06.09.2008

Nokian KrP järjesti viime viikonloppuna Ylöjärvellä kaksipäiväisen minileirin, jossa harjoiteltiin kahdesti päivässä, pidettiin palavereja sekä pelattiin vielä illalla harjoituspelit. Seuraavassa päävalmentaja Kai Ahlstedtin mietteitä leiristä ja muutenkin tulevasta kaudesta.

Leirin tarkoitus?

(K.A) Luoda soraa ja johea, eli sosiaalisuus ja joukkuehenki paranee kun pelaajat ovat yhdessä pari päivää, eivätkä vain käy reeneissä ja lähde heti kotiin. Uudet pelaajat saadaan ajettuksi sisään nippuun.

Pelillisesti hioa pelisysteemejä, erikoistilanteita, viisikkoja ja pareja. Luentojen tarkoituksena on, että joukkue/pelaajat oppivat perusasiat itsenäisesti ja ajatuksella.

Leirin anti?

(K.A) Peleissä päästiin kokeilemaan harjoiteltuja pelillisiä asioita. Avaus, viisikon puolustus ja erikoistilanteet olivat ne mitä hiottiin viikonloppuna eniten taktisella puolella. Harjoituksissa haettiin pallorutiinia. Kahdet pitkät harjoitukset päivässä, joissa pääteemoina olivat pallotuntuma ja joukkuetaktiikka.

Umbron uudet tekstiilit jaettiin joukkueelle ja nyt joukkue näyttää siinäkin mielessä yhtenäiseltä.

Myös kapteenisto valittiin viikonlopun aikana.

Nokian KrP:n kapteenisto tulevalle kaudelle:

C Toni Katajisto

A Heikki Rantala

A Timo Kettunen

Ketjuja / tutkapareja onko löytynyt?

(K.A) Vielä kokeillaan ja ne tulevat varmasti elämään ennen kauden alkua. Kentällisen verran miehiä puuttui flunssan takia peleistä, joten senkin takia vielä muutellaan ketjuja.

Uudet pelaajat? Kuinka sopeutuneet?

(K.A) Uudet miehet ovat tuoneet johtajuutta ja osaamista sellaisille osa-alueille jotka liigassa kaipaavat eniten huomiota. Hyvä esimerkki johtajuudesta on Timo Kettusen valinta suoraan kapteenistoon pelaajien äänestyksessä.

Viikonlopun pelit?

(K.A) Harjoituspeleissähän ei ylipäätään ole väliä tuloksella. Väsyneenä pelaamista ja reagoimista erilaisiin ärsykkeihin harjoiteltiin. Huippukuntoon on kuitenkin kaikilla aikaa virittäytyä vielä melkein kuukausi.

SPV pelissä ensimmäinen erä oli vielä tasaista. Toisessä erässä jalka alkoi jo hiipui ja kolmannessa erässä SPV:llä sitten onnistuikin lähes kaikki rennolla tekemisellä.

HIFK pelissä väsyneenä rutiinivoitto, jossa lukemat olisivat voineet olla isommatkin.

Pelaajista peleissä?

(K.A) HIFK pelin jälkeen ammutussa rankkarikisassa moni antoi hyviä rankkarinäyttöjä.

Maalivahdeista Ossi Lahti väsyneenä teki minkä pystyi SPV:tä vastaan, SPV sai latoa maalinsa lähietäisyydeltä. HIFK pelissä nuorten maajoukkuerinkiin noussut Pasi Järvinen sai näyttöpaikan ja antoi hyviä näyttöjä. Hieno homma, että omasta takaa löytyy tuollainen lahjakkuus.

Entäs kauden tavoite?

(K.A) Tavoitteet lyötiin myös viikonloppuna joukkueen kanssa lukkoon ja maltillisella tavoitteella lähdetään, mitä sitten tarkistetaan aina etappien jälkeen. Alkuun tavoitteena on säilyttää sarjapaikka, jonka varmistuttua haetaan tietysti playoff paikkaa. Tämän jälkeen taivas on avoinna.

Kaikkiaan tästä on hyvä jatkaa!!