20.08.2011

Nokian KrP matkasi lauantaiksi Ruotsiin kohtaamaan takavuosien menestysjoukkueen Balrog Oilersin. Balrog pelasi periruotsalaista salibandya kahden ketjun peluutuksella ja puhtaasti vastaiskuilla. Joka olikin huolimattomasti ja näennäisesti peliä hallinneelle KrP:lle täyttä myrkkyä.

Ottelun alussa KrP ihmetteli vastustajansa kovaa fyysistä voimankäyttöä ja monipuolista mailatekniikkaa ja päästikin Balrogin lähes ilmaisilla maaleilla jo 4-1 johtoon. Toiseen erään tuli sisuuntunut KrP ja toikin erän aikana pelin jo tasoihin. Seuraavalla erätauolla tapahtui kuitenkin jälleen pelaajien pääkopissa jotain, sillä viimeiseen erään KrP:n ajatukset olivat kaukana itse pelistä, liekö jo Viking Linen tanssilattioilla, mutta hyökkäyspään löysä pelaaminen, pahat pallonmenetykset sekä aivan liian pehmeä pelaaminen antoivat Balrogille vastahyökkäyspaikkoja kerta toisensa jälkeen. Lopulta pelin päättyessä maali-iloittelun jälkeen Balrogin 12-7 voittoon.

KrP:n päävalmenja Mika Myllyniemellä suurinta huolenaihetta antoi huolimaton pallollinen pelaaminen, etenkin hyökkäyspäässä. — Tällä hetkellä suurin parantamisen kohde on hyökkäyspään pelaaminen. Aivan liikaa ajaudutaan laitoihin ja kulmiin, suoraviivaisuus puuttuu ratkaisussa ja nähdään siirtelyä, näpertelyä ja turhia lättyjä, tilanteissa jolloin pitäisi tylysti ratkaista. Tämä näkyy tällä hetkellä harjoituksissa ja tietenkin se heijastuu vielä voimakkaammin pelitilanteissa. Tähän on nyt 4 viikkoa aikaa saada muutos ennen kauden alkua, muuten vastustaja toisensa jälkeen lähtee meitä vastaan 2 pistettä rikkaampina, rankaistuaan ilmaisista vastaiskupaikoista, Myllyniemi kertoo.

KrP:n uusi Sveitsiläisvahvistus Benjamin Reusser oli ensimmäistä kertaa mukana tultuaan Suomeen perjantaina päivällä. — Hänen kohdallaan pitkä matkustus, ensin 40 tuntia Suomeen autolla ja junalla sekä suoraan laivalla Ruotsiin näkyi vielä otteissa väsymisenä loppua kohden, mutta kaikkiaan todella lupaavan tuntuisia otteita ja näki heti että pelikäsitys ja puolustuspeli on kunnossa, Myllyniemi kehuu.

— Yksittäisiä onnistujiakin pelissä löytyi ja etenkin puolustuksessa Jesse Vainio ja Pavel Brus pelasivat mallikkaasti. Widgrenin Petri pääsi jo paremmin mukaan ja pystyi vastaamaan vastustajan fyysisyyteen. Lisäksi Jani Rajala tuli todella lupaavasti sisään 3.erään peliin päästyään tehden muunmuassa maalinkin.

— Tässä on nyt 4 viikkoa aikaa korjata oman pelin ongelmakohtia. Ensi viikonloppuna jatketaan taas kolmen pelin muodossa Seinäjoella, joten siellä on jo syytä odottaa varsinkin omiin menneiden maalimäärien pudotusta, muuten kaudesta tulee pitkä ja raskas, Myllyniemi lopettaa.

KrP:n maalintekijät ottelussa: