15.06.2014

Näätälauman kaksi edellistä kautta ovat sujuneet hyvin mollivoittoisesti, viime kaudella sarjapaikka lunastettiin vasta karsintojen kautta. Joukkuetta lähdettiinkin uudistamaan tulevalle kaudelle, keväällä tuli osittain sattumalta ja osittain tarkoituksella jonkinverran muutoksia ja onkin mielenkiintoista nähdä kuinka uusiutunut joukkue aloittaa yhteisen liigataipaleensa.

Poislähteneistä peräti neljä siirtyi Sveitsiin, kapteenina toimineen Matti Koskelan uusi seura on Kloten, Lukas Meisterin Wiler-Ersigen, lisäksi Jani Rajala ja Miika Nieminen siirtyvät Sveitsin liigasta tippuneeseen Olteniin. Lisäksi monivuotinen luottopelaaja Visa Rikala siirtyi Helsinkiin 1.divisioonan M-Teamiin opiskeluiden takia. Oikeastaan vain Miro Lehtinen oli lopulta sellainen lähtijä, joka menetettiin kilpailijalle, siirryttyään takaisin vanhaan seuraansa Kooveehen. Loput poisjääneet joko lopettivat pääsarjatasolla tai eivät olisi saaneet jatkosopimusta.

Joukkuetta lähdettiin rakentamaan kohti sitoutuneempaa ja isompaa rinkiä, viime keväänä KrP:llä oli koko loppukevään käytössä vain noin kaksi kentällistä aikuisikäisiä pelaajia. Tämä haittasi luonnollisesti harjoittelua ja rajasi taktisia mahdollisuuksia peleissä. Nyt onkin saatu jalkeille hyvin laaja ja iso rosteri, jota seuran viime vuosina kehittyneet juniorit ovat tukeneet hyvin alkukesän aikana. KrP on harjoitellut päävalmentaja Heikki Luukkosen johdolla noin 40 pelaajan miehityksellä toukokuun alusta alkaen monipuolisesti. Joukkuetta tiivistetään toki lähempänä harjoituspelikauden alkua, mutta on ollut hieno mahdollisuus antaa useammalle juniori-ikäiselle mahdollisuus haistella edustusjoukkueen tuulia ja samalla valmennus on päässyt hyvin kartalle A-juniorien mahdollisuuksista liigatasolle.

Tulevalle kaudelle isoimman remontin koki maalivahtiosasto, uutena nimenä Näätiin saapuu Suomen nuorten maajoukkueessa Joni Järviön aisaparina maailmanmestaruuden voittanut Tomi Aaltonen, joka loukkaantumistensa jälkeen sai pelata vihdoin viime kaudella ehjän kauden 1.divisioonan SBS Wirmon maalilla. Nuoresta iästään (92-synt) johtuen Aaltosen parhaat päivät ovat vielä edessäpäin. Aaltosen aisaparina mahdollisuuden saa lahjakas nuorten maajoukkueringissä oleva 1997-syntynyt Santtu Pohjonen, joka haisteli jo viime kauden liigajoukkueen ilmapiiriä kolmosmaalivahtina.

Puolustuspään tukipilarit Joni Henttonen ja Ville Kangasmäki jatkavat Näätalaumassa, lisäksi esimerkiksi kokenut luuta Lasse Salminen elää uutta uraa puolustajan paikalta. Tunnetuimpana nimenä KrP:n viime kausina vuotanutta alakertaa on saatu paikkaamaan kokenut arvokisakävijä, peräti neljät MM-kisat Tsekin paidassa ja muun muassa kaksi kautta Ruotsin liigaa pelannut Milan Garcar, joka tuo valtavasti johtajuutta ja fyysisyyttä takalinjoille. Lisäksi esimerkiksi OLS:n A-junioreissa mestaruuden voittanut 1995-syntynyt Kalle Keskitalo ja 1996-syntyneiden maajoukkuerinkiin noussut KrP-kasvatti Elmo Luoto tulevat olemaan mielenkiintoisia seurattavia. Uusina puolustajina mukaan on tullut myös Ilveksestä siirtyvä Sami Ärlig sekä Kooveen A-junioreiden kapteeni Jussi Asunta.

