17.03.2013

KrP II – Wings (8-7)

Jes äijät! Jes!! Loppukauden päätavoite saavutettiin komeasti, kun Pirkkalan Wingsistä haettiin ansaittu voitto. Heti, kun päästiin kunnon salibandyalustalle Pirkkalan laminaatilta, ei Wingsin ”rock´n roll -salibandysta” ollut vastusta KrP II:n astetta nöyremmälle ”pelluutellaan ny vaan -salibandylle”. No joo olihan se peli tiukka, mutta taisi vastustaja odottaa itsestään vähän enemmän ja vastustajastaan vähän vähemmän, ainakin mitä median perusteella joukkueesta on tullut ilmi.

”SIIVILLE!!” kaikui KrP:n alkuhuuto. Hyvä henki saatiinkin poikaan kanssa päälle. Ottelusta muodostui melkoinen kilpajuoksu. Wings osoitti kovuutensa menemällä johtoon ajassa 4.16 ylivoimalla, Hietalan istuessa rangaistusaitiossa. (Oli niin kova ottelu henkisesti, että tuli kohnotettua alussa). Usko omaan tekemiseen oli kuitenkin kova. Todelliseksi siipien syöjiksi osoittautui ketju Ossi Mäkinen (2+1) – Pekka Antinma (1+1) – Perttu Mäkelä (2+2). Pojat järjestivät tasoituksen ottelun kahdeksannella minuutilla. Wings vastasi latomalla 3-1:een. Perttu ohjasi kavennuksen ja Ossi vastasi tasoitusmaalista molari Empun (0+1) loistavan heiton päätteeksi. Emilille syöttöpiste! Ensimmäiselle erätauolle lukemissa 3-4, Wingsin iskettyä vielä ylivoimalla.

Nyt on pakko jättää palstatilaa kolmannen erän upeille loppuhetkille. Siispä totean KrP II:n kivunneen toisessa erässä rinnalle 6-6:een. C-Jaskalle erään mukavat 0+2, Tuomakselle upea nousu laidasta 1+0 ja Kossulle erän kolmas KrP-maali. Asenne oli koko joukkueella loistava. Emil otti hyviä koppeja lannistaen monia Wings-yrityksiä. Juonikas Markus Monni Koskimäki heilutti broilereiden luista tahtipuikkoa latomalla peliin tutun hattutempun ja päälle vielä pari syöttöpistettä. Valitettavasti Wings jäi jälleen liikaa Monnin tehojen varaan. Maalintekoa Make on muuten opetellut tässä raportissa mainitussa nokialaisjoukkueessa. Ostojoukkueena Wings kaappasi Markuksen täksi kaudeksi. Joukkue on jotenkin onnistunut hommaamaan uudet peliasut, lämmittelyasut, juomapullot ja joukkueen manageri huristelee tiimin nimiin laitetulla autolla. Huhut ovat puhuneet öljyrahoista, mutta jätetään huhut huhuiksi ja mennään huikeaan, erittäin huikeaan kolmanteen erään, johon lähdettiin siis kutkuttavasta 6-6 tilanteesta.

Tuttu mies Markus Koskimäki laittoi erän alkuun Wingsin johtoon. Siihen loppui joukkueen lento. Voittoa enemmän halunnut vaikkakin ilman panosta pelannut KrP tasoitti Pekka Antinmaan maalilla pelin ajassa 41.38. Ottelu oli tasainen ja tasatulos pyöri jo joidenkin mielessä. Mutta, kun halu voittoon on niin kova kuin KrP:llä sunnuntaina oli, tapahtuu ihmeitä. Usko palkitaan. Käynnistyi erän viimeinen minutti. Nokialaiset näkivät kentällä vain herkullisia kanansiipiä, jotka oli naposteltava viimeiseen siipeen asti, kaluta kaikki lihat ja jättää jäljelle vain luut. Wingsläiset kohtasivat pelon. He eivät olleet ennen nähneet tuollaista nälkää, tuollaista kiimaa vastustajan silmissä. He tunsivat lentävänsä yksin. Tuttu lintuparvi, muuttolintujen V-muodostelma oli hukkunut johonkin utopisiin korkealentoisiin haaveisiin. Jännitys oli niin kovaa, että Wingsin oma puolustaja haparoi pallon KrP:n Jani Kososen jalkojen kautta omaan maaliin!! Kossu tiesi kokeneena kehäkettuna mistä juosta ja asetti jalkateränsä oikeaan asentoon. Maalivahti oli ulapalla ja kuului HHHÖÖÖÖÖÖÖRRRPPSS. KrPläiset tuulettivat!! Ja nyt kannatti tuulettaa! Ansaittu johtomaali. Vielä oli kuitenkin aikaa. Vai oliko? Ei. Miksi? Siksi, että pirkkalalaisten maalivahti ei ollut sisäistänyt joukkueen slogania ”meillä kukaan ei lennä yksin” ja lähti sooloilemaan muuttoparvesta. Mies ravisteli hörppäykestä masentuneena maaliaan kuin vimmattu. Päätön kana pystyy juoksemaan. Hä? No kuitenkin, ja paiskasi tuomaria kunnolla maskillaan! Tuomarit pelästyivät väkivaltaista vahtia ja laittoivat matsin pakettiin. Näin törkeästä tempusta voisi rangaista joukkuettakin pistemenetyksillä, mutta näistä asioista päättävät virkamiehet. Me voitimme, kuten olin vihjannut tapahtuvan. Kiitos.

Aikaisemmin pelattiin myös toinen peli. Siinä Soolosta haettiin helppo 7-3 voitto. Panu pelasi maalilla hienon pelin. Kentällä tulessa olivat etenkin jälleen mainio Ossi (2+0), uskomattoman pirteä (mitä on tapahtunut?) joukkueen manger Jouni Yli-Korpela (2+1) ja viime aikoina myöskin erittäin pirteä Kossu (2+1), Koko joukkue teki sen, mitä tarvitsi.

Käyrääs vielä pelaan pari matsia ja sitten kohti saunailtaa!

3 tähteä: voitto Wingsistä

2 tähteä: Wings pelin voittomaali

1 tähti: Kahdeksan maalia ammattilaisjoukkueen verkkoon

3 paviaana: Wingsin maalivahti

2 paviaania: Wingsin maalivahdin maski

1 paviaani: Wingsin maalivahti