30.03.2017

KrP II rymistelee kovassa kevätkunnossa

Aloitetaan jossittelulla. Jos pelejä olisi pari enemmän, KrP II:lla olisi hyvät mahdollisuudet nousukarsintoihin. Kunto on ajoitettu keväälle, mutta aivan Karri Kivi-kevääseen KrP ei kykene, sillä voittoputki alkoi hitusen liian myöhään. Tärkein, eli sarjapaikka 4-divisioonassa varmistui Ylöjärvellä. Tavoite ei siis ole kuitenkaan täyttymässä, sillä karsintoihin kummassakaan päässä sarjataulukkoa KrP II ei tule pääsemään.

KrP II tarvitsi yhden voiton jäljellä olleista neljästä pelistä varmistaakseen paikan nelosessa. Ensimmäisessä pelissä Warriors IV piti Jounia jännityksessä pitkään. Hätähousut kirosivat jo 34 sekunnin jälkeen, kun pallo pölähti helpohkosti KrP-maalivahti Ilmarin etukulmasta verkkoon. Hätähousut eivät kuitenkaan ole ne mukavimmat eivätkä muodikkaimmat housut, toisin kuin Southpolen lökäpöksyt. No, se on toinen tarina. Ilmari otti tilanteen rauhallisesti. Pelin jälkeen hän sanoi, että ei sitä nyt heti pelin alussa valmiina ole. Näinhän se on. Kyllä sitä ehtii. Ehtii ehtii, sillä Ilmari ei päästänyt taaksensa enää yhtäkään maalia.

Ensimmäisen erän jälkeen KrP II johti niukasti 2-1. Hienoinen hermoilu vaihtopenkillä jatkui, vaikka homma oli niin sanotusti sormikkaassa ja sormikkaatkin tallella. *Tirsk* Seuraavaa maalia saatiin odottaa 28 minuuttia! Sain muuten juuri karvanuppiini, eikun kurvinnappiini, siis korvatappiin…käyvynnuppiin.. kyrsänpappiin..karvantuppiin.. korvanappiin!! tiedon, että pääkaupunkiseudun 4-divisioonassa oltiin pelattu 0-0 päättynyt ottelu ystävyysjoukkueemme Otaniemen Jyllääjät 2:n toimesta! Tämä liene harvinaista kuin kala Saharassa. Toisaalta voihan joku dromedaarikaveri ottaa kalaa evääksi. Tai en tiedä, kai sekin on aika harvinaista. No, se lienee sivuseikka.

Sitten alkoi tapahtua! Kiitos Olli Pusan, joka asteli jäähylle syystä ”rike maalintekotilanteessa”.  Kyllä vain! Siitä seurasi rangaistuslaukaus. Hätähousuton Ilmari tuli reilusti vastaan, jolloin hätähousut hätääntyivät jälleen vaihtopenkillä. Hälläväliä heistä, vastustaja harhautti oikealle, jolloin Ilmari venytti itsensä niiiiiiin pitkäksi kuin ikuna pääsee ja torjui rangaistuslaukauksen! Ilmari otti maskin pois. Se paljasti niiiiiiin pitkät hiukset kuin ikinä voisi kuvitella. Tuuletus oli jääkiekosta tuttu: askel eteen molemmat polvet koukistuen ja yhden käden näyttävä tuuletusliike eestaas

Tämän jälkeen alkoi KrP-historian legendaarisin alivoima, jolla Lauri Hietala (1+0) teki seurahistoriaa. Kyllä, tiedän, että kirjoitin Laurin tehneen seurahistoriaa myös kuukausi sitten samaisella kentällä Ylöjärven palloiluhallissa. En toki tahtoisi korostaa omia pelisuorituksiani liikaa, mutta minkäs sille voi, jos tekee jatkuvasti seurahistoriaa. Alivoima. Ilmari (0+1) saa pallon haltuunsa ja saa avata pelin rauhassa. Pieni ranneliike ja syöttö veljelle Laurille maalivahdin alueen vierustalle. Lauri näkee vastustajan maalia kohti säntäävän Edwin Paston ja tavoittelee tätä pitkällä määrämittaisella keskityksellä. HÖRPS! Whouuumm ja pallo maalissa! On tehty seurahistoriaa. KrP II:n historian kauimpaa tehty maali. Eikä tyhjään maaliin! Maalivahti keskittyi pitkänhuiskean Edwinin läpiajoyritykseen, eikä ilmeisesti nähnyt mihin pallo tulee. Samassa hätäkässä Warriors-pakki jyräsi oman maalivahtinsa. Hietalan keskitys pompahteli suoraan verkkoon. Hietalalle syöttöpiste.

KrP II teki samalla alivoimalla vielä kaksi maalia! Niistä vastasivat Edwin ja Jarkko (oikeasti Emil? Siis ei Jarkko ole Emil, vaan maali, siis maalin tekijä, kai). Samalla ahkerasti vikkelöineet Järvisen Jarkko ja Alanderin Emil saivat palkinnon uurastukselleen. 4-1 KrP:lle.

Oli siinä Olli Pusalla ihmettelemistä, kun asteli jäähyboksista takaisin kentälle.

KrP II pääsi lähtemään toiseen peliin paineetta, divaripaikka takataskussa ja Jounin mieli rauhoitettuna. Vastassa oli ei A-, ei B-, ei C- vaan D-Kone. Tässä välissä otteluraportin teko keskeytyi minulta viikoksi tai kahdeksi. En muista ajankulua. Siinä nyt oli vähän kaikenlaista. Jäin työttömäksi, alkoi kevät, kelloja siirrettiin, tein pätkätöitä, Ilves on voittanut Tapparan kolme kertaa puolivälierissä, olin Hakametsässä, ps4 ohjaimeni hajosi, kuntavaalien mainostaminen alkoi ja kauppoihin ilmestyi Chili-sisukaramellia sekä pätkisjäätelöä. Yritän nyt silti muistella.

KrP II pelasi hyvällä svengillä. Joo, sen muistan. Huumori oli iso osa tätä peliä. Lähtökohtaisesti vaikea vastustaja D-Kone oli hämmentynyt, kun KrP II heitti huulta hymy huulilla pelaten samalla kovaa, mutta rehdisti. No okei, on siellä näköjään jäähylläkin käyty.  D-Kone muuten jahtasi vielä nousukarsijan paikkaa! Hahah, ei ihme, että siellä oli naama jos toinen kuin kuiva juustosarvi. Maalinteon aloitti kapteeni Jaakko Valli 1+0) Antinmaan Pekan (1+1) syötöstä vasta ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla. Toisessa erässä vichypullo sitten purskahti oikein kunnolla. D-kone aloitti, mutta Hietala täräytti KrP:n jälleen johtoon tekemättä kuitenkaan mitään seuraennätystä, joten ei mainita maalista sen enempää. (Hietala sai syötön pakkikaveriltaan Lehtosen Juholta, lähti jälleen karismaattisin askelin kohti vastustajan päätyä ja paiskautti järeän ranteen aivan sinne kattorakenteisiin)

Juuri muita maaleja en nyt muista. Kas, D-Konehan otti sitten kuskin paikan! Joo näin se oli. Ohhoh joo. Toisessa erässä Kone latoi lukemat 4-2:een. Mutta jukraviäte, kuinka hyvin KrP II pelasikaan kolmannen erän. Kunniamaininta maalivahti Ville Niemelle. Tuo joukkueemme urheilullisin, kurinalaisin, hyväkäytöksisin, tennisammattilaisin, selväjärkisin, kolmanneksi nokialaisin, oululaisin, kreikkalaispatsaisin, jalkaisin, keväisin ja kissamaisin pelaaja loisti otteillaan. D-Kone kyllä hyökkäsi vauhdikkaasti ja laukoi hyvin, mutta uskomattomilla reaktioilla Ville hiljensi D-Koneen. Tässä auttoivat toki oikein kunnon Säkkijärven polkkaan innostuneet kenttäpelaajat. KrP painoi neljällä maalilla lukemat 7-5:een. Erässä tehoilivat mm. Mikko ”KrP:n Datsjuk” ”kuulemma” Kinnunen (1+1) ja rangaistuslaukauksesta Perttu Mäkelä (1+0).

Lauantaina on luvassa kauden päätös! Tämän jälkeen toimitus raportoi vielä kaikenlaisia ajatuksia lajin parista ennen kesälomille löntystelyä.

• Late

Kolme Jounin vyölaukkua       Raportin kirjoittajan vastuuntunto

Kaksi Jounin vyölaukkua          Hätähousut

Yksi Jounin vyölaukku              Päähän nouseva voittoputki

Kolme kahvia patukalla:           Seurahistoriaa

Kaksi kahvia patukalla:             Ilmarin RL torjunta ja siitä seurannut kolmen maalin alivoima – varmistus 4-divarissa säilymiseen

Yksi kahvi patukalla:                  Ville Niemi ja aina niin säkenöivät otteet