19.03.2014

Nokian KrP:n A-juniorit eli tuttavallisemmin A-näädät pääsevät jatkamaan hyvin mennyttä kauttaan karsimalla A-SM sarjassa 11 sijoittunutta NST:tä vastaan ensi kauden A-SM sarjapaikasta. Kaukana ei ollut suora nousukaan, sillä viime viikonloppuna Vantaalla pelatussa turnauksessa KrP pelasi suorasta noususta lohkoykkösten välisessä ottelussa Tikkurilan Tiikereitä vastaan. Tiikerit voittivat ottelun lopulta maalein 2-1, voittoon astikin oli täydet mahdollisuudet, mutta pieni jännitys ja lyhyt valmistautumisaika edellisestä pelistä veivät Näätien pelistä parhaan terän. Tiikerit oli parempi ja terävämpi ansaiten suoran nousun SM-sarjaan.

Karsintasarjassa A-SM sarjapaikkaan vaaditaan 2 voittoa ja KrP:lla on sarjassa kotietu. Kotietua suurempi asia on kuitenkin peliaika, joka on näissä peleissä 3×20 min tehokkaana, A-1.divarissa ja divarin karsintalohkoissa peliaika on 3×15 suoraa aikaa, joten koko kauden täysimittaisia pelejä pelanneena SM-sarjajoukkue saa suuren edun. Tosin KrP:lla osa pelaajista on täysimittaisia pelejä pelannut Miesten liigassa, 2.divarissa farmijoukkueessa ja B-junioreiden SM-sarjassa tällä ja edelliskaudella, mutta tällä joukkueella yhteiset täysimittaiset pelit rajoittuvat alkukauden harjoitusotteluihin.

Näädät asettivat jo kesällä tavoitteekseen nousun A-SM-sarjaan, tätä kovaa tavoitetta tukemaan pelattiin tarkoituksella todella kovia harjoituspelejä jo alkusyksystä, vaikka joukkue ei todellakaan ollut vielä hitsautunut sellaiseksi kuin se tällähetkellä on. SPV:tä (2 kertaa) ja Kooveeta vastaan taisteltiin täysin jopa voitoista, mutta TPS oli Turussa selkeästi parempi, joten jonkunlainen kuva omasta tasosta on suhteessa SM-sarjajoukkueeseen.

Karsintasarjan vastustaja NST:stä on jonkunverran tietoja, mutta ottelusarjat tuovat aina omanlaisen jännitteen ja leiman otteluihin, lisäksi isot panokset vaikuttavat varmasti pelin luonteeseen. Tosiasiahan on, että enemmän paineita näissä peleissä on aina SM-sarjapaikastaan pelaavalla joukkueella.

SM-sarjapaikka olisi iso asia koko seuralle, koska sinne pääsystä ei B- ja C-junioreiden tapaan karsita vuosittain. Joten A-näädät toivovat, että koko seuraväki saapuu runsain joukoin Raholaan lauantaina eikä kannustamistakaan missään nimessä kielletä. Otteluun on vapaaehtoinen ja vapaavalintainen pääsymaksu tukemaan A-junioreiden toimintaa. Karsintasarja jatkuu heti sunnuntaina 23.3 Lappeenrannassa, mahdollinen kolmas ottelu pelataan lauantaina 29.3 Raholassa.

Seuraa heitä:

Samuli Segerman:

Joukkueen toiseksi nuorin, mutta kuitenkin sananmukaisesti pelimies! Kasvanut ja kehittynyt tällä kaudella hurjasti Näätä-akatemiassa, Segeriä ei pysäyty mikään, jos vaan muistaa laittaa oikeaa juustoa eväsleipien väliin!

Santtu Pohjonen:

1997-syntynyt maalivahti, mutta kuitenkin joukkueen selkeä ykköstorjuja. Edessä loistava tulevaisuus, jos vaan jaksaa tehdä hommia!

Samuli Korhonen:

Ei varmasti voita taitokisoja eikä pistepörssiä, mutta jos kilpailtaisiin joukkuepelaajasta, niin tämä mies olisi saletisti kärkipäässä. Ottaa enemmän peittoja, kuin moni maalivahti torjuntoja ja uhrautuu joukkueen eteen. Loistava alivoimapelaaja!

Jare Koskela:

Ollut monta vuotta jo A-junioreiden kantava voima, vaikka joukkueet eivät aina niin häävejä kokonaisuudessaan olekaan ollut. Huikea syyskausi ja hieman vaisumpi kevätkausi, vieläkö nostaa kerran tasoaan ja ottaa joukkueen reppuselkäänsä tärkeimmissä mahdollisissa otteluissa! Karsinnat hieno päätös junnu-uralle!

A-SM karsintasarja 1.ottelu Nokian KrP – NST lauantaina 22.3.2014 kello 18.30 19.00 Rahola Areena, BE THERE!