26.12.2011

Menneen viikon joulutaukoa viettänyt Nokian KrP:n liigajoukkue pelaa vielä yhden salibandyliigaottelun ennen vuoden vaihtumista. Perjantaina 30.12 kello 18.30 Raholaan saapuu alkukauden pienoinen yllätysjoukkue Tapanilan Erä. Sinänsä Erän sijoitus kärkinelikossa ei niin iso yllätys ole, mutta lähtökohtiin nähden sitä voi sellaisena pitää. Joukkueella vaihtui täksi kaudeksi valmennus sekä muutama pitkänlinjan runkopelaaja vaihtoi SSV:hen ja ulkomaan kenttiin eikä uudet tulijat ehkäpä maalivahti Tomi Ikosta ja puolustaja Jussi Kosolaa lukuunottamatta olleet mitään liigan tähtistatusta. Vaikkakin liigasta pudonneesta AC Hakista kentällisen verran pelaajia tulikin valmentajan vanavedessä. Monta vuotta ringissä lähinnä loukkaantumisien paikkaajina ja ringin leventäjinä olleet nuoret Erän omat junnut ovat kuitenkin vastanneet hienosti tarjottuun mahdollisuuteen ja nostaneet omaa tasoaan. Esimerkiksi Jere Oksanen ja Tomi Palin ovat nyt pisteidenkin valossa lunastaneet nuorisomaajoukkueissa nähtyä potentiaaliaan.

Nokian KrP:n syyskausi sai lopulta varsin kelvollisen arvosanan alkukauden rämpimisen jälkeen, vaikka ennen joulua tulikin vierastappio sarjakärki SPV:lle. KrP:n peliin on löytynyt iloisuutta, vauhtia ja tehokkuutta, mutta iso kysymysmerkki kohti kevättä on ratkaisijarintaman kapeus. Ykköskenttä teki käytännössä 90% ellei enemmänkin KrP:n kuuden viimeisen ottelun maaleista, joten on selvää, että myös muilta tarvitaan enemmän apua maalintekoon. Helpotusta tähän tuskaan tuovat varmasti Sami Nymanin paluu kokoonpanoon sekä Timo Johansson, kunhan saa nilkkansa kuntoon. Maalissa Matti Tuomiranta pelasi loistavan syksyn ja näytti olevansa liigatasolla kärkipään maalivahteja.

Seuraa heitä:

Nokian KrP: Janne Salonen

Puolustaja tuntuu ehtivän välillä joka paikkaan. Nopeat jalat mutta keskivartalossa myös voimaa, jonka ansiosta ei ole yleensä kulmaväännöissä se, joka lähtee häviäjänä. Tehnyt jo uuden liigan piste-ennätyksensä, saldona tällähetkellä 7+9=16 tehopistettä.

Tapanilan Erä: Tomi Ikonen

Viime kaudella Classicissa pelannut maalivahti on suurin syy, minkä takia Erä voi taistella jopa runkosarjan voitosta. Isokokoinen ja tasaisen varma, vaikea ohitettava.

Nokian KrP – Tapanilan Erä perjantaina 30.12.2011 kello 18.30 Rahola Areena