Hyökkäyspäässä tahtia tulevat varmasti heiluttamaan entiseen tapaan etenkin Henri Johansson ja Tommi Merto, mutta mukaan on myös saatu mielenkiintoisia uusia nimiä. Happeessa Suomen mestaruuden voittanut ja ykkösylivoiman kapellimestarina toiminut Johannes ”taikuri” Jokinen palaa vuoden tauon jälkeen Näätalaumaan ja saa varmasti ison pelillisen vastuun. Classicissa pieneen rooliin jäänyt monipuolinen Ossi Ojala saa KrP:ssä vihdoin ansaitsemansa kunnollisen näytönpaikan ja tulee yllättämään monet. Lisäksi Kooveen ykköskentässä viime kauden yli piste per peli tahdilla pelannut Antti Naskali saapuu aiheuttamaan hämmennystä vastustajien puolustuspäähän omalla persoonallisella pelityylillään. On myös todella mielenkiintoista nähdä mihin pystyvät liigatasolla Classicin A-junioreissa kovaa jälkeä viime kaudet paukuttanut Tomi Kolkkanen sekä Unkarilainen Domokos Racz, joka on tutustunut Suomalaiseen salibandyyn jo kahden kauden ajan, ensin Classicin A-junioreissa ja viime kauden Ilveksen 1.divisioonajoukkueessa. Rouhijaosaston Ville Ollikainen teki paluun Näätäpaitaan kolmen Ilveksessä vietetyn hyvin vaihtelevan kauden jälkeen (nousu liigaan, tippuminen divariin, tippuminen 2.divariin) sekä Henry Kuosmanen saapui Kooveen A-junioreista hakemaan uusia tuulia uralleen.

  • On ollut hienoa aloittaa uusi projekti uuden joukkueen kanssa, yhteinen matka on vasta alussa, mutta joukkue on ottanut lupaavia ensiaskeleita yhdessä ja sitoutunut hienosti yhteiseen projektiin. Aikaisempaan on myös selkeää parannusta se, että useammalla pelaajalla on pidempi kuin yhden kauden sopimus, jolloin jatkuvuus ja sitoutuminen on varmemmalla pohjalla, luonnehtii päävalmentaja Heikki Luukkonen.
  • Mukaan on saatu paljon motivoituneita pelaajia, joilla on halu näyttää ja kehittyä eteenpäin urheilijoina, kaikkiaan olen todella tyytyväinen nykyiseen joukkueeseen, voisi sanoa, että nyt on jalkeilla valmentajan näköinen joukkue. Tällä hetkellä tekeminen tähtää siihen, että saadaan luotua joukkueeseen sellainen ilmapiiri, jossa jokainen pystyy antamaan itsestään joka ilta parhaansa harjoituksissa ja peleissä, jatkaa Luukkonen.

Alla joukkueen sopimustilanne kokonaisuudessaan, lisäksi neuvottelut ovat parhaillaan kesken kahden ulkomaalaispelaajan kanssa. Sopimuspelaajien lisäksi ringissä tosiaan useampi oma juniori, joilla mahdollisuus napata paikka lopullisesta joukkueesta.

Maalivahdit

Tomi Aaltonen (SBS Wirmo)

Joona Lehtinen (farmijoukkue)

Santtu Pohjonen

Puolustajat

Aleksi Anttila

Jussi Asunta (Koovee A-jun)

Milan Garcar (Tatran, CZE)

Joni Henttonen

Ville Kangasmäki

Kalle Keskitalo (OLS A-jun)

Jare Koskela

Elmo Luoto

Lasse Salminen

Sami Ärlig (Ilves)

Hyökkääjät

Vesa-Matti Isokallio

Henri Johansson

Johannes Jokinen (Happee)

Tomi Kolkkanen (Classic A-jun)

Henry Kuosmanen (Koovee A-jun)

Henri Mattila (try-out)

Markus Mattila

Tommi Merto

Jussi Mustalahti

Antti Naskali (Koovee)

Ossi Ojala (Classic)

Ville Ollikainen (Ilves)

Domokos Racz (Ilves)

Janne Suoniemi

Jesse Vainio