05.11.2015

Viikonloppuna pelattiin 5-divisioonan viides ja kuudes peli. Vammalaan KrP II lähti ketturepussaan kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä. Edellisessä raportoimattomassa turnauksessa joukkue voitti SW II:n 13-3 ja pelasi ennakkoon lohkon päävastustajansa NeTu:n kanssa tasan 5-5. Kolmanteen turnausviikonloppuun jouduttiin lähtemään ilman tähtihankinta Jussi Kuusirinnettä, jolle lupasin olla kertomatta kenen pallon menetyksistä nuo SW II:n kolme maalia aiheutuivat. Jussi kärsii harvinaisesta kylkiluun hiusmurtumasta. ”Ei hätää, juon paljon maitoa”, Jussi rauhoitteli mediaa. Leikki sikseen. Kaukajärven turnaus osoitti Jussin arvon joukkueelle (3+4). Kuusirinne löytää joukkuetoverinsa ja osaa kertoa heille, miten heidät löydetään. Jopa minä pääsen usein pisteille, kun Jussi on mukana.

Sastamalan Vammalan VexVe areenalla nähtiin toisen miehen show. Markus Lätti, suosittu hyttikaveri, isi, kalju, hyvistä polvistaan tunnettu, kehumisen mestari, kalju ja elämäntapojen Jutta Gustafsberg näytti, mitä tapahtuu, kun hän saa vierelleen toisen kaljun. Myyntimies Jouni Yli-Korpela onnistui Jethromaisilla puheenlahjoillaan houkuttelemaan Mikko Kinnusen (kalju) takaisin KrP II:een. Saunailtahyökkääjänä ansioitunut hyökkääjä osoitti Vammalassa, että salibandy on kuin TV:n katselu. Vaikka sitä ei olisi hetkeen tehnyt, se kyllä onnistuu jälleen perjantai-iltana. Kolmannessa turnauksessa vitosdivarin urakkansa aloitti myös Juho Lehtonen, joka ilmeisesti pelkäsi jäähypörssin voiton karkaavan liian kauas, ellei ilmaannu jo paikalle. Nallea olikin jo kaivattu. Vammalassa Lehtonen oli onneksi vanha oma itsensä. Mies sanaili leikkisästi tuomarin kanssa kutsuen häntä veikeästi ”kakkahousuksi”, istui toisenkin jäähyn ja pamautteli kolme tehopistettä! Tervetuloa takaisin Tasmanian tuholainen!

Takaisin Markus Lättiin ja ensimmäiseen otteluun. Vastassa oli lohko kärki SB NMP (?? :S ), joka ei tosin ollut kohdannut vielä lohkon parhaita joukkueita (kuten meitä). En pysty enää pidättelemään!! 5.38, 13.29, 16.47, 37.50 ja 43.40! Lätti teki VIISI maalia!!! Tämän lisäksi hän keräsi yhden syöttöpisteen. Sitten maila meni katki. Hetken hän sai kuitenkin tuntea, kuinka lempeä tuuli hivelee huipulla paljasta päälakea. Emme tienneet aiemmin, että Lätti on nopea. Nyt hän teki monta maalia läpiajoista. Näistä kolmeen sai syöttöpisteen edellä mainittu Kinnusen Mikko (0+3), joka jollain tavalla avusti jokaista näistä viidestä maalista. Vierelle tarvittiin toinen harvahiuksinen. Ei ole kiva olla ainoa. Mielestäni veljesten tulisi kehitellä pelin alkuun samanlainen päälaen suutelu –tervehdys kuin aikoinaan Fabien Barthezilla ja Laurent Blancilla.

Ottelu oli tiukka pelin puoleenväliin asti. Toisen erän vaikeilla hetkillä joukkueen kuopus Ilmari Hietala piti torjunnoillaan tiimin pään pinnalla. Perttu Mäkelä (1+1) aloitti KrP:n karkumatkan kahdennellakymmenennellä toisella minuutilla velipuolensa Pekka Antinmaan (0+2) syötöstä. Tilanteeksi 5-3. Jotta Markus edes hieman laskeutuu yläilmoista alemmaksi meidän muiden joukkuelaisten keskuuteen, mainitsen, että onnistujia oli myös muita. Jaakko Valli (1+0) juhlisti itsekkäästi syntymäpäiviään tekemällä maalin. Kautensa aloittanut Juho Lehtonen (1+1) upotti siniviivalta komean laukauksen SB NMP:n alapesään. Mikko Kinnunen oli esimerkillisellä pelipäällä. Hän näki, kuuli, toimi ja johti joukkoja. Keltanokaksi Kinnunen antoi neuvoja jopa yllättävän rohkeasti. Eikö hän tiennyt, että olen pelannut salibandya jo silloin, kun Lasse Lehtinen kysyi ”lukitaanko vastaus?” ja silloin, kun oli vielä Pastirol-päiviä? Myönnettäköön kuitenkin, että fiksujahan tämä Laurent Blanc höpötti. Komea siirtyminen saunailtahyökkääjästä aamupelien hymyileväksi hyökkääjäksi.

Niin ja tosiaan peli päättyi 9-3.

