28.11.2008

Nokian KrP sai marraskuun alussa todella houkuttelevan tarjouksen pelaamaan kaksi kovatasoista harjoituspeliä Latvian maajoukkuetta vastaan, Latvian liiton hoitaessa kaikki matkasta aiheutuvat kulut.

Ottelut olivat erittäin tärkeitä erityisesti Latvialle, jolle pelit olivat kenraaliharjoitus ennen ensi viikolla käyntiin pyörähtäviä A-sarjan MM-kisoja. Latvia taistelee tiukasti sijoituksista 5-6, joten fyysisesti ja äärimmäisen kurinalaisesti pelaava Latvia tulee varmasti aiheuttamaan vaikeuksia kovillekin maille kisoissa.

Molemmissa KrP:tä vastaan pelatuissa otteluissa kävi ainakin selväksi Latvian joukkueen heikoin osa-alue pelaaminen johtoasemassa.

Kummassakin pelissä KrP tuli tasoihin ja voittoon neljän maalin takaa-ajo asemasta vajaassa kymmenessä minuutissa ilman maalivahtia pelaten. Latvian peli pysähtyi täysin ja siihen asti myrkkyä KrP:n pelaajille ollut kova häirintäpeli, oli vain muisto, niin täysin suolapatsaiksi Latvian pelaajat menivät. Miehiä ei merkattu eikä pallolliseen annettu painetta. KrP pääsi kuin tyhjää kenttää vastaan pelaamaan otettuaan maalivahdin pois.

Lauantain pelissä (KrP:n 6-5 rankkarivoitto) KrP:n parhaimmistoa olivat puolivälissä maaliin tullut Pasi Järvinen ja puolustuksen Roope Hietalahti ja Teemu Häkkinen.

Sunnuntain pelissä (KrP:n 8-7 rankkarivoitto) KrP:n hilasi tasoihin tehot 2+3 laukonut Heikki Rantala, myös Yrjö Taajamaa pelasi todella isot minuutit vakuuttavasti.

Latvian liiton järjestelyistä ei jäänyt kuin kehuttavaa. Tuskin Suomessa mikään urheilujärjestö tai seura pystyisi hoitamaan asioita niin viimeisen päälle hyvin kuin Latviassa oli tehty. KrP:n pelaajat ja muu ryhmä pääsivät nauttimaan muutaman päivän ajan täysihoidosta.

Bussit/kuljetukset olivat ajallaan ja hyvätasoisia, hotelli oli huipputasoa saunoineen/porealtaineen, ruoat olivat suorastaan luksusta jälkiruokineen. Pelipaikalla oli katossa molempien maiden liput, kansallislaulut, kaikki hienon urheilutapahtuman ainekset. Näki, että Latvian liitto oli nähnyt vaivaa suomalaisen vieraansa eteen. Toivottavasti KrP:tä vastaan pelatuista peleistä oli hyötyä MM-kisoja ajatellen.

Nokian KrP toivottaa Latvian maajoukkueelle onnea ja menestystä Tshekin MM-kisoihin ja seuraa mielenkiinnolla joukkueen otteita.

Lauantain pelin pöytäkirja tästä ja videokooste tässä

Sunnuntain pelin pöytäkirja tästä ja videokooste.