05.01.2014

316 joukkuetta teki Helsinki Floorball Cup 2014 -turnauksesta osallistujamäärältään suurimman Suomessa tähän mennessä milloinkaan pelatun salibandyturnauksen.

HFC 2014 -turnauksen konsepti ja Pojat 2002-s. Kilpa-sarjaan osallistuvat joukkueet vaikuttivat etukäteen kaikin puolin niin mielenkiintoisilta, että myös E02 Starsissa tehtiin taannoin päätös lähteä jälleen mittauttamaan omia taitoja myös pääkaupungin kirkkaampiin valoihin.

Stars oli sijoitettu E02-pojat Kilpa-sarjan B-alkulohkoon yhdessä Tapanilan Erä Hyeenojen, Tikkurilan Tiikerit Lämärit Black’in ja SB-Pro Gebardien kanssa. Näistä ensimmäiseksi ja viimeksi mainitut olivat Starsille vastustajina ns. uusia tuttavuuksia.

Starsin avausvastustaja oli Tapanilan Erä Hyeenat. Vastustajasta ei ennen peliä ollut oikeastaan mitään muuta tietoa kuin että se oli 2002-s. ikäluokan Helsinki Floorball Cupin vuoden 2013 Mestari. Hyeenat oli tuolloin kaatanut puolivälierässä Oilers Scorpionsin, välierässä TPS Torpedon ja finaalissa Tapanilan Erä Sudet. Nuo kaikki kolme joukkuetta ovat myös Starsille entuudestaan tuttuja vastustajia, joten todella kovaa vastusta Hyeena-laumalta tuon tiedon valossa odotettiin.

Erä Hyeenat sinnittelikin aluksi hienosti Starsin vauhdissa mukana, tilanteen ollessa avauserän jälkeen niukasti 2-0 Starsille. Mutta kun Stars iski 2.erän alkuun kaksi nopeaa lisäosumaa, taisi Hyeenojen selkäranka katketa pahanpäiväisesti. Stars voitti 2.erän peräti 10-0 ja siten koko ottelun murskaavasti 12-0.

Perjantain toisessa ja todellisessa myöhäisottelussa (ottelu alkoi vasta klo 20:40 !) vastaan asettui Tikkurilan Tiikerit Lämärit Black. Kyseinen vastustaja oli tuttu TFT 2013 -turnauksesta, joten jotakin ennakkokäsitystäkin vastustajasta oli.

Lieneeköhän myöhäinen ajankohta ja päivän touhuamiset verottaneet energioita, mutta aivan hirvittävää vauhtia ottelussa ei kumpikaan joukkue pitänyt. Stars piti kuitenkin koko ajan huolta siitä, että pysyi ottelussa kuskin paikalla ja nappasi lopulta 6-2 (3-1, 3-1) voiton Tiikeri-ryhmästä.

Starsin lauantain ainoassa ja samalla B-alkulohkon viimeisessä ottelussa vastaan asettui nurmijärveläisen salibandymahdin SB-Pron Gebardit-joukkue. Erittäin urheilullinen ja isokokoinen Gebardi-ryhmä pelasi vauhdikasta salibandya ja erätauolle lähdettiin melkoisen juoksukilpailun jälkeen harvinaisissa 0-0 lukemissa. Starsin 2.erän alun kaksi pikamaalia taisi kuitenkin katkoa ainakin osan Gebardien hampaista ja jälkimmäisessä erässä Stars-maalivahtia ei enää avauserän kaltaisesti ahdisteltu.

Starsille lopulta 3-0 voitto SB-Prosta ja B-alkulohkon voitto puhtaalla pelillä, vakuuttavalla maalierolla 21-2.

B-alkulohkon varsin suvereeni voitto tiesi Starsille myös pääsyä suoraan, ilman puolivälierä-kamppailua, turnauksen välieriin. Starsin välierä-vastustajaksi tulisi Tapanilan Erä Sudet vs. HU-46 Sport puolivälierän voittaja. Vilkaisu lauantai-iltana Tulospalveluun ja vahvistus sille, että sunnuntaina kohdataan välierässä jo kukonlaulun aikaan klo 08:00 alkaen Erä Sudet.

