27.09.2024

Nokian KrP:n miesten F-liigajoukkue porskuttaa 3 ottelun jälkeen sarjakärjessä tappiottomana, kun viime lauantaina 21.9. pelatussa F-liigan kotiavauksessa tiukan ottelun päätteeksi KrP taivutti SPV:n lukemin 8-7 Nokialaisen kotiyleisön edessä. Seuraavaksi ottelut jatkuvat kahden vieraspelin merkeissä, kun joukkue suuntaa pohjoiseen OLS:n vieraaksi, ja luvassa on back-to-back ottelut lauantaina ja sunnuntaina Kastellissa. Viikonlopun tuplapeleissä löytyy myös mielenkiintoinen näkökulma siltä osalta, että viimekaudella OLS:n paidassa 65 tehopistettä iskenyt Luukas Hyvärinen, Sveitsissä käynyt Valte Karvonen sekä Oululaisten Ex-kapteeni Olli Kinnunen palaavat siirtonsa jälkeen Ouluun ensimmäistä kertaa vieraspaidassa. Lisäksi Roni Tuonosella on kokemusta OLS:n paidasta aiemmalta uraltaan ennen KrP-aikakauttaan.

Alkukauden kolmessa ottelussa Näädät ovat esittäneet raikasta hyökkäyspeliä, ja kesällä tehty työ kamppailupelaamiseen sekä pelinopeuden parantamiseksi on näkynyt jo heti alkukaudesta. Onnistumisia pisteiden merkeissä joukkue on saanut lisäksi laajalla rintamalla, ja kaikki 3 ottelua pelanneet säännöllistä peliaikaa saaneet pelaajat ovat kirjauttaneet vähintään yhden tehopisteen. Ykköskentän laituriparin Ahola-Hyvärinen lisäksi tehojen puolesta on noussut esiin maalipörssiä johtava, pistepörssin toisena oleva Mikko Laakso tehoin 7+1, sekä divarin SaiPasta siirtynyt Aapo Kilpeläinen joka on iskenyt kolmeen otteluun neljä maalia. Lisäksi puolustajapari Olli Arkkila – Topias Simonen on ensiintynyt edukseen, ja Simonen joka on jo muutamalla kaudella vakiintuneesti esiintynyt kolmosparissa, on lunastanut rooliaan kakkosparissa, ja varakapteeni Olli Arkkila puolestaan on ottanut poislähteneiden myötä auenneen alakerran isännän roolin mallikkaasti haltuun. Myös maalivahtipeli on ollut tasokasta heti kauden alusta, vaikka kaksikko Tuomala-Tuononen ei olekaan torjuntaprosenttien kärjessä maltillisemmasta torjuntojen kokonaismäärästä johtuen. Tuomalalla päästettyjen maalien keskiarvo on 4,33 ja Tuonosella puolestaan tasan 3.

Viikonloppuna tuplapelien merkeissä Näätiä isännöivä OLS löytyy runkosarjan sijalta 9. tällä hetkellä kahdella pisteellä Happeesta otetun jatkoaikavoiton myötä neljän ottelun jälkeen. Aineksia suurempaankin pistepottiin on alkukaudesta ollut, kun avausottelussa OLS hävisi Indiansille tiukkojen vaiheiden jälkeen 6-7, Classicille 4-2 vieraissa, sekä ErVille vieraissa 5-4. Joukkue on siis tuttuun tapaan haastanut ja kiusannut isompiaan, mutta samoihin sijoituksiin povattua ErViä vastaan tulosta ei saatu aikaan. Joukkueena OLS on ollut paikoin Näädille sitkeä pala purtavaksi viimekausilla, ja Oululaiset ovatkin raapineet säännöllisen epäsäännöllisesti Näädiltä pisteitä ja vähintäänkin olleet toistuvasti aivan kannoilla joukkueiden välisissä otteluissa. Vaikka pelaajaliikenne isompien nimien suhteen Oulusta on ollut ulospäin pitkän aikaa, on OLS:ssa ollut taito löytää uusia nousevia tähtiä joukkueeseensa, ja siitä on myös alkukaudesta saatu jo hieman esimakuakin esimerkiksi OLS:n kaadettua Happeen jatkoajalla kotonaan. OLS:ssa kuitenkin on myös muutamien kokeneiden pelaajien suhteen pysyvyyttäkin, kun OLS-legenda Petri ”Metsuri” Niemelän pääsarjaura jatkuu edelleen, ja mies olikin myös Happee voitossa yksi arkkitehdeistä, ja hänen lisäkseen kokemusta tuo tällä kaudella vasta kertaalleen kokoonpanossa esiintynyt Anssi Välitalo, sekä Niko-Petteri Holappa joka on liigassa debytoinut jo kymmenen vuotta sitten pitäen urallaan muutamankin välikauden alemmissa sarjoissa. Tällä kaudella kauden ensimmäisissä otteluissa ovat väläytelleet pelitaitojaan esimerkiksi OLS:n Kamux-pelaaja Tuomas Kakko, joka on iskenyt neljään otteluun tehot 2+3. Suuremmalle yleisölle tuntemattomammista nimistä Kemin Sastamolosta siirtynyt Veeti Koivisto, ja OLS:n miesten mukana jo aiemminkin olleet Eemil Ylitalo, sekä Aapo Rantaniemi ovat myös esiintyneet edukseen. Ykköskentässä suurinta maalintekovastuuta nauttii divarissa Limingassa kammotehoja nakutellut taitava Iiro Savela, joka viimekaudella iski 31 tehopistettä, ja tästä suurempiinkin lukuihin on ainesta.

