29.04.2010

Nokian KrP siirtymässä Pirkkalaan?


Seuraavassa hieman taustaa Nokian KrP:n mahdollisesta siirtymisestä Pirkkalaan.
Nokian kaupunki ilmoitti Maaliskuussa lakkauttavansa Nokian ulkopuolisten tilojen tukemisen niin peli- kuin harjoituskäytössä. Myös Nokian Jäähallin käyttäminen pelihallina oli liian kallis ratkaisu kaupungin mielestä, eikä sieltä edes olisi mahdollista saada 13 kotipeliin tiloja jääkiekon takia.
Nokian kaupungissahan ei ole mitat täyttävää peli- eikä reenipaikkaa liigajoukkueen tarpeisiin, joten käytännössä tämä tarkoittaisi KrP:n kohdalla peli- ja harjoituskäyttöön yksityisiä halleja Tampereella seuran omalla kustannuksella. Tämä tarkoittaisi lähes 50000€ lisäkustannuksia budjettiin ja sanomattakin on selvää, että tuollaisen summan kasaan saaminen yhdessä kilpailukykyisen joukkueen kanssa on tässä taloustilanteessa täysi mahdottomuus.

13-vuotta vanha Nokialainen yhdistys olisi halunnut jatkaa Nokialaisena seurana, mutta tässä tilanteessa muutos on välttämätön. Jukka Niemisen ollessa Nokian liikuntatoimenjohtajana hommat toimivat ja kaikki Nokialaiset seurat olivat tyytyväisiä olosuhteihinsa, mutta nyt Niemisen jätettyä tehtävänsä Nokian kaupungilla, tuntuu kaupunki leikkaavan kuluja pahiten juuri liikunta ja urheilupuolelta. Nokian kaupunki on varmasti Suomen ainoa kaupunki, joka on valmis luopumaan pääsarjatason seurasta.

Lähdimmekin selvittämään muita mahdollisuuksia lähikaupunkien kanssa. Neuvottelut Pirkkalan kunnan muutaman virkamiehen kanssa ovat olleet positiivisia ja he ovat siirtäneet asian käsiteltäväksi eteenpäin. Siirtymisestä päättää lopulta Pirkkalan kunnan valtuusto. KrP toivoo että Pirkkalan kunta pystyisi antamaan siirtymiselle mahdollisimman nopeasti vihreää valoa. Lisäksi Pirkkalasta löytyisi oma kotihalli, jossa pystyisi järjestämään monipuoliset ottelutapahtumat, vip-palveluineen. Tällöin pystyisimme kehittämään myös muuta oheistoimintaa pelin ympärille.
Kotihalli Pirkkalan Liikuntatalo olisi hieno kotihalli punttisaleineen myös KrP:n joukkueelle.

Katsomotilojen lievän puutteen vuoksi KrP joutuisi hakemaan poikkeuslupaa salibandyliigalta saadakseen pelata kotiottelunsa Pirkkalassa.

KrP:n tulevan kauden joukkueen rakentaminen on kuitenkin ollut jatkuvasti käynnissä paikkakuntamuutoksesta huolimatta ja tällä hetkellä joukkue on enää muutamaa pelaajaa vaille valmis. Omasta viime kauden lopettaneesta rungosta jatkaa noin 75%. Uusia miehiä on tällä hetkellä tullut seitsemän, lähinnä nuoria urallaan eteenpäin meneviä pelaajia.

Muutaman pelaajan kanssa on vielä neuvottelut kesken, pyrimme ilmoittamaan joukkueen kokonaisuudessaan Toukokuun alussa.

Valmennusryhmä jatkaa pitkälti entisellään Mika Myllyniemen johdolla. Tomi Silen apuvalmentajana, Markus Koivisto fysiikkavalmentajana sekä uutena miehenä maalivahtivalmentajaksi tuleva Jari Sorvali. Sorvali, jolla on myös pitkä ura liigamaalivahtina on viime vuodet toiminut Kooveessa maalivahtien kanssa.

Nokian KrP

Hallitus