19.11.2009

Pekka Nieminen latisti KrP:n kärkipaikan sarjassa

• Seppo Auvinen

Salibandyliigan paikalliskamppailussa keskiviikkoiltana Tampere Areenalla riitti jännittämistä alusta loppuun saakka ja vieläpä jatkoajalle saakka, kun Nokian KrP ja Koovee kohtasivat yli 800 katsojan edessä. Joukkueet päätyivät jatkoajankin jälkeen pistejakoon maalein 6-6 (2-0, 2-2, 2-4, 0-0). Näin molemmat nousivat 12:een pisteeseen tasoihin sarjaa johtavan SSV:n kanssa, jolla on yksi ottelu vähemmän pelattuna kuin KrP:lla ja Kooveella. Viime kaudella KrP hankki runkosarjan (26 ottelua) 13 pistettä ja nyt tuo pistemäärä on tullut jo kymmenessä ottelussa, joten eteenpäin ollaan menty ja rajusti.
-Meillä oli hyvä latinki alusta asti ja vietiin peliä kiitettävästi. Toisen erän alku oli löysää koko joukkueelta ja se kostautui erän alun Kooveen Daniel Pappin kahdella maalilla, toteaa KrP:n päävalmentaja Mika Myllyniemi.

KrP aloittikin hienosti tehden avauserässä alle 11:ssa minuutissa kaksi maalia ja viimeistelijöinä olivat illan nokialaishahmoksi noussut joukkueen kapteeni Heikki Rantala sekä Jarkko Lakanen.
-Vaikka Koovee tulikin toisen erän aluissa tasoihin, löytyi jalkaa meiltä lisää ja hetken päässtä olimme jälleen kahden maalin karkumatkalla. Kun Rantalan Heikki oli tehnyt kaksi maalia lisää pistesaldoonsa, näytti hyvältä. Olisihan se ollut hienoa lähteä erätauolle 5-2-tilanteessa, mutta Niemisen Pekka vastapuolella otti varmasti varmaltakin näyttävät tilanteet haltuunsa. Mies piti huolen, ettemme ole nyt sarjan kärkipaikalla.
Heti kolmennen erän avausminuutilla Koovee iski ylivoimalla kavennuksen, mutta KrP ei tästä häkeltynyt, vaan meni Henri Johanssonin ja Veli-Matti Hynysen maaleilla 6-3-johtoon.
-Tuon jälkeen meillä oli 2-3 maukasta 2-0-vastaan ja 2-1-vastaan hyökkäykset, mutta Pekka Nieminen paransi peliään koko ajan eikä päästänyt enää maaleja. Terävyys meiltä puuttui. Taidettiin ottaa välillä liikaakin riskejä. Ei meillä hyvän olon tunnetta tullut missään vaiheessa, toteaa KrP:n kapteeni hattutempun tehnyt Heikki Rantala.
KrP:n musta hetki otteluun sattui ajassa 54.26 ja 54.37, kun Koovee iski kaksi nopeaa maalia tullen jo maalin päähän. Kooveen kova painostus palkittiin ajassa 57.31, kun Ville Matikainen tasoitti ottelun. Kummallakin oli vielä paikat voittomaalin tekoon, mutta niissä ei onnistuttu. Jatkoajalla yritettiin, mutta tuloksettomasti.
-Olen tällä kertaa tyytyväinen pisteeseen, sillä meiltä puuttui 65 minuuttia halu ja tahto pelaamiseen. Oliko syynä sitten edellisillan kova treeni, en tiedä. KrP oli pikkaisen parempi, toteaa Kooveen päävalmentaja Arto Riihimäki.
Ottelun Kooveen sankari Pekka Nieminen torjui ottelussa 20 kertaa ja KrP:n maalilla Pasi Järvinen 13 kertaa. IS-tähdet menivät kolme tähteä Heikki Rantala, kaksi Henri Johansson ja yksi tähti Kooveen Ville Matikainen. Tähtipelaajat valitsivat nuoriso-ja liikuntatoimenjohtaja Jukka Nieminen ja vapaa-aikapalvelupäällikkö Kaisa Kirkko-Jaakkola.
Pistepörssissö Henri Johansson vankisti vain entisestään kärkipaikkaansa ja nyt on tehtynä 19 maalia ja syöttöjä on plakkarissa seitsemän. +/-tilastossa Henrilla on 18 plussaa. KrP:n toiseksi paras pistenikkari on Veli-Matti Hynynen 9+7.
Nokian KrP:n pelit jatkuvat ensi keskiviikkona, kun joukkue matkaa Tapanilaan ERän vieraaksi. Seuraava kotiottelu on 1. joulukuuta ja vastaan tulee silloin SSV.