21.09.2016

Nokian KrP aloitti Salibandyliigakautensa viime sunnuntaina 4-2-kotivoitolla paikallisvastustaja Tampereen Kooveeta vastaan. Ottelussa ei nähty alkukaudelle tyypillistä tunnustelua, vaan vierailija Koovee pyrki aktiivisella paineistuksella pitämään pelitempon korkeana ottelun alusta alkaen. Kotijoukkue KrP ei tästä hätkähtänyt vaan löi ensimmäiseen erään tulostaululle tylyt lukemat 4-0, onnistumisten jakautuen kaikille viisikoille.

Toisessa erässä isäntien ote hieman herpaantui, pallollisessa pelissä yritettiin ajoittain liian vaikeita ratkaisuja eikä puolustuksessa maltettu pysyä yhtä tiiviinä kuin avauserässä. Näin ollen Koovee saikin erän alkupuolella tehtyä kaksi maalia. Myös kotijoukkue KrP vyörytti etenkin vastahyökkäyksiä Koovee-maalille, mutta maalivahdit molemmissa päissä olivat pelipäällä.

Kolmannessa erässä pallonhallinta siirtyi yhä enemmän Kooveelle, mutta isännät puolustivat maltillisesti ja fiksusti minuutteja kellosta pois, ja ottelu pysyi kotijoukkueen käsikirjoituksessa. Huolimatta vieraiden pallonhallinnasta, laukauksia kohti maalia kotijoukkueella oli viimeisessä erässä huomattavasti enemmän, maalivahtien torjuntojen jakautuessa 5-15. Maalit kuitenkin jäivät puuttumaan ja ottelun loppulukemiksi jäivät ansaitut 4-2-lukemat.

Avausottelun voittoon ei voi tuudittautua kovin pitkäksi aikaa, sillä liigapelit jatkuvat ensi maanantaina, kun vieraaksi Raholaan saapuu keväällä Divarista liigaan noussut LASB, joka kesän aikana muutti kirjansa Lammilta Lahteen yhdistyen paikallisten pienseurojen kanssa. Loppukesän siirtomarkkinoilla LASB vastasi mahdollisesti liigan isoimmasta jytkystä, kun salibandyn lajilegenda Mikael Järvi siirtyi lahtelaisten riveihin. Ennen liigakautta Nokian KrP ja LASB kohtasivat harjoitusotteluiden merkeissä kahdesti, ja molemmilla kerroilla KrP oli etevämpi, voittaen kotona 6-2 ja vieraissa 6-5 jatkoajan jälkeen. Kliseisesti näistä otteluista ei tule mitään mukaan maanantain otteluun, joka alkaa Raholan liikuntakeskuksella kello 18.30.