24.04.2019

Salibandyliigassa puolivälierissä tulevalle hopeamitalistille TPS:lle tippunut Näätälauma on viimeisiä silauksia vaille valmis tulevaan kauteen. Neuvottelut on käynnissä enää puolustuspäähän sekä joukkueen taustajoukkoihin. Joukkue aloitti harjoittelun kohti seuraavaa kautta eilen tiistaina 23.4.2019 aloituspalaverin ja pelipainotteisen lajiharjoituksen osalta.

Uusia pelaajia on saatu mukavasti ja kaikki edustavat menestysnälkäistä ja urheilullista tyyliä, jota kohti joukkuetta on rakennettukin jo pidemmän aikaa.

Uudet pelaajat vasemmalla ylhäältä: Simo Paulaharju, Miro Tuomala, Lauri Alkki ja vasemmalta alhaalta: Vili Liponen, Samuli Salomaa sekä Mikko Immonen.

Uudeksi ykkösmaalivahdiksi siirtyy Happeesta toissakaudella muunmuassa välierissä Näätiä vastaan loistanut Miro Tuomala. 1996-syntynyt Tuomala on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt voittaa nuorten maailmanmestaruuden, SM-kultaa, 2 SM-hopeaa sekä SM-pronssia. Näädissä Miron harteille on sälytetty ykkösmaalivahdin viittaa, jonka hän on enemmän kuin motivoitunut ottamaankin.

Puolustuspää muuttuu lopulta hieman enemmän, mitä haluttiinkaan, mutta nyt on uusilla nimillä mahdollisuus ottaa suurempaa roolia.

Kokonaan uutena Näätänä puolustukseen saapuu Kooveessa liigakaudet pelannut Kirkkonummi Rangersin kasvatti Lauri Alkki. 96-syntynyt Alkki on pelannut neljän kauden aikana 93 liigaottelua ja tehnyt niissä tehot 9+21. Alkki on todella hyväjalkainen puolustaja, joka lähtee mielellään mukaan hyökkäyksiinkin.

Lisäksi yksi ulkopuolinen puolustaja on tehnyt Näätien kanssa ehdollisen sopimuksen, mikä astuu voimaan, jos hän saa koulupaikan Tampereelta.

Hyökkäykseen tuli mukavasti uutta verta ja ratkaisuvoimaa. Hirvipaidan Näätäpaitaan vaihtavat Happeesta Vili Liponen ja Mikko Immonen. Kooveesta Samuli Salomaa sekä M-Teamista A-junioreiden playoffien pistepörssin voittanut Simo Paulaharju.

Vili Liponen on tähänastisen uransa pelannut Happee-paidassa, jossa saavutuksina 111 runkosarjaottelussa 33+34 tehopistettä, sekä 2 SM-hopeaa ja yksi SM-pronssi. Liposen ehdottomia pelillisiä vahvuuksia ovat suunnanmuutokset ja pallolliset nousut maalille sekä monipuolisuus pelaajana ylipäätään.

Mikko Immonen on Koovee-taustainen 94-syntynyt pelaaja, joka kaksi kautta sitten lähti Sveitsin Kloteniin ja palasi sieltä viime kaudeksi Suomeen ja Happeeseen hakemaan menestystä. Immosen pelilliset vahvuudet ovat hyökkäyspään viimeisellä kolmanneksella ja etenkin maalin lähettyvillä, jossa esimerkiksi ylivoimalla on nähty liigassa todella hienoja oivalluksia. Yhteensä Immonen on tehnyt liigassa 145 runkosarjaottelussa tehot 107+90.

