08.06.2016

Rakkaat lukijat. Aamulla herätessäni hoksasin, että viimein on sen aika. Vihdoin on virrannut tarpeeksi vettä. Tänään pystyn kirjoittamaan puolueettoman ja asiallisen otteluraportin kauden 2015-2016 huipennuksesta. Tunteet ovat tasaantuneet ja kykenen muodostamaan selkeän kuvan viimeisestä pelipäivästä maaliskuun lopulta. Sitä paitsi on luotsimme, majakkamme, jossa välkkyy ainainen diskovalo, Jouni Yli-korpelan syntymäpäivä.

Oli orastavan keväinen päivä 26.3.2016 kello 12.53. Pilli soi. Aluksi kaikki oli sumeaa. En aivan ymmärtänyt, mitä oli tapahtunut. Kaikki tuntui sekavalta. Ympäriltä kuului ärräpäitä ja riemunkiljahduksia. Jossakin hurrattiin, jossakin kirottiin. Pian tuli jäätelökesä.

Palataan kotvaksi ajassa taaksepäin. Nokian KrP II tavoitteli nousua takaisin 4-divisioonaan. Ylöjärven palloiluhallin kahdesta viimeisestä pelistä oli napattava ainakin voitto ja tasuri, jotta yltäisimme kahteen suoraan nousupaikkaan. Jos jäisimme lohkokolmoseksi, toinen maalivahtimme olisi Thaimaassa ja toinen Uruguayssa. Pisteiden naaraaminen oli siis äärimmäisen tärkeää, ettei minun tarvitsisi asettua tolppien väliin mahdolliseen karsintapeliin. Ensimmäisessä pelissä KrP kohtasi ennakkoon huomattavasti heikomman Idän Raivon. Kasaan saatiin kuitenkin vain kaksi kentällistä ja muun muassa tähtipelaajat Ossi Mäkinen ja Perttu Mäkelä puuttuivat kokoonpanosta. Hyökkäyskalustosta puuttuivat myös miltei tähtipelaajiksi laskettavat Mikko Kinnunen, Jarkko Järvinen ja J-P Pynttäri. Kirsikaksi kakun päälle yksi kymmenestä kenttäpelaajasta oli kuntohuippunsa elokuun lopulla ohittanut Yli-korpela.

Kuten arvata saattaa, ottelusta tuli hankala. KrP II piti palloa ja loi tilanteita, mutta ratkaisijoita ei tahtonut löytyä. Onneksi Emil Alander pelasi maalilla häikäisevän pelin. Iloksemme mukana oli myös joukkueen paras pistemies Pekka Antinmaa (1+0), joka laittoi reikäisen pussiin ensimmäisen erän lopulla Jaakko Vallin (0+1) esityöstä. Toinen erä nyhjättiin maaleitta. Kolmannessa erässä IRA survoi pelätyn tasoituksen. Mieleen juolahti jo ajatukset siitä, mitä tekisin kassissa odottavalle skumppapullolle. Olisi perin nöyrää viedä kuohuva takaisin jääkaappipakastinyhdistelmään. Vielä surullisempaa olisi juoda se vain janoonsa parin tappion jälkeen. Tätä ajatusta sain ainakin siirtää! KrP:n kolmas ylivoima tuotti tulosta. Konkariosaston luottomies Jani Vilenius (1+0) iski huipputärkeän osuman Jussi Kuusirinteen (0+1) syötöstä. Ottelusta sivuun jäänyt Mikko Kinnunen nauroi meille katsomosta, mutta mielestämme tulos oli tiedossa koko ajan.

Ottelupäivä on kokonaisvaltainen kokemus ja juhlapäivä, kuten Jounilla on tapana sanoa. Kaikkein jännittävintä on odottaa ja miettiä missä syömme, ainakin Olli Pusan mielestä. Juholla on koko päivän aina pieni virne suupielessä, sillä hän miettii, minkä suklaapatukan ostaisi kaupasta pelien välissä. Jarkko ja Emil pohtivat ja kyselevät: ”onks illal mitää?”. Pekalla on aina mukana tyttöystävän tekemä kerroskauraleipä. Välissä on kinkkua, juustoa ja kurkunsiivuja juustohöylällä leikattuna. Salaa hän sujauttaa jälkeenpäin leipiin itse hieman majoneesia. Markuksella puolestaan on aina pari kylmää odottamassa toisen pelin jälkeistä suihkua. Kapteeni Jaakko Valli puolestaan odottaa itse suihkua poikien kanssa. Olli Peltoniemelle tulee pelipäivinä aina vieraita kylään, joten hän ei syö paikan päällä, eikä välttämättä ehdi pelata molempia pelejä.

Tällä kertaa olimme sopineet ruokailun Siipiweikkoihin, mikä tulisi tapahtuman poikkeuksellisesti vasta pelien jälkeen, sillä toinen peli koitti nopeasti. Kauden kruununa oli kohtaaminen HitItPussyn kanssa. Tässä pelissä ratkottiin lohkon toinen ja kolmas sija. Tämänkertainen kokoonpano oli vastustajalla ennakkoon laadukkaampi. Pallonkäsittely- ja maalintekotaitoa löytyi KrP-leiriä enemmän. HitItPussyn hyökkäyksestä löytyi myös entinen seurakaverimme, koko lohkon paras pelaaja ja vuosien varrella hampaitakin katkonut Jani ”Kossu” Kosonen. Tämän kaiken edessä tarvitsimme valmentajaa, joten Yli-korpela jättäytyi penkin taakse (edelliset pelaajavalmentajan kuntoon viittaavat huomautukset eivät virallisen näkökannan mukaan liity tapaukseen) ja lähdimme peliin yhdeksällä miehellä.