Välierässä Erä Sudet oli päättänyt laittaa kaiken peliin ja haastaa Starsin tosissaan A-finaalipaikasta. Erä Sudet pelasi avauserässä mallikkaasti ja aivan avauserän lopulla se johtikin semifinaalia, parin lähivapari-maalinkin vauhdittamana, jo 1-3. Mahtoikohan Erä Susien pelin jäädyttämisyritykset johtotilanteessa kuitenkin lopulta kostautua, koska Stars vyörytti yhä uudestaan ja uudestaan tilanteita Erä-päätyyn ja tekikin sitten ottelun viimeiset neljä maalia. Lopulta siis 5-3 (2-3, 3-0) välierä-voitto Starsille.

Historian kolmas kohtaaminen (MC 2012 ja MC 2013 jatkoksi) Erä Susia vastaan toi Starsille historian kolmannen voiton Susi-laumasta ja matkalipun HFC 2014:n A-finaaliin.

B-alkulohko taisi osoittautua alkulohkoista lopulta selkeästi kovimmaksi. Näin voisi ajatella siitä, että B-alkulohkon kolmonen SB-Pro Gebardit voitti B-Playoffsien (= alkulohkojen kolmoset ja neloset pelasivat B-Playoffsit) finaalissa C-alkulohkon Pirkat Piraijat. Ja etenkin siitä, että myös B-alkulohkon kakkonen Tikkurilan Tiikerit Lämärit Black raivasi lopulta tiensa A-finaaliin Starsia vastaan. Tiikerit raivasi puolivälierissä tieltään GrIFK Black’in ja välierässä Oilers Scorpionsin. Eli molemmat SSBL Etelä-Suomen viime kauden Eliitti-sarjan finalistit…

Finaalissa puitteet olivat kohdillaan, pelipaikkana idyllisen Campo Sport Centerin isohko 1-kenttä (perjantaina ja lauantaina nähtyjen Luola-Hakaniemen ja Colosseum-Myllypuron sijaan). Ottelun peliaika oli finaalissa 10 minuuttia pitempi, joten turnauksen huipennuksessa aikaa ratkaisujen hakemiseen oli riittämiin.

Finaalissa kenenkään ei tarvinnut enää säästellä voimiaan ja myös Stars otti koneestaan irti kaikki mahdolliset tehot. Stars pelasikin finaalissa turnauksen parhaan ottelunsa ja pokkasi itselleen kulta-mitalit komealla 7-0 (3-0, 4-0) voitolla. Ottelun puoliksi pelanneille Stars-maalivahdeille vielä finaalistakin siis jaettu nollapeli.
Lukemat ovat karut, mutta Tiikerit Lämärit ei ollut finaalissa huono, vaan se olisi nähdyllä esityksellään voittanut melkoisen määrän muita 2002-s. joukkueita.

Tikkurilan Tiikerit Lämärit Black’in HFC-esitysten pohjalta onkin mielenkiintoista nähdä vaihtuuko SSBL Etelä-Suomen Eliitti-sarjan valtikka tulevana keväänä uusiin käsiin…

Mutta, Stars siis kuitenkin veti, ainakin vielä tälläkin kertaa, porukoista kaikkein pisimmän korren ja vei kulta-mitalit sekä Komean Pojan mukanaan kotimatkalle 3-tielle voittamalla turnauksessa kaikki 5 otteluaan, huikealla maalierolla 33-5. Omiin upposi keskimäärin siis vain 1 maali per ottelu ja toisessa päädyssä reppu heilui vastaavasti peräti 6.6-kertaa ottelua kohti.

Onnittelut Tikkurilan Tiikerit Lämärit Black’ille hopea- ja Tapanilan Erä Susille pronssi-mitaleista. Lämpimät onnittelut lisäksi Nokian KrP D01 -joukkueelle D2-jun. Haastaja-sarjan A-Playoffsien hopeasta ja Nokian KrP D00 -joukkueelle D1-jun. Kilpa-sarjan B-Playoffsien kullasta.

Kiitokset myös turnausjärjestäjälle hienosta turnauksesta ja runsaslukuiselle Stars-fanijoukolle aivan upeasta kannustuksesta turnauksen aikana!