11.10.2015

Heissanssaa. KrP II hakee uusia kokemuksia historiallisen alhaalta 5-divisioonasta. Uudenlaisen ympäristön havaitsi jo hallille saavuttuamme. Kun Järvisen Jarkon kanssa nousimme Nokian palloiluhallin portaat ylös, sarjatason lasku tuli konkreettisesti ilmi. Kahvio oli kiinni. Jarkolle se oli kova paikka. Siirryimme katsomoon. Lehtereillä istui vain kaksi vaimoa. Nuoret pelaajien tyttöystävät puuttuivat. Käytävillä haahuili kolmas raskaana oleva nainen. Syke puuttui. Hallin keski-ikä nousi kymmenellä vuodella. Täytynee nousta takaisin neloseen. Se on vissi.

Kaudelle 2015-2016 KrP II on uudistunut kolmella pelaajalla. Ensinnäkin maalin suulle scoutattiin Spiral-liigasta Ilmari Hietala, joka pelasi lauantaina uransa ensimmäisen liiton sarjan ottelunsa 23-vuotiaana. Hän on nuori mies divisiooniin ja kenties ainoa KrP II pelaajista, jonka ura on noususuhdanteessa. Mikäli hiukset vielä mahtuvat tulevina vuosina maskin alle, hänellä lienee edessä pitkä KrP-ura. Näin ollen veljesten määrä pysyy KrP:ssä vakiona, kun Panu parantaessa sairaita ties missä Lauri tekee maskia pikkuveljelleen.

Paluun joukkueeseen tekee luottopakki Olli Peltoniemi. Rightilta pelaavan pitkänhuiskean Ollin välivuosista liikkuu villejä huhuja. Joidenkin mukaan hän etsi itseään Nepalin Katmandussa, josta lammaspaimen palasi maanjäristyksen kaadettua hänen majansa. On puhuttu myös, että Olli halusi reenata itsensä todelliseen huippukuntoon ja näyttää nyt salibandymaailmalle, mistä hänet on tehty. Tai sitten hän vain vietti Vammalassa onnellista rivitaloelämää. Mene ja tiedä, mutta hyvä vahvistus hän on. Kallein hankintamme on Jussi Kuusirinne, jolta löytyy Nokian KrP:n edustuksen pelipaita, omalla nimellään siis. Pirkanmaan parhaita junioreita aikoinaan ollut Jussi tuo KrP hyökkäykseen näkemystä, juonikkuutta, luovuutta ja aurinkoa. Jussista huokuu onnellisuus. Sitä ja lajinäkemystä ajoittain kireä KrP-vaihtopenkki tarvitsee. Tervetuloa.

Ensimmäiseen peliin lähdimme luonnollisesti takki auki. Vastustaja näytti alkuun vaarallisemmalta kuin todellisuudessa oli. 4-divisioona statuksen omaava KrP II oli pallollisesti puolen hehtaarin metsän verran edellä vastustaja SW II:sta. Kauden ensimmäisen maalimme iski neljännellä minuutilla viikonloppuna pirteästi esiintynyt Pekka Antinmaa (1. peli 1+1). Ensimmäisen erän jälkeen KrP johti 3-0 ja näytti, mitä on kohdata koviin peleihin tottunut joukkue. Ajassa 17.51 KrP johti jo 5-0. Markus Lätti (2+1) esiintyi varsin pirteästi. Tämän jälkeen Jani Vilenius (0+3) syötti kolme seuraavaa osumaa ja kahden erän jälkeen tilanne oli 8-1 KrP:lle. Toki pieni paniikkikin saatiin aikaiseksi ensimmäisen SW- maalin myötä. Tässä kohtaa tuomareille avauduttiin ensimmäistä kertaa ja seuraavat pari minuuttia olivat sekavia. Pakka ei saisi seota 6-1 tilanteessa. Homma hoidettiin kuitenkin kunnialla loppuun, vaikka viimeisessä erässä viimeisteltiinkin enää yksi maali. Peli päättyi selkeään 9-2 voittoon. Maalinsuulla Ilmari esiintyi rauhallisesti ja voi olla täysin tyytyväinen isojen pelien avaukseensa.

