27.05.2011

Nokian KrP lähtee neljännelle liigakaudelleen tulevana syksynä. Harva muistaa, että vielä seitsemän vuotta sitten KrP pelasi alueellista 3.divaria, joten nousu kohti Suomen kärkeä on ollut huimaa. Viimeisenä kahtena kautena KrP on selviytynyt kevään playoff-peleihin, joten jonkinlaista rutiinia liigapeleistä alkaa jo löytyä. Kolme liigakautta on painittu nopean nousukiidon takia luonnollisten ongelmien kanssa runsaan pelaajavaihtuvuuden takia, joka on selvää divarista äkkinousseelle seuralle, sekä hakien omaa seuraidentiteettiä. Nyt vihdoin neljännelle liigakaudelle lähdettäessä on päästy sille tasolle, että voidaan alkaa puhua joukkueellisesta huippu-urheilijoita. KrP:tä on nyt kaksi edellistä kevättä kasattu nimenomaan tulevaisuuden joukkueena, johon on etsitty nuoria, taitavia ja nälkäisiä pelaajia, jotka haluavat urallaan eteenpäin ja sitoutuvat joukkueeseen, niin kentällä, kuin kentän ulkopuolella. KrP:n tavoite on olla mahdollisimman pirkanmaalainen, nuori joukkue, jonka parhaat pelit ovat tulevaisuudessa. Kahtena edellisenä kautena KrP:ssä on annettu rehellinen mahdollisuus monelle paikalliselle lahjakkuudelle, jotka ovat naapuriseuroissa junnanneet paikoillaan pienessä roolissa, sekä ulkopuolisille salibandyihmisille hieman tuntemattomille KrP:n omille junioreille. Näistä moni onkin vastannut hienosti huutoon ja kahdella Mika Myllyniemen päävastuu kaudella on jalostunut usea uusi liigapeluri, jotka toivottavasti vain parantavat esityksiään tulevina vuosina.

Pelaajapuolelle on saatu juuri niitä vahvistuksia, joita haettiinkin. Edellisellä kaudella hieman kokematonta maalivahtiosastoa on paikattu kokeneella liigapelurilla Matti Tuomirannalla, jolla on pitkä kokemus liigasta, niin Gunnersin, kuin Classicin riveistä. Puolustukseen haettiin viime kaudella puuttunutta liikettä ja kaksinkamppailuterävyyttä. Tätä edustavat ikiliikkujien prototyypit, Classicin ja Kooveen riveissä viime kauden ja sitä edellisellä kaudella KrP:ssä kevätkauden pelannut Rene Andersson, sekä todellinen maantiekiitäjä Janne Salonen, joka on aiheuttanut harmaita hiuksia vastustajille nopeudellaan jo usean vuoden Trackersin riveissä nuoresta iästään (1989-syntynyt) huolimatta.

Hyökkäykseen haettiin tehoja, sekä urheilijoita, jotka pystyvät moderniin salibandyyn karvauspulssituksineen, sekä liikkuvaan ja monipuoliseen pallolliseen peliin. Haaviin jäivät Trackersin tehokaksikko Timo Johansson ja Risto Parikka, jotka pelasivat eittämättä uransa parhaan kautensa viime kaudella, vaikka joutuivat kannattelemaan joukkuettaan lähes keskenään. Molemmat tekivät lähes 40 pistettä viime kauden salibandyliigassa, joten tehoja on toivottavasti luvassa myös Nokian riveissä. Lisäksi mielenkiintoinen uusi tuttavuus on Sveitsin maajoukkueessa kevään Euroturnauksessa debytoinut ja Suomea vastaan maalannut Benjamin Reusser, joka siirtyy KrP:hen Sveitsin liigan Klotenista Heikki Luukkosen valmennuksesta. Reusser pelasi päättyneen kauden Classiciin siirtyneiden Mikko Leikkasen ja Asser Jääskeläisen joukkuekaverina ja on todella maaliahne ja nopea hyökkääjä. Reusser teki viime kaudella Sveitsin liigassa hyvät tehot 21+10, mutta on luonnollista että sopeutuminen Suomen liigaan ei käy viikossa, niin erilaiset pelitavat ovat sarjojen sisällä.

