01.02.2016

Lauantai aamuna starttasi bussi kohti Tikkurilaa. Mukana melkeinpä täysi rosteri, ainoastaan Mikael Hakala puuttui lomamatkan takia joukosta. Taistosta tiedettiin tulevan todella kova. Tiikerit majaili ennen peliä kolmantena vain pisteen sarjakärkeä jäljessä.
Ensimmäisen erän alku, noh siitä ei paljo jää kerrottavaa. 5 minuuttia pelattuna ja Tiikerit johtaa jo 3-0. Järkyttäviä merkkausvirheitä puolustuspäässä ja Tiikerit rankasivat jokaisesta. Täysin Tiikerien hallintaa. Näätälauma sai myös pelin rytmistä kiinni, vastustajan saadessa 2 minuuttisen. Tällä kertaa ei onnistuttu, mutta peli tasottui tämän jälkeen. Kolmoskenttä antaa hyvää painostusta, ja katkoo keskialueella, Sami nostaa pallolla ylöspäin, 2vs1, passi Krisulle joka saa laittaa pallon tyhjiin. 3-1. Näätälauma on takaisin pelissä, niin luultiin. Kyllä heitettiin sellaset "Ice Bucket Challenget" jokaisen äijän niskaan heti seuraavassa vaihdossa. Kaveri rankaisee, ja jälleen, omasta virheestä. Erän loppupuolella Tiikerit rankaisee vielä kerran ylivoimalla, joten erätauolle mennään lukemissa 5-1, ansaitusti. Näätälauma pelasi yhden kauden huonoimmista eristä. Joka osa-alueella Tiikerit pelasivat hyvää peliä, varsinkin heidän puolustuspeliään ei meinattu saada millään rikottua. Laukaukset 11-5 Tiikereille.
Erätauolla pojat saivat kuulla kunniansa. Nyt on pakko ryhdistyä. Vetoja saatava maalille. Viisikkopuolustus kuntoon. Perusasioita. Erä alkaa yvllä. Seuraava maali todella tärkeä.
Ylivoima alkaa hyvin. Ensimmäiseen pariinkymmeneen sekuntiin jo kaksi todella hyvää paikkaa, tiikeriveskari pelastaa. Miko siirtää pienen Tuomakselle, joka laukoo karvaajien välistä. Aivan yläpeltiin! 5-2. Näätälaumaan saatiin jo pieni ripaus uskoa. Pari nopeeta vaihtoa jatkaa hyvää pelaamista, aivan eri Näätä on nyt kuin ensimmäisessä erässä. Nyt päästään hyvin keskialueelta yli. Tomas nostaa laidalta. Voittaa oman 1vs1sensä, siirtää hyvin nousseelle Eerolle keskelle, joka niittaa onetimerinsa verkon perukoille! Näätä nousee jo kahden maalin päähän. Edelleen KrP:n pyöritys jatkuu, Tiikerit joutuu purkamaan pitkänä vähän väliä, ollen aivan paniikissa useita vaihtoja. Nyt vaan pitää iskeä! Hyvä pitkä vaihto ykköskentältä, Jere pudottaa Tuomakselle, joka jatkaa suoraa Samille toiseen siipeen joka antaa pomminsa laulaa! 5-4! Maalin jälkeen sama dravi päällä, nyt vaan viimeistely uupuu. Erän puolen välin jälkeen tilanne tasoittuu selkeästi, molempien pelaavan tarkkaa puolustuspeliä, molempien enemmän kyttäillessä vastahyökkäyksiä. Näädät selvittävät maalivahti Teemu Vitelin upeilla torjunnoilla erän lopulla hienosti alivoimansa, joten 5-4 lukemissa mennään toiselle erätauolle. Laukaukset 14-9 Näädille.