Ei uskoisi, että tällä tasolla voi nousta hattuun, mutta niin näytti käyneen, kun KrP II höntsäili toisen pelin alun puolivaloilla. Tästä seurauksena Kosby meni kymmenessä minuutissa 2-0 johtoon. Onneksi Pekka oli toisessa pelissä loistavalla pelipäällä (4+0). Ensimmäisessä pelissä pari läpiajoa tuhlannut Pekka innostui isänsä ja veljensä läsnäolosta ja laittoi maalipaikoista rauhallisesti ja varmasti sisään. Isän edessä ei sovi hötkyillä. Ensimmäisen maalin Peksi taisi tehdä kierrosta. Tärkeä kavennus ajassa 16.16. Vastustaja meni jo 3-1 johtoon, mutta ahkerasti alkukauden reenannut Ossi Mäkinen (1+0) laukoi komeasti ohi maalivahdin Markus Lätin (0+1) syötöstä alle minuutti vastustajan maalin jälkeen. Tilanne 3-2. Kolmannessa erässä KrP siirtyi johtoon ja näytti jo vievän kamppailun, kuten oli ennakkoon ennustettu. Pekka sai pariin otteeseen pallon maalin edessä ja sijoitti varmasti maaliin. Molempiin maaliin syöttäjäksi Perttu ”isukki” Mäkelä (0+2).

Näillä main tuomarit olivat viheltäneet jo pitkän päivän ja halusivat vaikuttaa itsekin pelin kulkuun. Eihän se ole tuomari eikä mikään, joka ei pelin lopputulokseen mitenkään vaikuta. Kosbyn neljäs maali syntyi rankkarista, kun KrP-puolustaja passitettiin jäähylle kädellä pelaamisesta. Tuomari ei tiennyt kumpi pakki koski kädellä palloon, mutta ”jommankumman sinne jäähylle on mentävä”. Todellisuudessa pallo osui Vileniuksen käsivarteen. Hiukan myöhemmin KrP-päädyssä pallo meni yli laidasta Kosby-pelaajan rinnasta niin selvästi kuin olla ja voi. Parin metrin päässä seisoskellut tuomari päätti viheltää kiistan. Laitetaan hieman jännää peliin, tuomari mietti. Kosby voitti nopeasti vihelletyn aloituksen ja pakki pääsi lataamaan tasoituksen. Tämä ei vielä tuomari-veijareille riittänyt. Reilu minuutti ennen loppua Emil Alander joutui jäähypenkille kampituksesta. Vastustaja kaatui kovin heppoisesti. Tästä kimpaantuneena Olli Peltoniemi huusi ”älä nyt hitsi kalasta!”. Aiemmin huutelusta varoitellut tuomari vihelsi Peltoniemelle 2+10!! Kolmio pidettiin tiiviinä ja myös maalivahti Ilmari hoiti tonttinsa hienosti ottamalla pari tärkeää torjuntaa. 3-5 alivoimasta selvittiin, joten täytynee olla tyytyväinen tasapeliin.

Lauantain vyölaukut 🙁 ja vaahtonamut 🙂

1 Jounin vyölaukkua: Parketti, kentän koko ja surkeat laidat.

2 Jounin vyölaukkua: ”Aarghh!!”-huudot ensimmäisen pelin katsomo-juopoilta. (toisten mielestä [lue: Pusa] piristivät tunnelmaa)

3 Jounin vyölaukkua: Tuomarit! (toisessa pelissä) ((Ihan kuin ennenkin olisivat vyölaukkuja keränneet!?))

1 vaahtonamu: Markus Lätti. Onnistumisia tuli. Vitsit völjyivät pukukopin ilmatilassa.

2 vaahtonamua: Ilmari Hietala. Kelpo esitys kokemattomalta maalivahdilta. Jännitys ei lamaannuttanut miestä. Rankkari melkein ei mennyt.

3 vaahtonamua: Pekka Antinmaa ehdottomasti! Keep it going!