Heti pelin alkuun saimme sen, mitä tarvitsimme. Aina loistavalla asenteella pelaava Olli Peltoniemi (1+0) ei saanut tällä kertaa vieraita ja paukutti johtomaalin jo ajassa 1.13. Syöttäjäksi täten tähtipelaajan statuksen saavuttava Lempäälän Lätti (1+1). Kuinka ollakaan, kuumassa ja tasaisessa ottelussa Juho Lehtonen (0+1) otti jäähyn. En muista, mutta rangaistus varmasti oli joukkueen kannalta tärkeä. Katsotaanpa papereista syy.. Ahaa, jäähyn syy numero 88 ”sikamainen ylilyönti”. Emme siis voi miestä syyttää. Harmiksemme HitItPussyn suosikkipelaajamme Jani Kosonen sivalsi ylivoimalla tasoituksen näyttävällä laukauksella. Ensimmäisessä erässä HIP karkasi vielä johtoon.

Jouni ajatteli, että on tehtävä ratkaisevia muutoksia. ”Minä tulen pelaamaan!”, hän kajautti. Tämän vuoksi meillä oli valmentaja, loistavien taktisten oivallusten takia. Muutos tulisi olemaan käännekohta Jounin uralla. Mikäli nyt ei riittäisi, ei se enää riittäisi tulevaisuudessakaan. Soturin viimeinen mahdollisuus todistaa kuuluvansa taistelukentille. Oliko musketille vielä käyttöä nykyaikaisessa hybridisodassa?

Uskomatonta, mutta ketjumuutokset toivat lisäpontta KrP:n peliin. Viimeinen samurai, Jouni Yli-korpela oli tehnyt sen. Hän pysyi mukana. Musketti on kunnioitettava ase. Sitä on vain ladattava ensin puoli tuntia. Lätti toi KrP:n tasoihin heti toisen erän alussa Antinmaan (0+1) passista. Ajassa 24.18 syntyi KrP:n kolmas maali. En muista aivan tarkkaan kuinka maali syntyi, mutta jokseenkin näin. Pallo liikkui. Juho ja muut pelaajat juoksivat ylös. Jussi ei juossut, mutta höntysti ylöspäin. Vastustajia oli edessä, mutta heitä väisteltiin. Emil seisoskeli maalinsuulla miettien, ottiko Niveaa mukaan vai ei. Vaihtopelaajat olivat vaihdossa. Pallo pyöri ja vastustaja yritti estää maalin syntymistä. Juholla oli pallo, mikä vieri jotenkin Jussi Kuusirinteelle (1+0). Jussin lapaan pallo on viimeksi osunut. Pallo maalissa! Johtoasema.

Viimeisessä erässä mitattiin vastustajan kantti, mikä ei venäläisjoukkueelle tyypilliseen tapaan kestänyt. KrP puolusti ja oli fyysinen. HIP:n pelaajien kuuppa meni sekaisin Samurain rymistelystä. KrP II:n puolustuspelaaminen toimi täydellisesti. Vastustajan uudenaikaiset lasertag-tyyppiset pelaajat törmäsivät Pusan, Peltoniemen ja Lehtosen kaltaisiin perinteisiin kivimuureihin. Me teimme sen! Kolmas erä oli maaliton. Me teimme sen komeasti ja tyylikkäästi joukkueena.

Pilli soi. Kaikki oli sekavaa. En aivan ymmärtänyt, mitä oli tapahtunut. Nousimme 4-divisioonaan. Utelin pukukoppiin mentäessä, mikä olisi voittobiisimme. Juholla oli jotakin mielessä.

Ja niin koitti jäätelökesä.

 • Late

Ps. Kauden yhteenveto, pelaaja-arviot ja tulevan kauden ennakko julkaistaneen myöhemmin kesäkuussa.

Koko kauden pistepörssi

 1. #11 Antinmaa, Pekka: 23+13 = 36
 2. #33 Lätti, Markus: 18+12 = 30
 3. #17 Mäkelä, Perttu: 11+14 = 25
 4. #30 Kuusirinne, Jussi: 13+10 = 23
 5. #18 Mäkinen, Ossi: 16+5 = 21
 6. #29 Kinnunen, Mikko: 4+13 = 17
 7. #15 Vilenius, Jani: 3+11 = 14
 8. #25 Hietala, Lauri: 5+8 = 13
 9. #20 Lehtonen, Juho 8+4 = 12
 10. #39 Valli, Jaakko: 5+7 = 12
 11. #14 Pusa, Olli: 5+4 = 9
 12. #28 Pynttäri, Juha-Pekka: 2+6 = 8
 13. #27 Alander, Emil 5+1 = 6
 14. #24 Peltoniemi, Olli 5+2 = 7
 15. #35 Järvinen, Jarkko 3+2 = 5
 16. #10 Yli-Korpela, Jouni 1+3 = 4(coach/player/entertainer)
 17. #1 Hietala, Ilmari MV (Uruguay)