23.09.2013

KrP:n C-pojat hakivat kaksi voittoa alkusarjan ensimmäisestä turnauksesta Jyväskylästä. Ensimmäisessä ottelussa kaatui Suolahden Urho hyvällä pelillä maalein 8–2. Toisessa matsissa voitettiin ”paikallisvastustaja” Ylöjärven Pallo niukasti 8–7. Pelin tasossa ei ollut kehumista, mutta jännitystä oli ainakin riittämiin.

C-poikien pelaajarinki on kärsinyt koko alkukauden loukkaantumisista ja muista vastoinkäymisistä. Niinpä alkusarjan avausturnaukseen jouduttiin pyytämään apuvoimia peräti kolmesta muusta KrP:n joukkueesta. C-poikien avuksi kiirehtivät viime vuoden kapteeni Juho Väinölä (B2), C2:n kilpajoukkueen Anton Roth ja Oskari Mäkinen sekä Osku Laaksonen ja Joonas Järvenpää C2:n haastejoukkueesta.

Turnauksen tavoitteena KrP:llä oli organisoitu puolustuspeli, jonka avulla pyrittiin saamaan samalla pallonhallinta omalle joukkueelle. Avausottelussa tehtävää helpotti se, että Suolahden Urho tuntui antavan aloitteet suosiolla KrP:lle. Joukkue käyttikin karvauksen puuttumisen hyväkseen ja rakenteli peliä tavallista maltillisemmin. Onnistuneet syötöt seurasivat (ainakin välillä) toinen toisiaan.

Peli ei silti ajautunut tuloksettomaksi pyörittelyksi vaan ensimmäisessä erässä KrP onnistui kahdesti ja toisessa erässä peräti neljästi. Samaan aikaan Urho pystyttiin pitämään yhtä takaiskumaalia lukuun ottamatta poissa vaarallisilta tekopaikoilta. Pelin jo ratkettua Urho pääsi tekemään kolmannessa erässä toisen maalinsa, kun Krp maalasi päätöserässä kahdesti.

Vaikka KrP:n hallinta oli tulosta koko joukkueen hyvästä pelistä, maalintekijöinä loistivat yllättävän harvat nimet. Joukkueen kahdeksasta maalista Tuomas Töyrylä teki peräti viisi. Muita maalintekijöitä olivat Eero Heikkilä (2+1) ja Olli-Pekka Laakkonen, joka sai lisäksi kaksi syöttöpistettä. Epäitsekkäästi pelanneen Juho Väinölän pistesaldo oli (0+3). Syöttöpisteille pääsivät lisäksi Joni Rantala (0+1) ja Joona Joutsimäki (0+1).

Ilahduttavaa pelissä oli myös 99-poikien ennakkoluuloton esitys. Oskari Laaksosen pelirohkeus oli jäätävää, ja myös Joonas Järvenpää hoiti puolustustehtävät mallikkaasti. Anton Roth haki aktiivisesti tekopaikkoja ja järjesti niitä myös muille. Riku Mattila maalissa selvitti harvat tilanteet varmasti ja tyylillä.

Toiseen peliin KrP:n vastustajaksi tuli pitkästä aikaa vanha taistelukumppani Ylöjärven Pallo. Ottelun kiinnostavuutta lisäsi se, että viisi KrP:n pelaajaa oli aiemmin pelannut myös YPA:n paidassa. Sen sijaan että tämä olisi tuonut otteluun lisää latausta, KrP lähti otteluun reteästi takki ja sepalus auki. Edellisen pelin tiiviistä joukkuepuolustamisesta ei ollut tietoakaan. Niinpä taistelutahtoinen YPA pääsi iskemään nopeilla vastahyökkäyksillä.

Edellisessä pelissä tehottomuuttaan tuskastelleiden ylöjärveläisten onni kääntyi, ja pallo löysi välillä yllättävästikin tiensä KrP:n verkkoon. KrP:n hyökkäyspelistä puuttui järjestelmällisyys. Se pysyi silti ottelussa mukana yksittäisten väläysten ansiosta. Pelaajille ja valmentajille ottelun seuraaminen oli yhtä tuskaa, mutta yleisöä jatkuva maalien mättäminen varmasti viihdytti.

Ensimmäisen erän jälkeen ottelu oli tasan 2–2. Toisen erän jälkeen YPA johti peliä maalein 5–4 ja kolmannen erän alussa se siirtyi jo kahden maalin johtoon. Ottelun käänne koettiin ajassa 31.13, jolloin Patrik Mäkelä (3+0) karvasi pallon YPA:n alimmalta puolustajalta ja toi KrP:n maalin päähän. Hetken kuluttua KrP johti peliä jo maalein 7–6, mutta heti perään YPA tasoitti taas hiukan onnekkaalla ylivoimamaalilla.

Muutama minuutti ennen loppua seurasi ottelun kliimaksi. Koko ottelun pallovarmuutta uhkunut Osku Laaksonen (2+0) purjehti omalta maalilta läpi kentän ja ohitti YPA:n pelaajat yksi kerrallaan. Kuljetus näytti jo pysähtyvän YPA:n Matias Aleniuksen suojuksiin, mutta kaikkien yllätykseksi Osku onnistui kiertämään vielä maalivahdinkin ja pääsi pistämään pallon nollakulmasta tyhjään verkkoon.

Oskun mahtituuletuksiin taittui YPA:n selkäranka ja ottelu vietiin päätökseen numeroin 8–7. Kotimatkalle lähti helpottunut joukkue, joka ei luultavasti halua toistaa samanlaista jännitysnäytelmää.

Patun ja Oskarin lisäksi ottelussa pääsivät pisteille kaksi upeaa poikittaissyottöä antanut Anton Roth (0+2), Joni Rantala (1+0), Tumppi Töyrylä (1+0), Juho Väinölä (1+0), Janne Kouhia (0+1), Joonas Järvenpää (0+1) ja O-P Laakkonen (0+1).