21.04.2015

Nokian KrP:n joukkueen rakennus on hyvässä mallissa pari viikkoa ennen yhteisreenien alkua. Viimeisimmät kiinnitykset Näätäpaitaan ovat Jyväskylän Happeesta saapuva puolustaja Lauri Lavonen sekä viime kaudella etenkin huikean syksyn pelannut tärkeä keskushyökkääjä Ossi Ojala.

1991-syntynyt Lauri Lavonen on jäänyt Happeen kovassa joukkueessa hieman pieneen rooliin. Lavonen on todella urheilullinen ja liikkuva puolustaja, sekä omaa kovan laukauksen. Pari vuotta sitten hän oli A-junioreiden mestaruuden voittaneen Happeen joukkueen kapteeni. Nokialla Lavonen saa hienon mahdollisuuden näyttää taitonsa myös isossa roolissa liigatasolla. Happeessa kolmen kauden aikana peliaikaa on tullut enemmän paikkaustehtävissä, 59 runkosarja- ja 12 playoffsottelussa Lavonen on kerännyt tehot 2+1.

Lisäksi viime kaudella oikeastaan läpilyönnin liigaan Classic-vuosiensa jälkeen tehnyt Ossi Ojala on solminut jatkosopimuksen Näätien kanssa. Ojala pelasi huikean syyskauden, pitäen parhaan pistemiehen tuplapaitaakin usean pelin ajan alkukaudella. Pienen hyytymisen jälkeen kakkosketjun sentterinä koko kauden pelannut Ojala naputti 23 otteluun tehot 14+9.

Helmikuussa julkaistu runko täydentyi viime viikolla Jani Rajalalla ja Matti Koskelalla. Joukkueeseen on ollut tänä keväänä selkeästi enemmän kysyntää kuin koskaan aiemmin ja muutamien pelaajien tryout-mahdollisuuksista onkin jo sovittu yhteisreenien alkaessa toukokuussa. Lisäksi tälläkin hetkellä neuvottelut ovat käynnissä muutaman pelaajan kanssa, joten uutisia on toivottavasti kerrottavana vielä ennen tuota ajankohtaa. Varmoja lähtijöitä ei ole toistaiseksi kuin Ville Kangasmäki, joka muuttaa tyttöystävän opintojen perässä pääkaupunkiseudulle. Lisäksi Milan Garcarin, Johannes Jokisen ja Tomi Aaltosen tilanne on auki.

Sopimustilanne (21.4.2015)

Santeri Pohjonen

Pekka Nieminen

Joni Henttonen

Morics Krumins

Sami Ärlig

Jussi Mustalahti

Kalle Keskitalo

Jussi Asunta

Lauri Lavonen (Happee)

Domokos Racz

Tomi Kolkkanen

Jani Rajala (Olten Zofingen)

Ossi Ojala

Rene Andersson

Antti Naskali

Tommi Merto

Markus Mattila

Matti Koskela (Kloten Bulach Jets)

Jesse Vainio

Henri Johansson

Aleksi Anttila

Henry Kuosmanen

Elmo Luoto

Janne Suoniemi

Jare Koskela

Lasse Salminen (jos pelaa Suomessa)