Pelityyliltään OLS on viimekausina mennyt pallollisessa pelissään eteenpäin, ja nojaa myös sitkeään asenteeseen jonka johdosta vähintäänkin he roikkuvat mukana pelin loppuvaiheille saakka. Paikoin Oululaisia kuitenkin on leimannut myös epätasaisuus, ja heillä on ollut vaikeuksia kestää heikompia hetkiä joiden myötä vastustaja nämä hyödyntäessään on saattanut päästä karkumatkalle. Joukkueessa on ollut, ja on edelleenkin taitotasoa, kamppailuvoimaa ja nopeutta, sekä pinnan alla muhivaa potentiaalia kautta koko rosterin. Tälläkään kaudella tuskin tulee olemaan suuri yllätys, jos OLS kykenee kampeamaan voittoja tai vähintäänkin pisteitä ennakoinneissa itseään yläpuolella olevilta joukkueilta, mutta toisaalta myös ns. ”oman korin” otteluissa olisi onnistuttava kauttaaltaan läpi kauden mikäli keltapaidat mielivät pudotuspeleihin takaisin, joista viimekaudella tippuivat viimeisellä kierroksella LASB:n edeten viimeisenä joukkueena kevään karkeloihin. Viikonlopun peleissä OLS:n näkökulmasta nimenomaisesti korostuu vaikeiden hetkien sietäminen, tehokkuus omien paikkojensa auetessa, sekä tiivis puolustuspeli Näätälauman kovavireistä hyökkäyskoneistoa vastaan.

Täksi kaudeksi KrP:n miesten valmennukseen palannut kokenut Mika Myllyniemi pohdiskelee tulevaa viikonloppua ja alkukautta seuraavasti: ”Tyytyväinen voi olla tuloksiin alkukauden osalta, kun virallisissa peleissä ei vielä tappioita ole tullut. Asiat joita kesän aikana kaksinkamppailuun ja pelinopeuteen on haettu, näkyy jo mukavasti joukkueen pelissä ja ruuti on ollut suht kuivaa maalipaikkojen suhteen. Viikonlopun osalta vastassa on varmasti hyvin tuttua OLS:ia, joka etenkin kotonaan pohjoisessa on aina haastava ja sitkeä vastustaja, jonka riveistä löytyy myös pallollista osaamista mutta myös luonnetta. Hattua täytyy myös Ouluun nostaa siltä osin, että joka kausi tuntuu löytyvän uutta liigavalmista pelaajaa alueen muistakin joukkueista alemmilta sarjatasoilta tarpeen ilmetessä. Meidän osalta viikonloppuna täytyy jatkaa samoilla aseilla, jotka on tuottanut alkukaudella tulosta, eli täytyy pystyä pelaamaan pallollista peliä meidän ehdoilla, mutta myös olla hereillä etenkin OLS:n yksilötaitavien pelaajien kanssa, sekä kestää myös hetket kun kaveri pitää ja pyrkii pitämään palloa. Lisäksi täytyy olla erityisen hereillä omien paikkojen suhteen, jotta ei annettaisi kaverille mahdollisuutta roikkua mukana viimehetkille asti, koska kuten Happee-matsissakin nähtiin niin Oulussa on kykyä venyä ja laittaa peliä pakettiin ratkaisuhetkillä.”

Ottelut pelataan Oulun Kastellin monitoimihallissa, lauantaina että sunnuntaina klo 18.00 alkaen. Ottelut on nähtävillä suorana Ruutu+ palvelun välityksellä.