13.10.2013

Nokian KrP A:n sarjakausi käynnistyi sunnuntaina 13. lokakuuta Maskussa. Vastaansa näätäryhmä sai ennakkoon arveltuna ehkä alkusarjan kaksi kovinta joukkuetta. Tosin nokialaisilla ei ollut ennen peliä selkeää kuvaa vastustajista tai omasta tasostaan versus lohkon muut joukkueet.

Nokian KrP – FBC Turku 5-2 (2-1, 1-0, 2-1)

Ensimmäinen peli pelattiin FBC Turkua vastaan. FBC on viime vuodet ollut niin B- kuin A-ikäisissäkin KrP:lle liian kova vastus. Tällä kertaa molemmat joukkueet joutuivat lähtemään otteluun ilman optimirosteria. KrP:ltä puuttuivat muun muassa liigadebyyttinsä hiljattain saanut Aleksi Anttila ja harjoitusotteluiden pistepörssin kärkinimi Aku Petälä. FBC:llä kokoonpanohaasteet olivat ilmeisesti vieläkin suuremmat. Mutta sota ei kahta hyvääkään miestä kaipaa ja vastuunkantajia KrP:stä löytyi.

Ensimmäisen erän tunnustelun jälkeen vauhdikkaan ja tasokkaankin ottelun vei näätälauma voittaen jokaisen erän maalilla. FBC pelasi taidokasta, nopeaa ja teknistä salibandyä, mutta kuten aina, maalit ratkaisevat. Voittajajoukkue on täynnä onnistujia, mutta kaksi pelaajaa nousee ylitse muiden: maalilla Santtu Pohjonen (-97) oli lähes ilmiömäinen ja hyökkäyspäässä Jare Koskela viimeisteli hattutempun. Puolustajista katsomoraati nosti ykkösonnistujaksi fyysiseen peliin pystyvän Santeri Nihdin. KrP B-ikäluokan aiemmin taidokkaita otteita esittänyt ”junnukenttä” sai ensikasteensa A-ikäluokan sarjapeleissä onnistuen tällä kertaa vain kohtuullisesti.

Sheriffs – Nokian KrP 3-6 (1-2, 1-1, 1-3)

Noin tunnin tauon jälkeen pelit jatkuivat ja vastaan asettuivat Sheriffit Kaarinasta. Joukkue oli toisen tyyppinen kuin FBC. Fyysinen ja urheilullinen, mutta ei niin tekninen tai taitava. Sheriffit pyrkivät pitämään näädät kurissa kovilla kontakteilla ja pitkillä pystypalloilla siinä kuitenkaan täysin onnistumatta. Lainvalvojat siirtyivät johtoon KrP:n puolustusvirheestä jo pelin toisella minuutilla, mutta pääosin nokialaisten tehoista läpi sunnuntaipäivän vastannut ykkösnyrkki vastasi nopeasti Jussi Mustalahden viimeistellessä tasoituksen. Samuli Nihti siirsi näädät vielä johtoon ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla. Sen jälkeen KrP johti ottelua koko loppupelin. Niukasti, mutta kuitenkin.

Ensimmäistä peliä heikkotasoisemmaksi jäänyt ottelu piti sisällään muun muassa molempien joukkueiden epäonnistuneet rangaistuslaukaukset ja ylivoimapelit. Viimeisellä vitosella näädät tekivät kolme maalia ja peli päättyi ottelutapahtumiin nähden liiankin selvästi nokialaisille 6-3. Tässäkin ottelussa maalivahti Santtu ja hyökkääjä Jare onnistuivat. Valmennus halusi antaa papukaijamerkit vielä kaarinalaisten fyysisyyteen fyysisyydellä vastanneelle Elmo Luodolle, liikkuvuudellaan loistaneelle Jussi Mustalahdelle ja ehkä parhaan pelinsä pelanneelle Niko Nurmiselle. Katsomoraati jakoi ilman hajaääniä sunnuntain kahden pelin MVP-tittelin Santtu Pohjosen ja Jare Koskelan kesken.

Vastuuvalmentaja Mika Myllyniemi oli tyytyväinen sarjan starttiin. Joukkueen taso tuli mitattua ja molemmat ottelut voitettiin. Samoin esille nousivat seikat, joita seuraavien viikkojen aikana on hiottava ja kehitettävä.

Nokian KrP A jatkaa SSBL:n sarjaa 9.11. Ylöjärvellä, jolloin vastaan asettuvat SBS Masku ja AFC Hirvensalo. Sitä ennen ikäluokista -93 – 97 koottu KrP A-juniorit pelaa harjoituspelejä sekä osa joukkueen pelaajista osallistuu B:n SM-sarjaan ja Miesten liigapeleihin.

Ottelukuvia:

Nokian KrP – FBC Turku
http:// annepohjonen.galleria.fi/kuvat/ KRP+A-1+Div+2013.10.13+Masku,+K rP-FBC+Turku+%285-2%29/

Sheriffs – Nokian KrP
http:// annepohjonen.galleria.fi/kuvat/ KRP+A-1+Div+2013.10.13+Masku,+S heriffs-KrP+%283-6%29/

Nokian KrP A kiittää Anne Pohjosta ottelukuvista!