22.03.2009

Kaunis kevätpäivä houkutteli lukemattoman määrän tamperelaisia Näsijärven jäälle ja muutama sata saapui Tampere Areenaan seuraamaan toista karsintapeliä. KrP oli edellisenä päivänä napannut 1-0 johdon ottelusarjassa mukavalla 9-3 voitolla.

Esittelyssä espoolaiset näyttivät olevan valmiiksi lyötyinä. Kengän kärkien ja kenttäviivoituksen tuijottelu poikkesi paljon kauden aikana nähtyjen liigaporukoiden esittelystä. Pelissä sen sijaan näkyi intiaanien taistelu. KrP:n pelikirjaa oli tutkittu edellisen pelin jälkeen ja puolustuspään terävöittäminen oli tae voitolle.
Alkutahdit lähtivät kuitenkin Heikki Rantalan lavasta 7.29 kohdalla. Nopeat vastaiskut olivatkin lähinnä parhaiden maalipaikkojen tae, sillä muuten keltapaidat onnistuivat KrP:n poikkisyötöt peittämään. Kallioniemi tasoitti ja erän lopulla Markus Helelä sai lahjaksi pallon KrP-puolustukselta ja löi ohi Ossi Lahden.
Toinen erä ei hienouksia tarjonnut. Kotijoukkue löi päätään hyvin poikkisyöttöjä katkoneeseen vieraspäätyyn tai sitten se viimeinen ratkaisusyöttö meni ohi lavasta. Toisessa päässä ökymiehet West Endistä naputtivat kaksi pikamaalia, Antti Erikoisen kuitatessa 1+1.
Kolmas erä ja tasan 48.00 kellossa peli vaikutti taputellulta Kallioniemen pyörähdettyä maalintekoon kolmannen kerran pelissä. Kavennusosuma tuli kuitenkin jo seuraavalla kerralla identtisellä tavalla Rantalan avausmaaliin, tällä kertaa Jarkko Lakasen lavasta.
Vajaat 8 minuuttia ennen loppua Pekka Leppänen sohi läheltä KrP:n kahden maalin päähän ja käytännössä yhtä päätä pelattiin. Tosin välillä Espoo sai muutaman maukkaan 3-1 –hyökkäyksen kotijoukkueen innokkaan hyökkäyksen seurauksena.
55.47 Indiansin Speciality jäähylle ja KrP yv:lle. Paikkoja oli parikin, kunnes pallon menetyksestä Heikki Rantala joutui rikkomaan jäähyn arvoisesti. Heti perään Rantalan viereen istutettiin Sami Vatanen ja syntyneen 4-3 ylivoiman aikana Stefan Korhonen sai lapioida takatolpilta lähes tyhjiin 3-6 johto-osuman. Toni Katajiston viimeinen kavennusmaali 58.04 antoi lyhytaikaista toivoa, mutta edes 6-5 ylivoimalla kunnon paikkoja ei syntynyt Pekka Lampilan maalille.
Summerilla voitot tasan 1-1 ja Indianseille karsintapelien ensimmäinen voitto.
Mitään huippusalibandya päiväpeli ei yleisölle tarjonnut. KrP:n tämän kauden kallein tuomarikaksikko Ehro-Kylmämaa jatkoi hyviä otteita ja istutti ukkoa penkillä tasaiseen tahtiin.
KrP:lle siunaantui paremmat paikat pelissä, mutta viimeistely oli taas liigapelien tasolla. Kreditit myös Rastaan valmennuskeinoille, sillä keltapaitojen hyvä oman pään sumppu tappoi poikkisyötöt kovalla prosentilla. Ihmetystä kuitenkin herätti se seikka, että Indiansin johtaessa peliä ja tuomarilinjan jopa välillä soveltuen paremmin Indiansin pelityyliin, oli vierasaitoissa jatkuvasti huomauttamista tuomaritoimintaa kohtaan. Indiansin paras tehoissa oli 3+0 Kallioniemi, pelillisesti kuitenkin Markus Helelä oli näkyvin. Helelän nimi on tullut Mediavastaavalle tutuksi divarin pistepörssistä, lähinnä sieltä kärkipäästä. Nyt ensimmäistä kertaa miehen nähneenä voi huoletta sanoa, ettei mies ollut lähellekään se mielikuvan näköinen, mikä itsellä oli päässä divarin pörssijyrästä. Vaaleatukkaisena mies olisi kuin ilmetty Riku Kekkonen Turusta.
KrP:llä merkityksettömiä pisteitä haalivat Rantala ja Lakanen 1+1.
Sarja on sitten taas tasan, torstaina pelit jatkuvat Leppävaarassa ja viikonloppuna sarja on jommallekummalle katkolla Tampereella.