29.10.2012

Omassa alkulohkossaan kolmanneksi jäänyt KrP:n C2-98-poikien joukkue raivasi tiensä Sisä-Suomen ja Länsirannikon ylempään loppusarjaan. Ratkaisevassa karsintaottelussa Tampereen Tenniskeskuksella kaatui A-lohkon kolmonen SC TOP maalein 5–3 (3–0, 2–1, 0–2).

KrP pääsi tasaisessa ottelussa niskan päälle jo ensimmäisessä erässä erityisesti kakkosketjun tehojen ansiosta. C1-97-joukkueesta hetkeksi omiensa avuksi palanneet Tatu Heinola ja Pekka Kukkula veivät KrP:n ensimmäisessä erässä jo 3–0 johtoon. Etenkin kolmannessa maalissa oli hiukan tuuriakin mukana. Samaan aikaan Oskari Mäkinen piti vakuuttavasti maalinsa puhtaana.

KrP:n vahvin jakso ottelussa sijoittu toisen erän ensimmäiselle kymmenelle minuutille. Kaikki kolme ketjua pystyivät hallitsemaan peliä ja luomaan vaarallisia paikkoja SC TOP:in maalille. Ensimmäisessä erässä hiukan hermostuneesti pelannut ykkösketju onnistui erässä maalinteossa kahdesti.

Toisen erän lopulla tilanne oli 5–0, ja ottelu oli vahvasti KrP:n hallussa. Sitten SC TOP pääsi hiukan helposti kaventamaan vapaalyönnistä. Tämän jälkeen peli kulku muuttui täysin.

Riihimäkeläiset saivat kavennuksesta lisää itseluottamusta ja karvasivat KrP:n puolustajia entistä rohkeammin. Samalla KrP:n otteista alkoi paistaa hermostuneisuus.

Kolmella hyökkäyskentällä ja vain kahdella pakkiparilla otteluun lähteneen KrP:n oli tarkoitus ottaa penkillä huilanneet pelaajat kentälle kolmannessa erässä. SC TOP:in tiivistettyä omia kentällisiään paine johti kuitenkin päinvastaiseen. KrP joutui ottamaan erässä kolme rangaistusta. Niinpä pelikuormitusta jouduttiin keskittämään alivoiman erikoismiehille.

Tässä vaiheessa kentälle päässyt Jopa Kuittinen osoitti joukkueelle tärkeää esimerkkiä peittämällä laukauksia ja taistelemalla irtopalloista. Kaksi jäähyistä onnistuttiin tappamaan, mutta kolmannessa SC TOP rankaisi ja nousi jo kahden maalin päähän.

Enempää maaleja ei kuitenkaan tehty ja niin ottelu päättyi KrP:n voittoon maalein 5–3. Voiton palkkiona KrP pääsee muun muassa Kooveen ja LFT:n seuraksi ylempään loppusarjaan. Lohkojako ja otteluohjelma selvinnevät lähiaikoina.