14.10.2014

Nokian KrP otti salibandyliigassa toisen perättäisen voittonsa kaataessaan tiistai-illan ottelussa Oilersin 6 – 4 lukemin. Kotijoukkueen voiton avaimet olivat kolmen ketjun erittäin tiivis puolustuspeli, järkevä pallollinen pelaaminen sekä loistavasti toisessa liigamatsissaan torjunut Santtu Pohjonen. Oilers nousi kolmannessa erässä vielä 4 – 1 tilanteesta tasoihin, mutta viimeiset kaksi maalia teki kotijoukkue.

Ensimmäisessä erässä nähtiin molemmilta joukkueilta tarkkaa puolustuspeliä. Oilers piti palloa enemmän, mutta todellisia huippupaikkoja ei kummassakaan päässä juuri nähty. Pohjonen joutui torjumaan erässä seitsemän kertaa, kun toisessa päässä maajoukkueveskari Tomi Ikonen pysäytti vain neljä laukausta. Erän ainoa maali nähtiin ajassa 13:52, kun Henri Johansson siirsi näädät johtoon Joni Henttosen tarjoilusta. Oilersin nimekäs hyökkäyskalusto ei onnistunut ohittamaan Pohjosta erässä kertaakaan.

Toisessa erässä kotijoukkue jatkoi loistavaa puolustuspeliään. Oilers piti pelivälinettä enemmän, mutta Näädät ohjasivat peliä kulmiin ja laidoille peittäen vetoja kovalla asenteella. Ne vedot jotka tulivat peitoista ohi Pohjonen hoiti varmasti. Erän molemmista maaleista vastasi kotijoukkue. Ensin ajassa 32:53 Henttonen painaa 2 – 0:aan Lasse Salmisen syötöstä. 3 – 0 lukemat taiteli Tommi Merto yhdellä kosketuksella Ossi Ojalan loistavasta syötöstä. Enempää maaleja ei tässä erässä nähty, joten tauolle siirryttiin Näätien kolmen maalin johdossa. Toisessa erässä KrP:lle siunaantui useita huippupaikkoja lisätä johtoaan, kun ajoittaiset prässäykset Oilersin puolustukseen johtivat vierasjoukkueen harhasyöttöihin ja pallonmenetyksiin. Kokonaisuudessa toinen 20-minuuttinen oli Näädiltä erittäin pirteää pelaamista.

Kolmas erä alkoi kotijoukkueen kannalta ikävästi, kun Oilers onnistui kavennuksessa ajassa 41:28. Näädät eivät tästä säikähtäneet, vaan jatkoivat järkevää pallollista pelaamista ja terävää puolustusta. Ajassa 46:05 KrP saa rangaistuslaukauksen, josta Merto siirtää kylmänviileästi Näädät 4 – 1 johtoon. Maalin jälkeen Oilers ottaa kuitenkin koko ajan enemmän otetta pelistä, ja paine kotijoukkueen puolustuspäässä alkaa kasvaa. 4 – 2 kavennus syntyy ajassa 48:40 ja 4 – 3 lukemat ajassa 52:29 Oilersin pelatessa ylivoimalla. Tämän jälkeen kotijoukkueen peli-ilme on taas hyvä, mutta Ajassa 55:58 Oilers pääsee jälleen ylivoimalle. Vieraiden Janne Nurminen laukoo illan toisella maalillaan Oilersin tasoihin, kun ylivoimaa on pelattu noin vajaa minuutti.

Liekö edellisen pelin loppu jättänyt positiiviset muistijäljet Näätien mieliin, sillä vain puoli minuuttia Oilersin tasoituksen jälkeen Henri Johansson iskee KrP:n jälleen johtoon upean kuvion päätteeksi. Viimeisen syötön tarjoili Antti Naskali. Oilers hakee tasoitusta aktiivisesti, mutta näädät puolustavat omaa maaliaan tunnollisesti. Lopulta ajassa 59:21 Johansson laittaa pallon tyhjään Oilers-maaliin Naskalin syötöstä, ja sinetöi näin kotijoukkueen 6 – 4 voiton.

KrP:n kolmen ketjun hyvin rytmitetty matalahko karvauspeli ja erittäin tiivis puolustus- ja maalivahtipeli olivat tänään Oilersille ylitsepääsemätön yhdistelmä. Oilersin pallonsiirtely ei varsinkaan kahdessa ensimmäisessä erässä tuottanut tarpeeksi laadukkaita maalintekopaikkoja. Toisessa erässä Näädät olivat selkeästi vieraitaan parempia. Kolmannen erän tasatilanteessa kotijoukkue näytti, että edellisen pelin väkevä lopetus ei ollut sattumaa. Ottelun hahmo oli kiistatta Näätien maalilla pelannut Pohjonen, jolle kertyi 42 torjuntaa. Myös Henri Johanssonin kauden ensimmäinen hattutemppu lupaa hyvää seuraavia pelejä ajatellen. Kaiken kaikkiaan koko joukkueen peli-ilme oli hatunnoston arvoinen.

Näätien seuraava ottelu on lauantain kotipeli Joensuun Josbaa vastaan.