14.03.2014

Nokian KrP:n karsintasarja SB Vaasaa vastaan meni poikki suoraan kolmessa pelissä Näädille voitoin 3-0. Tulosten takana nähtiin kuitenkin tasaisia ja tiukkoja, mutta rehtejä pelejä. Varsinkin vieraspelissä Vaasassa Näätälauma oli todellisessa paineessa, mutta huikean viimeistelytehokkuuden ansiosta kaivoi todella tärkeän vierasvoiton.

Eilen torstaina pelattu kolmas peli oli pelillisesti heikoin otteluista, mutta draamankaari ja jännitys tekivät illasta ikimuistoisen. Kaksi ensimmäistä erää ottelu tuntui enemmän harjoitusottelulta kuin karsintasarjan katkaisupeliltä, mutta kolmenteen erään sitten räjähti. KrP tuli erään sillä mielellä, että sarja katkaistaan tänään ja Vaasa painoi päälle hullunlailla tullen aina tasoihin KrP:n mentyä johtoon.

Etenkin viimeiset minuutit olivat sellaiset, jotka täytyy vielä käydä näin kirjallisestikin läpi. Reilut kolme minuuttia ennen loppua Näätien Osmo "one more year" Reentilä pääsi tekemään niinsanotun Warberg maalin Henri Johanssonin ja Ville Kangasmäen huikeasta esityöstä, maalia edesauttoi tosin Vaasan järkyttävä vaihtovirhe, joka antoi tilaa enemmän kuin tässä vaiheessa peliä voi antaa. Pian maalin jälkeen Vaasa otti maalivahtinsa pois ja lähti hakemaan tasoitusmaalia kuudella kenttäpelaajalla. Mitään hurjan vaarallista ei päässyt aluksi syntymään ja Johansson pääsi keskiviivalta täysin vapaasti yrittämään tyhjään maaliinkin, tosin epätarkalla menestyksellä. Tästä vastahyökkäys omiin ja KrP:n merkkausvirhe maalin edessä, josta Vaasan kokenut Thomas Backman pääsee siirtämään nitro-otteluun tasoihin 1,04 ennen loppua. Seuraavan aloituksen voittaa Vaasa ja heidän tarkoituksena oli selkeästi pelata yksi hyökkäys KrP päätyyn aivan erän lopussa, jostainsyystä palloa lähdettiin pelaamaan vaikealla poikittaissyötöllä KrP viisikon läpi, jonka Sahalahden lahja salibandylle Joni Henttonen katkaisee ja lähtee suoraviivaiseen vastahyökkäykseen kuljettaen pallon lähes päätyyn asti, josta pieni siirto keskelle Johanssonille, jonka tuttu kultaranne pamahtaa verkon perille. Viimeiset 16 sekuntia Näädät puolustavat sellaisella tahdolla, että enää ei maaleja voi omiin tulla ja pääsevät aloittamaan helpottavan voitonjuhlan.

Karsinnat ovat todella raastavaa aikaa liigajoukkueelle, jolla ei ole kuin hävittävää näissä peleissä, mutta toisaalta taas tuovat urheiluun kuuluvia tunteita ja paineita, jolloin urheilu on parhaimmillaan. Epäonnistuneenkin kauden jälkeen karsintasarjan voitto tuntuu lähes mestaruudelta, joten sanonta kausi on aina onnistunut jos se päättyy voittoon, pitää ainakin tässä kohtaa paikkansa.

Kiitos kaikille pelaajille, valmentajille, yhteistyökumppaneille ja joukkueen seuraajille kaudesta, nyt on aika hengähtää ja keskittää katseet täysiä kohti tulevaisuuden rakennusta. Junioripuoli on kasvanut ja kehittynyt merkittävästi viime vuosina ja sitä tietä on tarkoitus jatkaa myös tulevaisuudessa.