Toiseen peliin lähdettiin luonnollisesti takki auki. Takana murskavoitto ja vastassa nollan pisteen Ekumeeninen Pallo II. Hetkinen. Nokian Kristityt Palloilijat II vs. Ekumeeninen Pallo II. Nyt ymmärrän, miksi Sastamalan seurakunnan nuorisokuoron kuoripojat veisasivat katsomossa Pekka Simojoen lauluja. Sen sijaan me viis veisasimme ekumeniasta. Halusimme murskata myös toisen vastustajamme ja voittaa kristillisten kakkosjoukkueiden hengellisen herruuden. Ei se niin helppoa ollutkaan. Juhlakalu Jaakko Valli (1+0) jatkoi itsekästä syntymäpäivien viettelyään iskemällä KrP:n ensimmäisen maalin. 2-0 iski Fabian Barthez. Sen jälkeen meni vaikeaksi. Ekumeeninen pallo (millainenhan se muuten on?) kiri 2-3 johtoon! Enemmänkin olisi mennyt, ellei ”Imppu” olisi esittänyt sarjan varsin oivallisia torjuntoja. On uskomatonta, miten vähällä kokemuksella Imppu ”Ilmari” Hietala osoittaa niin vakuuttavia otteita liiton peleissä.

Tässä tappiotilanteessa mentiin toiselle erätauolle. KrP:n pallot olivat sekaisin. Kaikki olivat luonnollisesti paniikissa. Lampaat vapisivat vaihtopenkillä silmät peljästyksestä pyöreinä. Jopa Late-Lammas hikoili huolestuneena. Lauman johto kokoontui. Profeetta Yli-Korpela sai neronleimauksen yhdessä kapteeni Vallin kanssa. Tiivistetään kahteen hyökkäysketjuun! Vain todellinen johtaja pystyy tiputtamaan itsensä penkille. Näin teki Jouni Yli-Korpela, pelaajavalmentajien Klaus Fleming. Lukekaa nuijasodasta kertova Pro graduni "Surkuteltavasta metelistä koko kansan tragediaan" (mainos) [toim. huom.] niin tiedätte, kenestä puhun.

Jo alkoi tapahtua! Vaikuttavimman valaistuksen koki Pekka Antinmaa (2+1). Pekka tikkasi nopeilla jaloillaan pieneen kiertoon ja upotti 3-3 tasoituksen. Syöttöpiste kartturi Perttu Mäkelälle (1+1). Kaksi minuuttia ja Pekka vei KrP:n johtoon! Peksi teki loistavan työn ja käänsi pelin KrP:lle. Toiseen maalin syöttäjäksi itsensä kissaeläimeksi (joo, kuulemma) mieluiten luokitteleva Olli Pusa (0+2). Pusa on onnistunut muutenkin kauden peleissä erinomaisesti. Hänestä on tullut erikoismiehemme. Leijonamaisen jykevä pakki muuntautuu salamannopeasti gepardimaiseksi keskushyökkääjäksi. Nyt näenkin, miten salaperäisen ja tunnelmallisen kissanruokamainoksen kissan tilalla voisi luukusta saalistajan tavoin hypähtääkin Pusan Olli. ”Whiskass, sitä Pusanollikin ostaisi.” Vitsit alkavat mennä huonoiksi, joten jatkamme.

Antinmaan Pekan lisäksi taivaalle syttyi toinenkin kirkas tähti, Emil Alander. Ketjukaverit johdattivat hänet pistepussukan luo. Emil takoi hattutempun Ekumeenisen Pallon verkkoon. Jokaiseen maaliin syöttäjäksi merkittiin Lempäälän Lätti (1+3)! Ehkä jopa Pusaakin ketterämpi Emil osoitti olevansa todellinen kultakimpale joukkueelle. Maalivahti, viimeistelijä, vauhtiveikko, vilpertti.

Lopulta peli päättyi edellisen pelin tavoin 9-3 lukemiin. Hetken aikaa sitten uutisissa olleen Sastamalan teurastamon kohahduttavien tapahtumien seurauksena paikalle oli ilmaantunut muutama toimittajakin, sillä VexVe areenalla nähtiin sunnuntaina kaksi teurastusta. Hahhahhahahahahhahahahhah.

Jounin vyölaukut:

1 Jounin vyölaukkua Pienimuotoinen hätäily tiukoissa tilanteissa. Ja Syyrian tilanne.

2 Jounin vyölaukkua Tuomarit. Tietenkin! Taas! Missä etujen antaminen riketilanteissa? Erikoiset jäähyt. No, toisaalta paremmin meni kuin viimeksi.

3 Jounin vyölaukkua Matala vaihtopenkki

Whiskasspurkit:

1 Whiskasspurkki Neronleimaus

2 Whiskasspurkkia Mikko Kinnunen

3 Whiskasspurkkia Markus Lätti

Pistepörssi:

 1. #11 Antinmaa, Pekka: 12+6
 2. #33 Lätti, Markus: 8+6
 3. #17 Mäkelä, Perttu 5+7
 4. #30 Kuusirinne, Jussi: 3+4
 5. #27 Alander, Emil: 5+0
 6. #18 Mäkinen, Ossi 5+0
 7. #14 Pusa, Olli: 2+3
 8. #29 Kinnunen, Mikko 1+4
 9. #28 Pynttäri, Juha-Pekka: 1+4
 10. #15 Vilenius, Jani: 1+4
 11. #25 Hietala, Lauri: 0+5
 12. #39 Valli, Jaakko: 3+1
 13. #24 Peltoniemi, Olli: 2+1
 14. #20 Lehtonen, Juho 1+2
 15. #35 Järvinen, Jarkko: 1+0

– Late