19.11.2013

Nokian KrP:n cup-taival ei alkanut millään huippuesityksellä, mutta onneksi varsinkin näiden pelien luonne on se, että ainoastaan tulos ratkaisee. Pallonhallinta meni KrP:n nimiin lähes 80-20, mutta todellisuudessa valta-osa ajasta palloa hallittiin täysin vaarattomilla alueilla eikä todellisissa tekopaikoissa lopulta ollut edes mitään älytöntä eroa kaveriin nähden, joka pelasi suoraviivaisesti maalia kohti aina kun paikan sai. KrP:llä oli tänään todella pieni rosteri, joka pieneni vielä Miro Lehtisen jouduttua jättämään leikin kesken 1.erässä, joten pelissä oli mukana vain 12 kenttäpelaajaa.

31 minuutin kohdalla Hirvensalo meni jo 2-4 johtoon, joista niistäkin kaksi meni oikeasti KrP pelaajan lavasta omaan maaliin. Tässä kohtaa Heikki Luukkosen aikalisä ja maalivahdin vaihto Matti Tuomirantaan käänsivät pelin painopisteen KrP:lle, kaksi pikamaalia toivatkin KrP:n jälleen tasalukemaan, mutta KrP pelaaja syötti vielä omasta kulmasta Hirvensalolle koppimaalin 15 sekuntia ennen erän loppua, joten kolmanteen erään lähdettiin Hirvensalon johtaessa ja varmasti antaen heille hurjasti uskoa jättipaukkuun.

Heti kolmannen erän alkuun Jani Rajala toi KrP:n jälleen tasoihin ja katsomossa ounasteltiin KrP:n menevän nyt menojaan, mutta pelirohkeus ja uskallus pelata oikeasti ahtaisiin väleihin puuttui tänään niin monelta että peli puuroutui syöttöharjoitteluksi. Osmo Reentilän hyvä haasto 55 minuutilla ja siitä seurannut vastustajan rike antoi KrP:lle ensin mahdollisuuden johtomaaliin rangaistuslaukauksesta, mutta Henri Johanssonin yritys oli aika kesy. Sama mies rankaisi kuitenkin seuranneesta ylivoimasta hienolla etukulmalaukauksella ja täydensi illan tehonsa lukemiin 4+1. Lopussa KrP:n pelaajista huomasi tappioputken tuoman pelon otteissa ja palloa ruvettiin jopa roiskimaan paikoitellen, mutta maalivahti Tuomiranta ja tuossa kohtaa uhrautuva peittopeli riittivät lopulta helpottavaan 6-5 voittoon.

Suomen Cup taival on nyt avattu KrP:n osalta ja puolivälierien arvonnat suoritetaan heti huomenna keskiviikkona kello 14 nettilivenä. Arvontaa voi seurata tästä.