02.04.2014

Kauden viimeinen spektaakkeli

Istun junassa. Auringonsäteet heijastuvat ikkunasta kasvoilleni. Lakeus kylpee kevätauringossa. Rauha. Mieli lepää. Kun muistelen mennyttä kautta suupieliini kohoaa hymy. Hienoja kokemuksia, upeita syöttöjä, maagisia maaleja, tuuletuksia, Jounin tuuletuksia, sikailua, Juhon taklauksia, Emilin kehon rasvausta, läpyjä, nyrkkejä, tunteita, pettymyksiä, mailan paiskomista, kiroilua, huutoa, hymyjä, riemua, hyvää ja vähän huonompaa läpyskää, hikeä, Elämyksiä. Hienoa, että meillä on tällainen harrastus, jotta emme ole kadulla. Salibandy on pelastanut meidät katutappeluilta ja huonolta seuralta. Ainakin vähän parempaan seuraan. No ei, meil on kauniita ja hauskoja vesseleitä. Upea Joukkue! Kiitos äijille!

KrP II:n kauden päälle lyötiin sinetti lauantaina Kaukajärvellä, kun Classic II otti 9-8 voiton tapahtumarikkaan pelin jälkeen. Meidän peleissä on aina sattunut ja tapahtunut. Se on varsin veikeää. Heti alussa alkoi jälleen tapahtua. Vain 16 sekuntia pelattu ja Perttu Mäkelä (3+1!) laittoi tarkalla vedolla pelin vasemmalta etukulmalta 1-0 Ossi Mäkisen (0+2) syötöstä. Pertulle pelissä siis hattu. Kierot huhut kertovat yhden hänen maaleistaan olleen itseasiassa Markus Lätin maali (2+1!), mutta ei oteta tältä nuorelta Nokian mieheltä mitään pois. Pertulla on uskomaton tapa onnistua ja osua. Parran takaa hymyilee vienosti sympaattinen ja nöyrä onnistuja. Samainen miekkonen iski KrP:n 2-0 johtoon ajassa 7.54.

Tämän jälkeen Classicilla sekosi pakka. Kolme jäähyä parin minuutin sisään. Pääkoppa meni sekaisin yhdellä sun toisella. KrP:lle tarjottiin maalia yhteensä viidellä ylivoimalla ja yhdellä rangaistuslaukauksella, mutta palloa ei saatu verkkoon. Sen sijaan omiin meni yksi. Nooooo, ei se aina. Kun jäähyt oli tapettu Classic heräsi ja tuli tasoihin. Tämän jälkeen edettiin tasatahtiin ja annettiin yleisölle (?) viihdettä yhteensä 17 maalin muodossa. Toisen erän jälkeen tilanne oli 4-3 Classicille ja kaikki vielä mahdollista. YPA hävisi aamulla PirPille, mikä nosti mahdollisuuksia nousukarsintoihin. Toisen erän alussa Classic meni 5-3 johtoon, jolloin alkoi näyttää pahalta. KrP taisteli kuitenkin loistavasti taitavaa nippua vastaan ja pysyi pelissä mukana. Kaksi minuuttia myöhemmin kanadalainen Jarkko ”Villisan hurmuri” Järvinen (1+0) laittoi pallon pussukkaan ja piti joukkueen mukana. Hurmuri joutui kovaan paikkaan parin pelaamattoman viikon jälkeen, kun hänet laitettiin suuriin saappaisiin Ollipoliisinpoikapusan paikalle vasemmaksi pakiksi, mutta ison maailman mies ei vähästä hetkahtanut vaan täytti paikkansa erinomaisesti. Classic pysyi kuitenkin edellä. Parissa viime pelissä tehoillut Lätti teki kaksi seuraavaa KrP-maalia. Molempiin syöttäjäksi joukkueen kuopus ja kasvoiltaan siloisin Tuomas Nieminen (0+2).

Tilanne kolmannen erän kolmanneksi viimeisen minutin alkaessa oli 8-7 Classicille. Seuraavan maalin teki vastustaja, mutta puoli minuuttia ennen loppua KrP nousi vielä maalin päähän. Asenne oli kohdallaan. Missään kohtaa ei luovutettu. Joukkueen maalilla erinomaisesti (Lätti sanoisi että meni ainoastaan 9 helppoa) pelannut Panu otettiin penkille ja kuudes mies jäälle. Hyvä mylläkkä loppuun, mutta se ei aivan riittänyt. Hitusen edellä yksilötaidossa ollut Lässic vei voiton. Kauden viimeinen peli oli hieno tapahtuma ja loistava taistelu upealta KrP II joukkueelta. Tällä kertaa ei voida syyttää tuomareita. Tai no annettiin meille kyllä yksi jäähy. Vähän voisivat katsoa viheltelyään… Voitolla olisimme olleet nousukarsinnoissa? Lopulta sijoituimme kuudenneksi, mutta vain kahden pisteen päähän viimeiselle karsintapaikalle yltäneestä WFT:stä. Nousukarsintapaikka oli äärimmäisen lähellä. Katso sarjataulukko: http://www.tilastopalvelu.fi/fb/index.php?option=com_content&view=article&id=11&stgid=1100

Ei muuta kö Spiralin kevätsarjan kannujahtiin, jota voimme nyt jatkaa jälleen ensi vuonna! Poika kotiin ja saunalle. Kiitokset 4-divari kaudesta Panu ”Pekan veli” Antinmaa, Pekka ”Panun veli” Antinmaa, Jouni ”verotarkastajan unelmavävy” Yli-Korpela, Jaakko ”maailman koulutetuin kiropraktikko” Valli, Olli "salimarkku", ”mätävarvas” ja "varustevaras" Pusa, Juho ”persettä eteen” Lehtonen, Lauri ”kiistatta lahjakkain” Hietala, Tuomas ”siloposki” Nieminen, Markus ”Metson piikkiin” Lätti, Jani ”JYP” Vilenius, Jarkko ”nähdään Ilonassa” Järvinen, Mikko ”Rosengren” ”Rosenborg” ”Rosberg” Rosenberg, Ossi ”koukku nenässä – pallo maalissa” Mäkinen, Perttu ”keppi oikeassa paikassa” Mäkelä sekä Emil ”Teppo Numminen” Alander.

– Late