kello 18.30 Raholassa sarjanelosta Tapanilan Erää vastaan.