Kolmas erä alkaa tunnustelevasti. Viisikkopuolustus molemmilla kunnossa, eikä vaarallisille sektoreille päästä. Valmennukselta tulee ohjeet prässin nostamisesta. Nyt ei voida enää puolustaa. Ykköskenttä pelaa hienosti, Anton levittää maalintakana, Sami lähtee maalintakaa kohti kulmaa ja heittää uskomattoman no-look passin selän takaa rystyltä suoraa maalilla yksin olleelle Mikolle, joka iskee Näädät tasoihin! Yksi kauden upeimpia maaleja, ja vaihtopenkki syttyy! Kakkonen kaukaloon, upea levitys keskustaan Eerolle, joka passaa sen laitaan Larelle, kohti maalia ja Tomas ohjaa pallon verkkoon. Näädät johtoon 13 sek edellisestä! Seuraava vaihto, ykkönen kentällä, jälleen hyvä pitkä vaihto ja kuin kopio toisen erän maalista. Jere levittää Tuomakselle viivassa, suoraa syötöstä jatko Samille jonka one-timeri puhuu! 5-7 johtoon! Vaihtopenkillä painotetaan tarkkuutta Tiikerien nostaessa painetta. Kolmannen erän puoliväli ylitetty, peli siirtynyt selkeästi Tiikereille. Painostus on kovaa. Maalilla saadaan olla todella tarkkoja. Vetoja satelee, Teemu nappaa. Hieman huono peittopelaaminen, Tiikerit rankaisee. Ja uudestaan, sama mies, samalta paikalta. Peli tasoissa, 7-7. Viimeisellä vitosella on Näätälaumalla myös tuuria mukana, ettei Tiikerit tee maalia. Kohti viimeisiä minuutteja. Armoton painostus KrP päädyssä. Näinkö tässä käy, että Tiikerit saa sen maalinsa vielä. Valmennusjohto keskustelee aikalisän käytöstä, nyt vai jatkoilla. Vaihtopenkiltä kuuluu jonkun pelaajan suusta: "Nyt me tää voitetaan". Pelikatko, Aikalisä! "Kuumat pelaajat kentälle, pakko saada pallo pois nopeasti. Ja kun menetätte pallon, pitäkää prässi ylhäällä. Nyt ei peruutella!" Pallo saadaan omille. Hyvä pitkä hyökkäys, ei silti palkintoa. 30 sek aikaa. Anton ja Sami antaa hyvää prässiä, pallo meillä, Sami levittää ja Miko laukoo pallon verkkooooon! 19 sekuntia ennen pelin loppua! 7-8 Näädille. Tiikerit aikalisä. Sami voittaa aloituksen, pistää pitkän päätyyn Antonille. Anton pystyy pelaamaan tärkeät kymmenen sekuntia pois vaikka kolme miestä kimpussa. Kun Tiikerit saa karvattua, on enää 2 sekuntia aikaa! KRP VOITTAA! Ensimmäisen erän järkyttävästä sillasta noustiin, jaksettii uskoa omaan tekemiseen ja ryöstettiin pisteet Nokialle. Huh ja Huh. Jälleen. Mikä peli. Kolmannen erän laukaukset 11-9 Tiikereille. Todella tärkeät pisteet, 16 ottelun jälkeen enää pisteen päässä kolmannesta sijasta. Sarjan toisen kierroksen ensimmäisistä 5 pelistä Näädät nappasivat jopa 9 pistettä!

3 näätää: Sami Savolainen
– Kapteenin varmoin ottein johdatti Näädät nousuun. 5 pisteen ilta ei jätä selittyjen varaa kentän parhaasta.
2 näätää: Miko Suominen
– Kaksi tärkeää maalia, 5-5 tasoitus sekä voittomaali. Viimeistely todella hyvää.
1 näätä: Tuomas Santala
– Omisti Näätien maalinedustan oikeudet. Ilman Tuomaksen lupaa, sinne ei ollut asiaa. Voitti poikkeuksetta jokaisen 1vs1 taiston. Tehot 1+2 kruunasi illan.