06.10.2014

Pelin ensimmäiset vaihdot olivat varovaista peliä molempien joukkueiden pyrkiessä avaamaan varman päälle. Ajassa 3:21 KOOVEE siirtyy johtoon vaparikuviosta. Maalin jälkeen peli jatkuu edelleen tarkkana, ja palloa siirrellään lähinnä vaarattomalla alueella virheitä vältellen. Kellon näyttäessä 8:56 KrP pääsee ylivoimalle kun KOOVEE joutuu katkaisemaan kotijoukkueen nopean hyökkäykseen lähdön rikkeen arvoisesti. Ylivoima ei kuitenkaan tuota tulosta. Ajassa 16:28 KrP :n erän toinen ylivoima kuitenkin tuottaa tasoituksen Ossi Ojalan sivaltaessa tarkan maanuoliaisen Milan Garcarin syötöstä. KOOVEE siirtyy kuitenkin uudelleen johtoon ajassa 17:49. KrP tasoittaa heti perään ajassa 18:39 Ojalan illan toisella osumalla. Enempää maaleja ei erässä nähty, joten tauolle siirryttiin 2 – 2 lukemissa.

Toinen erä ehti vanheta kaksi minuuttia ja 12 sekuntia, kun KOOVEE siirtyy 3–2 johtoon. Jälleen kerran Näädät tulevat heti perään tasoihin, kun ajassa 22:31 Morics Krumins kanttaa pallon maaliin. Kellon näyttäessä 24:57 KrP pääsee jälleen ylivoimalle. YV tuottaa tulosta ajassa 26:45 Henri Johanssonin kauden avausmaalilla. Erän puolivälissä kotijoukkue nosti karvaustaan, ja saikin muutaman vaarallisen paikan KOOVEE:n pallonmenetysten jälkeen. Kun kotijoukkue ei käyttänyt paikkojaan, tulee KOOVEE tasoihin ajassa 35:28. Näädät eivät tästä hätkähdä, vaan Krumins kanttaa jälleen, kotijoukkue 5 – 4 johtoon ajassa 36:44. Maalitalkoot jatkuivat ajassa 38:28 vierasjoukkueen tasoittaessa komean kuvion päätteeksi. Seuraavasta maalista vastaa jälleen kotijoukkue Ville Kangasmäen maalatessa Antti Naskalin syötöstä kellon näyttäessä 39:33. Näin toiselle erätauolle siirrytään vauhdikkaan erän jälkeen kotijoukkueen maalin johdossa.

Kolmannessa erässä peli jatkuu heti yhtä vauhdikkaasti kuin toisella 20-minuuttisella. Tuomarit päättävät kuitenkin ottaa roolia heti erän alussa, ja viheltävät puolen minuutin sisään kolme todella heppoista jäähyä kotijoukkueelle. KOOVEE tuleekin tasoihin ensimmäisen jäähyn aikana. Heti perään ajassa 45:01 KOOVEE siirtyy johtoon pelaten edelleen 5- 3 ylivoimalla. Näädät hoitavat viimeisen jäähyn kuitenkin tyylikkäästi. Kotijoukkue hakee vimmatusti tasoitusta, jota saadaan odottaa pitkään. Ajassa 57:01 tasoitus vihdoin syntyy Ojalan toimesta, syöttäjänä Garcar. 7 – 7 lukemissa siirrytään myös jatkoajalle.

Jatkoaikaa ehditään pelata vain 1:13 kun KrP ei saa pyytämäänsä aikalisää, ja seuranneesta KOOVEE:n vastahyökkäyksestä Miro Lehtinen naulaa pelin 8 – 7 vierasjoukkueelle. Näätien avausvoitto jää siis vielä ottamatta. Esitys oli jälleen energinen, ja joukkue osoitti henkistä kanttia nousemalla kolmannen erän lopulla tasoihin vastustajan pyrkiessä jäädyttämään pelin. Jatkoajalla KOOVEE ei lopulta tarvinnut kuin yhden paikan voittomaalin tekemiseen. Varsinkin ottelun toinen erä oli varsin vauhdikasta ja viihdyttävää peliä, ja kolmannen erän alun käsittämättömät jäähyt muuttivatkin pelin luonteen täysin. Näädät puskivat päätään seinään KOOVEE:n pelatessa minuutteja pois kellosta. Ottelu oli tasaista vääntöä, ja olisi totuuden nimissä voinut kääntyä myös kotijoukkueelle. Tällä kertaa pisteet kuitenkin päätyivät vierailijoiden mukaan.

Näätien seuraava tilaisuus avausvoiton ottamiseen on edessä lauantaina, kun vieraaksi saapuu OLS.