Lisäksi KrP neuvottelee vielä yhden hyökkääjäpelaajan kanssa, jonka tilanne voi ratketa nopeastikin, mutta viimeistään juhannuksen tietämillä. Joukkue on muuten valmis tulevan kauden haasteisiin ja aloitti harjoittelun viime viikon alussa kohti kautta 2011-12.

Valmennuspuolelle on myös saatu uutta verta ja huomattavaa lisäosaamista varsinkin voima ja fysiikkapuolelle. Fysiikkavalmentajana aloittaa Tampereen Pyrinnössä kannuksensa luonut Joona Suojanen, joka tuo paljon uusia ajatuksia ja mielenkiintoisia harjoitteita joukkueen tarpeisiin. Voimavalmennukseen saadaan todella mielenkiintoinen nimi. Moukarinheiton moninkertainen arvokisakävijä, siviiliammatiltaan ortopedian ja traumatologian erikoislääkärinä Tays:ssa toimiva Marko Wahlman, jolta löytyy myös useampi Suomen mestaruus Kalevan kisoista.

Lisäksi Nokian KrP on saanut huomattavaa lisäystä koko seuraan uusien joukkueiden myötä. KrP:hen siirtyi yhteensä seitsemän uutta juniorijoukkuetta. Tämä nostaa KrP:n suhteellisen pienen organisaation haasteita. Mutta kolikon kääntöpuolena on suuri mahdollisuus. Nyt on ensimmäisen kerran mahdollisuus miettiä strategiaa ja pelaajapolkua aivan pienestä juniorista edustusjoukkueeseen. Lisäksi on mahdollisuus kasvattaa edustusjoukkueen ja koko seuran kannattajamäärää ja katsojapotentiaalia. Näistä tulevaisuuden (liiga)pelaajista täytyy huolehtia samalla intensiteetillä, kuin liigajoukkueen pelaajista, jotta he tuntevat KrP:n omaksi seurakseen. Ensimmäinen haaste on saada juniorit paikanpäälle Raholaan seuraamaan KrP:n otteluita, jotta he löytäisivät joukkueesta itselleen idoleita mihin samaistua.

Tärkeänä KrP:n seuran tapahtumana toimii koulujen ensimmäisellä kesälomaviikolla 6-10.6 järjestettävä Henri Johansson/Sami Nyman salibandyleiri, johon on ilmoittautunut jo 120 kouluikäistä lasta.

Lisäksi KrP on avannut Facebookiin KrP:n omat viralliset "fanisivut". Mukaan voit liittyä suoraan tästä linkistä.

KrP pelaa tulevallakin kaudella liigaottelunsa Rahola Areenalla, jossa tehdään kesän aikana parannuksia muun muassa parkkitiloihin sekä hallin lämmitykseen, jotta halli pystytään pitämään lämpimänä myös kaikkein kylmimmillä talvipakkasilla.

Nokian KrP:n liigajoukkue kaudella 2011-12

Maalivahdit:
Pasi Järvinen

Matti Tuomiranta (välivuosi)

Jan Joensivu (B-jun)

Puolustajat:

Rene Andersson (Classic)

Pavel Brus

Matti Koskela

Ville Ollikainen

Tomi Rissanen

Janne Salonen (Trackers)

Tomi Sarajärvi

Jesse Vainio

Markus Vuorinen (joulukuuhun asti vaihto-oppilaana ulkomailla)

Hyökkääjät:

Henri Johansson

Timo Johansson (Trackers)

Ville Kangasmäki

Jare Koskela

Jarkko Lakanen

Turkka Lehtinen

Henry Lintusaari (A-jun, try-out)

Miika Nieminen

Sami Nyman

Risto Parikka (Trackers)

Jani Rajala

Osmo Reentilä

Benjamin Reusser (Kloten, SWI)

Visa Rikala

Janne Suoniemi

Valmennus

Mika Myllyniemi

Tomi Silen

Jari Sorvali

Joona Suojanen

Marko Wahlman