21.12.2016

KrP C2 on sarjakakkosena C2-jun. SM-sarjan jäätyä 3 viikon mittaiselle Joulutauolle.
SM-sarja on kuitenkin niin kova ja tasainen sarja, että melkeinpä kaikki on kevätkierroksella vielä mahdollista.

C2-jun. SM-sarjaan selvisi yhteensä 16 joukkuetta, jotka sitten jaettiin kahteen 8 joukkueen lohkoon, A-lohko ja B-lohko.
Eri lohkoon sijoitetut joukkueet eivät kuitenkaan nekään jääneet kauden aikana kohtaamatta, kun Salibandyliiton tervetulleen sarjauudistuksen myötä SM-sarjan aluksi kohdattiin kaikki naapurilohkon joukkueet kertaalleen.
Ja sitten kun kaikilla joukkueilla oli tuosta kertyvä 8 ottelua kasassa, alkoi kohtaamiset oman lohkon joukkueita vastaan kerta kotona-kerta vieraissa systeemillä.
Runkosarjan päätyttyä kaikki SM-sarjajoukkueet ovat siis pelanneet 22 ottelua.
SM-sarjan molemmista lohkoista 4 parasta joukkuetta pääsee maaliskuun loppupuolella alkaviin PlayOffeihin.

Naapurilohkon joukkueita vastaan pelatuista 8 ottelusta KrP C2 kirjautti saldon 4 voittoa – 1 tasapeli – 3 häviötä. Tuohon mahtui mukaan erittäin hyviä otteluita, mutta myös pari hieman heikompaakin esitystä. Erityisesti voitot Karhuista ja HIFK:sta sekä tasapeli EräViikinkejä vastaan olivat KrP C2:lta mainioita otteluita.

B-lohkon pelien startatessa KrP C2 oli naapurilohkon joukkueita vastaan hankituilla 9 sarjapisteellään jaetulla kakkossijalla yhdessä OLS:n ja Steelersin kanssa.
Oilers oli 12 pisteellään tuolta kolmikolta 3 pisteen karkumatkalla ja GrIFK sekä ÅIF puolestaan vaanivat näköetäisyydellä pudotuspeliviivaan 6 pisteessä. Classic 03:lla oli 4 pistettä ja Tikkurilan Tiikerit II:lla pistetili oli vielä avaamatta.

Lohkovaiveen alkuun KrP C2:lle oli aseteltu peräti kolme perättäistä kotiottelua, eväät mainioon starttiin oli siis otteluohjelman puolelta mitä mainioimmat.
SM-sarjan 3×20 minuutin tehokas peliaika on tuonut mukanaan välillä myös melkoisia murskajaisiakin ja sellainen nähtiin heti aluksi, kun KrP C2 voitti Classic 03:n peräti 22-7 (8-2, 5-3, 9-2).
Kahdesta seuraavasta kotiottelusta pistepussi ei sitten karttunutkaan, kun oma pää käytännössä vuosi kuin se kuuluisa seula. ÅIF ja Oilers mättivät KrP-verkkoon yhteensä 21 osumaa.
ÅIF-otteluaan KrP tosin hallitsi ja johtikin pitkät tovit, mutta yksi viiden minuutin ja neljän päästetyn osuman heikompi jakso tuotti ottelusta lopulta 7-10 (3-1, 0-5, 4-4) häviön.
Oilersia vastaan ei sen sijaan ollut tällä kertaa yhtään mitään jakoa, tylysti 2-11 (1-6, 1-3, 0-2) pataan sarjajohtajalta.

Kolmen ottelun kotipeliputken jälkeen oli vuorossa saman pituinen vieraskiertue, joista kaksi osui vielä ennen Joulua.
9.-10.joulukuuta tehtiin Ouluun 1½ vuorokautta kestänyt vieraspelimatka. Pitkä bussimatka, hotelli-yöpyminen ja ennen kaikkea tiivis yhdessäolo muutti KrP C2:n rivit betonisiksi, kahden kotitappion jäljiltä, ja ikäluokan todellisiin mahti-joukkueisiin lukeutuva OLS taisi saada KrP:tä vastaan oman joukkuehistoriansa kaikkien aikojen pahimman selkäsaunan. KrP selätti OLS:n 11-4 (3-0, 3-2, 5-2) ja palasi voittojen tielle.

Viimeisenä viikonloppuna ennen Joulua KrP matkasi vielä 18.12. Grankullaan sarjan sillä hetkellä kenties kovakuntoisimman joukkueen, GrIFK:n vieraaksi. Myös Kauniaisissa KrP jätti turhan vieraskoreuden palloiluhallin parkkipaikalle ja kävi aiheuttamassa GrIFK:lle sen kauden ensimmäisen kotitappion. Tasapainoinen ja väkevä esitys tuotti KrP:lle 8-4 (2-1, 4-0, 2-3) voiton GrIFK:sta.

Joulutauolla huilataan. Paljon. Toki myös harjoitellaan joukkueenakin jonkin verran, mutta mihinkään harjoitusturnaukseen ei kuitenkaan aikaisempien vuosien tapaan osallistuta.
Parissa viimeisimmässä ottelussa löytyi jo varsin mainiota peli-ilmettä ja tuo tekeminen pyritäänkin siirtämään myös vuodenvaihteen yli kevätkierroksen otteluihin.
Loukkaantumisia ja muita sairauspoissaoloja on varmasti kaikilla joukkueilla, mutta syyskauden aikana KrP C2 sai niistä kyllä melkoisen siivun osakseen. Vastaavaa sumaa ei ole minään aikaisempana kautena koettu. Harjoituksia pidettiin välillä vain 8 pelaajan voimin, vaikka sitoutuminen on erittäin korkealla tasolla ja pelaajat eivät harjoituksista ole koskaan pois kuin ns. pakottavista syistä.
Vakavimman loukkaantumisen koki mainioon vireeseen päässyt Elias Mattila, jonka koko kausi jouduttiin laittamaan pakettiin jo marraskuun puolivälissä. Myös toinenkin right-kätinen pelaaja, Niko Pihlajamäki, käytännössä yhä odottaa pelikautensa käyntiin saamista.
Tommi Turunen (11+8) on SM-sarjan pistepörssissä viidentenä, Aleksi Nurmikolu (8+8) kuudentena, Oskari Tenho (9+3) yhdentenätoista ja Samuli Suonsivu (6+3) on pistepörssin sijalla 21. Myös Eemil Siira (5+2) ja Niko-Petteri Ketola (2+5) löytyvät Joulutauolla pistepörssin 33 tehokkaimman pelaajan joukosta.
SM-sarjan puolustajien pistepörssissä Joni Salonen (4+1) on lähellä kärkisijoja ja SM-sarjan maalivahdeista Atte Ahola (127 torjuntaa) on napsinut toiseksi eniten torjuntoja.
KrP C2 toivottaa kaikille Hyvää ja Rauhallista Joulun aikaa sekä Onnellista Uutta Vuotta 2017 !

 

Kaikki KrP C2 -joukkueen ottelutulokset löydät joukkueen omilta sivuilta;

https://nokian-krp.com/juniorit/2002-2/

C2-jun. SM-sarjan tilastot kokonaisuudessaan löytyvät puolestaan Suomen Salibandyliiton sivuilta;

http://floorball.fi/tulokset/#/sarja/c2-poikien-sm-sarja-pc2smy-b/1571