04.05.2024

Nokian KrP ja keskushyökkääjä Valte Karvonen ovat sopineet kahden vuoden sopimuksesta. OLS:n paidassa liigauransa tähän asti pelannut Karvonen siirtyy Näätiin Sveitsiläisen Flooball Thurgaun riveistä, jossa viimekaudella syntyi tehopisteet 23+19=42 yhteensä 33 ottelussa. Liigaurallaan kotimaisessa pääsarjassa OLS:n Karvosen lavasta on syntynyt 86 ottelussa tehopisteet 35+41=75, ja tehokkaimmalla kaudellaan Karvonen on iskenyt 32 pistettä. Kahdeksassa pudotuspeliottelussa on syntynyt yhtä monta pistettä tehoin 3+5. Maajoukkuedustuksia Karvosella on U23-maajoukkueleiriltä. Karvosta voidaan jossain määrin pitää myöhäisherännäisenä Salibandyn pääsarjapelaamisen suhteen, sillä mies debytoi vasta kaudelle 2019-2020 liigassa, ja tätä ennen pelikokemusta kertyi RankkojenAnkkojen paidasta II-divisioonassa.

Karvosen myötä KrP saa lisää vahvuutta keskikaistalleen juonikkaan ja monipuolisen pelaajan muodossa. Karvosta pidetään ehkä hieman enemmän pelintekijänä, vaikka maaleja on koko uran syntynyt melko tasaista vauhtia syöttöjen kanssa käsi kädessä. Rangaistuslaukaukset ovat myös Karvosen arsenaalissa ehdoton vahvuus, ja samettikätinen hyökkääjä on rangaistuslaukauksissa kuin ylipäätään kentällä viihdyttävää seurattavaa. Kaudella 2022-2023 OLS:ssa Karvonen muodosti erinomaisen tutkaparin Luukas Hyvärisen kanssa, joten kyseisten herrojen molempien pelatessa tulevilla kahdella kaudella Näädissä, on myös mahdollista nähdä vanha tutkapari yhdessä tositoimissa jälleen.

Karvonen itse kommentoi sopimustaan seuraavasti: ”Loistavilla fiiliksillä Nokialle! KrP on yksi Suomen laadukkaimmista joukkueista ja ympäristöistä kehittyä pelaajana, ja siksi tarjoukseen oli helppo vastata kyllä. Henkilökohtaisella tasolla tavoitteena on löytää ensimmäisen vuoden aikana oma paikka seurasta, kliseisesti auttaa joukkuetta mahdollisimman paljon voittamaan, ja samalla löytää seuraava taso itsestä pelaajana. Omaan silmään ulkopuolelle KrP on vaikuttanut viimevuosina tiiviiltä ja urheilulliselta seuralta, joss aon kova nälkä voittaa mestaruus, joten tätä odotan myös tulevallakin kaudella. Toivottavasti mahdollisimman moni vanha ja uusi fani löytää uuteen Näätäluolaan, niin laitetaan rokki päälle!”

Seuraava sopimusjulkistus jälleen heti huomenna!