05.10.2012

Tamperelainen, Nokian KrP:n paikallisvastustaja, haki torstai-illan ottelusta pisteet KrP:n vieraana, numeroin 4-7. Pisteet olivat Kooveelle ensimmäiset ja ovat nyt KrP:n kanssa tasapisteissä yhtä monessa ottelussa. KrP:n maalilla aloitti ensimmäisen pelin kokonaan pelannut ja toisessa ottelussa kesken kaiken tullut Pasi Järvinen. Vastustajan maalilla aloitti Jarkko Saastamoinen, jolle peli oli Kooveen maalilla ensimmäinen koskaan liigassa. Ottelu alkoi Kooveen osalta sähäkkäästi, sillä Henri Mäenpää ampui loistavalla laukauksella vierailijat johtoon toisella peliminuutilla. KrP tuli kuitenkin sisukkaana nopeasti tasoihin, kun Mikko Repon laukauksen jatkoi maaliin Michael Fager, jolle maali oli KrP:ssa ensimmäinen. Koovee sai tämän jälkeen pelin itselleen, ylivoimansakin ansiosta. Erän puolen välin jälkeen Mäenpää iski toisen maalinsa komeasti maalin edestä harhautuksen päätteeksi. Koovee sai pian toisen ylivoiman Repon saatua jäähyn melko helpohkosti ja ylivoima ei ehtinyt kestää kuin parikymmentä sekuntia kun Lauri Hanneliuksen epäonnistunut kaukolaukaus livahti helpohkosti sisään. Erän lopulla vielä KrP:n jäähyily jatkui ja erätauolle lähdettiin Kooveen johdossa ja ylivoimatilanteessa.

Toisen erän alussa Koovee hyödynsi tämänkin ylivoiman kun Paul Kotilainen sivalsi Kooveen neljännen maalin. KrP:n hyvin pelannut kolmosketju kavensi melko nopeasti, kun Mikko Repo toimi nyt maalintekijänä maalinedustalta ja syötöille pääsi ketjukaveri Arto Mikkonen. KrP haki kovasti toista kavennusmaalia, mutta ottelun puolessa välissä Kooveen Miro Lehtinen onnistui ja ero kasvoi taas kolmeen maaliin. Erän loppupuolella Aapo Mutanen vain lisäsi Kooveen johtoa ja KrP vaihtoi maalilleen Matti Tuomirannan. KrP tästä sai lisää puhtia ja loi hyvää tilanentta erän loppuun. Koovee pakotettiin ottamaan jäähy ja KrP hyödynsi nopeasti ottelun ainoan ylivoimansa kun Benjamin Reusser tulitti Matti Koskelan syötöstä nokialaisten kolmannen osuman.

Kolmannen erän alku oli Kooveen, mutta Matti Tuomaranta nappasi pari tärkeää torjuntaa ja piti kotijoukkueen pelissä mukana. Tärkeä kavennus 4-6 -tilanteeseen tuli, kun Henri Johansson asettui ampumaan rangaistuslaukasuta ja onnistui. Tästä alkoi KrP:n kova pallonhallinta, vaikkakin kunnon tekopaikkaja Koovee ei heille suonut. Sami Nymanin jäähy katkaisi hetkeksi kavennusajatukset ja aikaa alkoi valumaan hukkaan. Voittohaaveet menivät lopullisesti kun maalia ei millään syntynyt, mutta vierailijoiden tshekki Tomas Sladky osui kuitenkin. Erän lopulla vielä kovasti taistellut Jan Jelinek sai jäähyn eikä KrP:sta ollut muuttamaan 4-7 lukemia toisenlaiseksi.

Kotijoukkueen parhainta osaamista esitteli kahden pisteen mies Mikko Repo sekä hyvin pelannut puolustaja Jan Jelinek. Kolmas hyökkäysketju kokonaisuudessaan pelasi hyvin, jossa pelasi Repon lisäksi myös Arto Mikkonen ja Jani Rajala. Vierailijoiden parhaana palkittiin kahdesti osunut Henri Mäenpää. Kooveen hyvää puolustuspelaamista johti Valtteri Sainio taistelullaan.

Nokian KrP:n kausi jatkuu sunnuntaina 7.10., kun joukkue matkaa Joensuuhun Josban vieraaksi. Rahola Areenalla KrP esiintyy seuraavan kerran pelin merkeissä seuraavana torstaina, 11.10. Vieraaksi tällöin saabuu Loviisan Tor. Ottelu alkaa tuttuun tapaan kello 18:30.