21.11.2011

Nokian KrP purjehtii tällä hetkellä jyrkässä nousukiidossa, sillä alkukauden taaperruksen jälkeen saatiin nyt kolmessa päivässä kaksi voittoa ja samalla sarjatilannekin alkaa näyttämään huomattavasti lohdullisemmalta. KrP nousi tämän illan upealla Koovee voitoillaan (8-6) kymmenenneksi sarjassa ja vain pisteen päähän pudotuspeliviivasta, joka viikko sitten näytti olevan jo lähes toivottoman kaukana.

Viikko sitten maanantaina joukkue piti pienimuotoista kriisipalaveria, jossa käytiin avoimesti läpi alkukautta niin pelaajien kuin valmentajien johdolla, jossa päädyttiin yksinkertaisesti siihen, että kaikki pienetkin asiat täytyy tehdä jatkossa vain hieman paremmin, kuuluisaa ruotsalaista Suomessakin vaikuttanutta kiekkovalmentajaa lainaten "lite bättre"

Lauantain pelissä M-Teamia vastaan aukesi ensimmäiset lukot, kun saatiin koko alkukauden vaivannut tehottomuus viimein realisoitua myös maaleiksi, joukkueen latomat 13 maalia M-Teamin verkkoon vapautti ainakin Henri Johanssonin peliä, joka iski lauantaina 4 maalia. Tänään Johansson laittoi vielä hurjemman vaihteen päälle, iskien peräti 5 maalia isäntien kahdeksasta. Reisivammaista Sami Nymania ykkösketjussa erittäin hyvin tuurannut nuori Visa Rikala aiheutti vikkelillä jaloillaan tilanteita, mutta tarvitsisi vielä edes ripauksen Nymanin tai Johanssonin maaliahneudesta ja kylmäpäisyydestä, jotta saisi maaliverkot kunnolla rullalle. Tämänkin päivän paikoista olisi pitänyt tehdä ainakin 2-3 maalia.

Itse peli oli yksi kauden ehdottomasti vauhdikkaimmista ja viihdyttävimmistä, jossa mentiin välillä päästä päähän melkoisella hawaiji-vaihteella. Kooveen hyökkäys on todella liukas ja vaarallinen, mutta heidän ongelmat ovat omassa päässä, joka näkyi tänään KrP:n saatua yllättävän paljon tilanteita ja tilaa hyökkäyspäässä, varsinkin toisessa erässä. Kolmannessa erässä Koovee sai KrP:n hieman passiiviseksi, josta osansa oli varmasti pieni voittamisen pelko kotijoukkueella. Koovee tasoittikin tilanteen jo 6-6:een viitisen minuuttia ennen loppua ja mielessä kävi aiemmat kotiottelut, jotka KrP on hävinnyt samaan tapaan johdettuaan ottelu 3.erässä, mutta tälläkertaa sitkeä työ palkittiin puolitoista minuuttia ennen loppua Kooveen vaihtovirheen seurauksena, kun loistopelin puolustuksessa pelannut Matti Koskela löysi poikittaissyötöllä Henri Johanssonin omalta paraatipaikaltaan. Lopussa Koovee yritti ilman maalivahtia tasoitusta, mutta KrP puolusti todella upeasti syöksyen laukausten eteen, lopulta Timo Johansson pääsi tuikkaamaan keskiviivalta pallon tyhjään Koovee rysään, nitkauttaen Kooveen selkärangan lopullisesti.

KrP:n päävalmentaja Mika Myllyniemi oli äänensä jo ensimmäisessä erässä menettäneenä todella tyytyväinen joukkueensa taisteluun.

— Joukkueelle todella iso kiitos, tänään joka äijä uhrautui ja pelasi jokaisen tilanteen joukkueen edun mukaisesti. Tämän hetkisestä KrP:stä kuvaavin tilanne oli lopussa kun Miika Nieminen kirjaimellisesti heittäytyi pallon eteen Kooveen hakiessa tasoitusta. Silloin kun kentällä on samanaikaisesti 5 muutakin "maalivahtia", niin varsinaisen maalivahdin työskentelykin on huomattavasti helpompaa.

— Paikkoja oli jo 6-4 tilanteessa ratkaista ottelu vastaiskuista, mutta ei saatu sisään ja tästä tuli taas lopussa peli, joka olisi voinut kääntyä kummalle tahansa. Tänään kuitenkin mielestäni ansaittiin voitto kaikkien alkukauden pettymysten jälkeen, lopetti Myllyniemi.

Nokian KrP:n liigapelit jatkuvat sunnuntaina vieraspelillä pisteen edellä olevaa Tepsiä vastaan Turussa. Seuraava kotiottelu pelataan kahden viikon päästä 5.12 kello 18.30 NST:tä vastaan Raholassa.