17.12.2008

Maaottelutauon ja mestaruusjuhlien jälkeen salibandyliiga jatkuu Nokian KrP:n osalta kovimmalla mahdollisella tavalla perjantaina, kun sarjakärki Espoon Oilers testaa, mitä KrP:n reeneissä on tauon aikana tehty.

Sarjan todellinen yllätyskärki Espoo seilaa edelleen ilman tappioita, ja ainoan pisteen Oilerit menettivät vieraspelissä AC Hakille. Runkosarjan avausottelussa joukkueet kohtasivat Tapiolan Urheiluhallissa, ja tuolloin Oilers oli vahvempi lukemin 6-1.
Maajoukkuepaitaa espoolaisista sovittivat Tsekin kultakisoissa puolustajat Jouni Vehkaoja ja Mika Kavekari. Puolustaja Tarmo Kirjonen tilattiin kisoihin ohi Aki Seppälän istumaan penkille finaalipelin ja valmennustoiminnassa mukana oli J.Jäntti.
Tilanne oli täysin toinen Petteri Nykyn valmentaessa Öljymiehiä; tuolloin huomattavasti suurempi osa miehistöstä kävi jossain vaiheessa testaamassa maajoukkuevauhtia. Pahat kielet kertoivat Nykyn laittaneen omia pelaajiaan maajoukkueen mukaan siksi, että miehille tulisi kokemusta kovista peleistä salibandyliigan playoffeja ajatellen. Totuuden nimissä on myönnettävä, että Nykyn nykyisestä joukkueesta AC Hakista ei yksikään pelaaja päässyt lopulliseen kisamiehistöön.
KrP:ssä tauko toi muutoksia valmennukseen ja pelaajistoon. Aiemman tiedotuksen mukaan päävalmentajan vastuun loppukauden kantaa Jarkko Rinne ja hänen aisaparikseen tulee KrP:n fysiikkavalmentaja toiminut ja mahdottoman mukava mies Janne Hiukka. Molemmat ovat vanhoja KrP pelureita ja heillä on niin pelaajiston kuin taustavoimien luottamus ja tuki.
Pelaajapuolella KrP:n ensimmäisen liigamaalin kotikentällä iskenyt vahva jässikkä Mikko Raivio siirtyy työkiireiden takia yhteisymmärryksessä ykkösdivisioonan Pirkkalan Pirkkoihin. Vaihtokaupassa Nokia sai Pirkoista Marko Vähätalon, josta KrP kaavailee pallollisen pelaamisen lisääjää avauspeliin.
Pistepörssissä korkeimmalla joukkueista on liigan tilastoissa kymmenentenä oleva Joni Niiranen tehoilla 13 + 10. Niirasen kannassa tulee Espoon Karkkipyssy Lasse Riitesuo 14 + 8. KrP:llä tehokkain mies ja Tupla-paidallinen on edelleen Teemu Häkkinen. Lähes koko kauden Tupla- paitaa kantanut Häkkinen on kasannut 13 pelissä 9 + 10.

KrP – Oilers Areenassa perjantaina klo 18.30