29.11.2016

Kauden toiseen yön yli reissuun vastaan asettuivat lauantaina Lahden PHSB ja sunnuntaina Lappeenrannan NST. PHSB majaili sarjassa toisiksi viimeisenä, kun taas NST oli sarjassa toisena.

Launtain peliin oli oudohkot asetelmat. KrP voitti kotonaan PHSB:n 21-4, mutta tuon ottelun jälkeen PHSB oli pelannut tiiviisti puolustaen maalinpelejä monesti top8 joukkueita vastaan juuri kotona.  Näin ollen odotuksena oli todella tiiviisti ja pienenä puolustava joukkue jonka keskusta pitää saada rikottua hyvällä avauspelillä.

Peli alkoi PHSB:n pitkällä vaihdolla, jonka KrP:n ykkönen malttoi puolustaa, pallo kun saatiin omille, niin noin 4 sekuntia ja pallo PHSB:n verkossa. KrP hallitsi peliä koko erän, ja viimeisteli hyvällä prosentilla palloa reppuun. Ensimmäiselle erätauolle lukemissa 7-1 KrP:lle. Maalintekijöinä Rötsä, Tynkkynen, Savolainen x2, Estovirta, Roth ja Mattila. Laukaukset 16-3 Näädille.

Toinen erä oli paljon tasaisempi tulosta katsoessa. KrP piti edelleen palloja mutta hyökkäyspeli oli todella jämähtänyttä, siellä ei liikuttu joten parhaalla maalintekosektorille ei päästy. Todella huono erä meiltä siihen nähden että vastustaja ei saanut yhtään laukausta meidän maalia kohti. Sen saivat myös pojat Hurstilta kuulla seuraavalla erätauolla. 8-1 lukemissa toiselle erätauolle, maalintekijänä Savolainen. Laukaukset 10-0.

Kolmanteen erään avauspelaamista muutettiin selkeästi aktiivisemmaksi, joka avasi todella paljon tilaa vastustajan hyökkääjien ja puolustajien väliin, ja näin saatiin useita 3vs2 hyökkäyksiä josta vastustajaa rankaistiin. Ajassa 47:45 tilanteessa 12-1 vastustaja koitti vielä vaikeuttaa meidän avauspelaamista vaihtamalla mökkiin mutta edelleen päästiin vauhdikkaasti hyökkäysalueelle ja päästiin tekemään maaleja laajalla rintamalla. Loppulukemat 18-1 KrP:lle. Maalintekijät 3.erässä Mattila x2, Juupajärvi, Estovirta, Siira x3, Viteli x2, ja Rötsä. Laukaukset 21-3.

Sunnuntain peliin tiedettiin vastustajan olevan täysin erilainen. Tykkää pelata taitavien yksilöidensä avulla pallolla, jotka haastavat kulmista keskustaan. Vahvaa 1vs1 pelaamista siis tarvittiin.

Ensimmäinen erä alkoi Näädiltä hyvin. Siira vei KrP:n 1-0 johtoon ja erän puolessa välissä Estovirta lisää johdon kahteen. Nakkisormet kuitenkin tulevat tasoihin, kun tehdään pieniä virheitä mistä NST rankaisee satavarmasti kuin nytkin. Erätauolle lukemissa 2-2.

Vastustaja nappaa alivoimalla rankkarista johdon itselleen, mutta ”kakkosyv” painaa pelin välittömästi tasoihin Rothin laukauksella. Toisen erän alussa oltiin todella huolimattomia syöttöjen kanssa, helpot syötöt eivät onnistuneet, ja avauspelistä tehtiin itselle vaikeaa. NST rokottaa kahdesti. Rötsä tuo kuitenkin KrP:n maalin päähän ja näistä 4-3 NST johtolukemista lähdettiin viimeiseen erään.

Sama kakkosyv rankaisee toistamiseen, nyt vuorossa Rötsä ja KrP tasoihin. Tulikuuma kolmikko Rötsä-Tynkkynen-Paldanius vie heti heidän seuraavassa vaihdossa Näädät johtoon! Nst tulee tasoihin, mutta mutta kukas muukaan ketju kuin R-T-P painaa KrP:n jälleen johtoon upealla osumalla, kun peliä jäljellä 8min. Tuomari tarjoaa heppoisella jäähyllään NST:lle paikan tulla tasoihin, jota ei jättänyt käyttämättä, momentum kaverille ja oltiin helisemässä. Reilu minuutti ja peli jo 9-7… Viimeinen isku saatiin kuitenkin päälle Paldaniuksen onnistuttua takatolpilta, mutta lähemmäksi ei ilman veskariakaan päästy. Pisteet jäi Lappeenrantaan lukemin 9-8.