Samuli Salomaa on pelannut koko uransa Koovee paidassa ja on aikaisemminkin ollut Näätien toivelistalla neuvotteluissa, mutta nyt vihdoin natsasi. Salomaa tuo ratkaisuvoimaa ja myös todella tärkeää johtajuutta koppiin, oltuaan muunmuassa Kooveen kapteenina viime kaudet. Salomaa on liigaurallaan tehnyt 179 ottelussa tehot 112+65. Mielenkiintoinen yksityiskohta Immosen ja Salomaan kohdalla on, että he ovat Kooveen liigahistorian kaksi tehokkainta pelaajaa, nimenomaan Koovee paidassa pelatuissa liigaotteluissa.

Simo Paulaharju on todella mielenkiintoinen uusi pelaaja, joka on tuttu pelaaja Jarmo Härmälle ja Mikko Laaksolle M-Team ajalta. Paulaharjun viime kausi oli aika rikkonainen armeijavuoden takia, mutta keväällä hän syttyi liekkeihin A-junioreiden pudotuspeleissä, voittaen lopulta kevään isojen pelien pistepörssin 20 tehopisteellään. 99-syntyneellä Paulaharjulla on kokemusta myös miesten divarista kahden kauden ajalta, 32 divariottelussa on syntynyt tehot 24+13.

Uusien pelaajien lisäksi kesärinkiin on nostettu omista junioreista/akatemiasta muutama pelaaja sekä maalivahti Jesse Kanerva, joka siirtyi päättyneelle kaudelle Steelersistä Näätien riveihin.

Joukkueesta poistuu viime kaudesta seuraavat pelaajat, Valtteri Viitakoski käytti sopimuksessaan olevan ulkomaan option, mutta muilla pelaajilla loppuivat sopimukset: Arvid Vonk, Antti Kortetmaa, Mikko Repo, Aki Hietanen, Vertti Wigren, Tuukka Salo, Ville Kangasmäki, Jere Oksanen ja Valtteri Viitakoski. Näätäperhe toivottaa kaikille onnea tuleviin haasteisiin ja kiittää panoksesta seuran eteen.

Puolustukseen katsellaan vielä vahvistusta, mikäli sopiva pelaaja löytyy, mutta muuten joukkue on valmis ja motivoitunut tekemään kesällä hommia sarjan haasteisiin. Yhden puolustajan sopimus julkaistaan tosiaan, mikäli koulupaikka varmistuu kesällä Tampereelle.

Päävalmentaja Jarmo Härmän kommentit:

  • Todella hienoa päästä aloittamaan uusi kausi hyvissäajoin, ryhmä koki aika isonkin muutoksen, mutta se ei välttämättä ole huono asia, kun kaksi edellistä kautta vedettiin käytännössä ilman kovin pitkää taukoa ja muutosta joukkueeseen eikä oikein pelillisestikään.
  • Uudet pelaajat näyttävät motivoituneilta ja juuri meille oikeilta tyypeiltä, joten nyt aloitetaan rakentaa yhtenäistä ja sitoutunutta joukkuetta sekä mietitään juuri tälle ryhmälle sopiva Näätärock vol2.

Nokian KrP 2019-2020

Maalivahdit

Jesse Kanerva

Sebastian Saariniemi

Miro Tuomala (Happee)

Kenttäpelaajat

Lauri Alkki (Koovee)

Emil Eklund

Tomas Estovirta

Joni Henttonen

Mikko Immonen (Happee)

Toni Jaakkola

Henri Johansson

Matti Koskela

Joonatan Kovanen

Morics Krumins

Mikko Laakso

Vili Liponen (Happee)

Elmo Luoto

Jere Mattila

Simo Paulaharju (M-Team)

Aleksi Peltola

Joona Rantala

Anton Roth

Micke Räikkönen (KrP jun)

Samuli Salomaa (Koovee)

Mikko Santanen

Sami Savolainen

Elias Siira

Oskari Tenho (KrP jun)

Pekka Väre

Roope Wickström (KrP jun)

Valmentajat:

Jarmo Härmä

Jaakko Inha

Mika Myllyniemi

Fysiikkavalmentaja:

Hannu Sassi

MV-valmentaja:

Jari Sorvali