06.02.2019

Toista kauttaan Näätien päävalmentajana toimiva Jarmo Härmä jatkaa Näätien luotsina myös ensi kaudella. Härmän ensimmäinen Näätäkausi oli lähes satutarina, hienon kauden huipennuttua pronssimitaleihin keväällä Raholassa ja Härmän saatua myös kansallista tunnustusta salibandyliiton Vuoden Valmentaja pystin merkeissä.

Tämä kausi ei ole ihan samanlaista lentoa ollut kuin viime kausi, mutta hyvä kevät voi tämänkin kauden vielä kääntää erittäin upeaksi. Tällä hetkellä liigasijoitus on kevään pudotuspeleihin oikeuttava kahdeksas sija, mutta sija 7 on täysin omissa käsissä vielä. Tämä joukkue ei ole kuitenkaan viime kauden joukkue ja mikään prosessi ei ole aina vain lentoa eteenpäin, joten seura uskoo, että ensi kausi on varmasti tälle kaudelle nuorentuneelle joukkueelle helpompi ja sitä työtä Härmä on luonnollisesti paras vaihtoehto jatkamaan.

Joukkuetta on rakennettu pitkälti jo viime kauden aikana, mutta tällekin talvelle jää tietysti jatkosopimusten ja uusien pelaajien hankinnan osalta hommia.

Voimmekin ilolla kertoa, että tämän kauden joukkueesta jatkosopimukset ovat tehneet Mikko Laakso, Morics Krumins ja Joonatan Kovanen, jotka ovat jo nyt isossa roolissa joukkueessa ja seura uskoo, että heidän roolinsa tulee vain kasvamaan tarinassa tulevalla kaudella

-Kaikki nämä pelaajat edustavat juuri niitä arvoja, joita haluamme jatkossakin vaalia. Pojat ovat tavoitteellisia, työteliäitä ja pelirohkeita pelaajia, Härmä kommentoi jatkosopimuksen tehneitä pelaajia.

1998-syntynyt Mikko Laakso aloittaa ensi kaudella kolmannen Näätäkautensa, ensimmäisellä kaudella paras vire löytyi pudotuspeleissä. Tällä kaudella suorittaminen on ollut myös tehollisesti tasaisempaa alusta-alkaen ja Laakso onkin ollut erittäin suuressa pelillisessä roolissa koko kauden ajan. Kaikkiaan Laakso on tehnyt salibandyliigassa 81 ottelussa 36+40 tehopistettä.

Latvialainen Morics Krumins on asettunut Pirkanmaalle tukevasti ja ensi kausi onkin Kruminsille jo kuudes Näätäpaidassa. Krumins on fyysisen pelaamisensa lisäksi tehnyt myös hyvin tehoja viime kausina. Kaikkiaan 119 ottelussa on syntynyt tehot 62+43.

1999-syntynyt Joonatan Kovanen siirtyi täksi kaudeksi Näätiin NST:n divarijoukkueesta ja liigavauhtiin tottumiseen vei alkuun ymmärrettävästi hieman aikaa, Kovanen on kuitenkin parantanut jatkuvasti ja viime kierroksilla löytänyt paikkansa myös ylivoimakentällisestä. Kovanen on tehnyt debyyttikaudellaan liigassa 19 ottelussa kelvolliset tehot 7+10.

Joukkueen rakentaminen jatkuu ja kiikarissa on myös joukkueen nykyisten pelaajien ulkopuolelta kärkiosaamista ensi kauden joukkueeseen.