26.10.2015

Sunnuntain peliin lähdettiin mielenkiintoisista asetelmista. KrP:llä 4 ottelusta 2 voittoa ja 2 tappiota. Hallitsevilla MC-mestareilla samat tilastot alkukaudesta. Viime kauden kohtaamiset menivät Tiikereille 2-0.
Ottelun ensimmäinen kymmenen minuuttia molemmat joukkueet pelasivat tuttuun tyyliin varoen virheitä. Tämän jälkeen alkoi se kuuluisa päästä-päähän maalintekoskaba. Miko Suominen iskee KrP.n johtoon Kristian Kaleniuksen millintarkasta poikkikentän lätystä. Tiikerit kuitenkin vastaa seuraavan kolmen minuutin aikana kahdesti. Tämä kuitenkin kuitataan välittömästi seuraavassa vaihdossa Jere Mattilan viivalauksella, tilanne 2-2. Maalinjälkeinen vaihdossa ei oltu hereillä ja kaveri menee taas johtoon. 5 maalia alta neljään minuuttiin… Ainakin yleisöystävällistä peliä. Tiikerit tuplaavat johtonsa vielä erän lopulla. Vastustaja joutuu vielä viimeisellä sekunnilla ottamaan jäähyn, joten toinen erä alkaa KrP ylivoimalla. Tilanne 2-4.
Erätauolla painotettiin 1vs1 tilanteiden voittamista. Kaikki vastustajan maalit tulivat selkeistä ylipelaamisista heidän pallollista pelaajaa vastaan. Ainoastaan Vitelin Teemun hyvä ensimmäinen erä piti KrP:n vielä pelissä mukana. Valmennuksessa tähän reagoitiin ja kentät pistettiin uuteen uskoon.
Toisessa erässä KrP otti pelinhallinnan selkeästi itselleen. Ylivoima käytettiin hyväksi kun Elias Siiran syötöstä Jere iskee takatolpilta kavennuksen. Tämän jälkeen pystyttiin tekemään pitkiä hyökkäyksiä ja Tiikerit tyytyivät vastahyökkäyksiin. Uudistettu kakkoskenttä Rötsä-Tynkkynen-Estovirta tuo KrP:n tasoihin, 4-4. Tämän jälkeen maaleja iskettiin minuutin välein, ja vielä vuorotellen. Tiikerit 4-5. Elias Siira 5-5. Tiikerit 5-6. Eemeli Rönkkö 6-6. KrP:n ykkönen Siira-Savolainen-Suominen Mattila-Rönkkö onnistuu samaan vaarallisia tilanteita joka vaihdossa. Mattila toimittaa palloa maalille ja Siira iskee illan toisensa, KrP johtoon. Erän viimeinen viisiminuuttinen oli edelleen KrPn hallintaa, Tiikereiden iskiessä vastahyökkäyksistä maalit. Erätauolle tilanteessa 7-8.
Molempien joukkueiden valmennus oli varmasti painottanut puolustuspelin parantamista erätauolla ja sen huomasi pelistä. Pitkiä hyökkäyksiä, vähän vaarallisia maalintekopaikkoja. Maalivahdit ottivat pari koppia mieheen. Ajassa 48:09 Rahola räjähtää kun kaksikko Tynkkynen-Estovirta väsää sellaisen koulumaalin että alta pois. Peli tasan. Pelimiehen kymppi käynnissä, kummalla kestää hermot paremmin? Miko Suominen iskee KrP:n johtoon kun peliä jäljellä 5 minuuttia! Etuylässä on tilaa ja sinnehän syksyn komeetta sen laittaa! Seuraavassa vaihdossa Tiikerin puolustaja pelaa pitkän pätkän ilman mailaa ja KrP ylivoimalle. Nyt on paikka ratkaista. Ykkös-yv kehiin, pyöritys vastustajan alueelle ja aikaa kellosta pois. Pitkän pallorallin jälkeen pallo toimitetaan viivaan josta Tuomas Santalan kaukolaukaus uppoaa verkon perukoille ajassa 56:48. Joko katkesi Tiikerien selkäranka? Tiikerit aikalisä. Ja kuinka ollakkaan seuraavassa vaihdossa kaverilta viivasta puolihuolimaton toimitus maalille, ja jonkun jalan kautta sisään… Seuraava vaihto, Tiikerit painostaa, hyökkäys katkotaan jonka jälkeen selvälle rikkeellä pallo pois KrP:n pelaajalta ja veto maalille, peli tasan. Ei tässä näin pitänyt käydä… 10-10. Viimeisellä minuutilla molemmilla joukkueilla paikka ratkaista peli, maalivahdit hoitavat osuutensa. Mutta mitä tapahtuu Tiikerien päädyssä. Yksi jää antamaan vaparia, muut vaihtoon ja koko kentällinen kentälle, ja boksiin. KrP ylivoimalle. 25sek aikaa varsinaista peliaikaa. Yksi paikka saatiin aikaiseksi, muttei maalia. Jatkoaika alkaa siis yli puolentoista minuutin ylivoimalla. Pallo pelataan keskellä Mikolle, kaveri joutuu rikkomaan. 5-3 YV:tä yli 40 sekuntia. Pallo pyörii ja poikkikentän passi Eliakselle… pallo sivuverkkoon. Sama pyöritys jatkuu pallo pelataan Mikolle ja passaa uudestaan pienellä lätyllä poikkikentän Eliakselle… verkko heiluu! Elias täydentää hattutemppunsa ja johdattaa KrP:n jatkoaikavoittoon Tiikereistä. Todella tärkeät pisteet jää Raholaan.